βασανιστήρια και φυλακή για αυτούς που ζητάνε γνήσια εργασία στην αργεντινή του σήμερα

συλλήψεις, καταστολή, βασανιστήρια: το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Κίρχνερ αποκαλύπτεται

Στις 31 του Αυγούστου πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της χώρας διαμαρτυρία στην Πλατεία του Μάη, λόγω της επίσκεψης του Rodrigo Rato, διευθυντή του ΔΝΤ, ενάντια στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τον οικονομικό αυτό οργανισμό. Για τις διαδηλώσεις εκείνης της μέρας 7 διαδηλωτές παραμένουν στη φυλακή. Τα γεγονότα αυτά ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις ατόμων απο τα Κινήματα Ανέργων Εργατών. Ενώ σήμερα, σχεδόν δύο μήνες αργότερα, 28 του Οκτώβρη, για τα ίδια γεγονότα συλλαμβάνεται ο Héctor Guillermo Torres έπειτα από δικαστική εντολή.

Στις 3 και 4 του Σεπτέμβρη συλλαμβάνονται τουλάχιστον 17 πικετέρος και πικετέρας που συμμετείχαν στην κατάληψη της επιχείρησης πετρελαίου TerMaP στην περιοχή Caleta Olivia στην περιφέρεια της Σάντα Κρούς. Οι 6 από αυτούς παραμένουν στην φυλακή ενώ 60 διαδηλωτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Στα μέσα περίπου Αυγούστου 200 άνεργοι κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, μια ακόμα κατειλημένη επιχείρηση από τις 200 περίπου που υπάρχουν συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές του Οκτώβρη, η τοπική αστυνομία βασάνισε και κατέστειλε άγρια άτομα που παρέμειναν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης απαιτώντας γνήσια εργασία και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Τριανταοχτώ άτομα συνελήφθησαν και παρ' όλο που μετά από λίγες μέρες οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι κατηγορίες σε βάρος τους παρέμειναν. Η αστυνομία υιοθέτησε άγριες μεθόδους καταστολής. Φόρεσαν κουκούλες σε συντρόφους και συντρόφισσες, χτύπωντας τους άγρια ενώ την ίδια στιγμή κυβερνητικός αντιπρόσωπος αρνείται ότι οτιδήποτε απ' όλα αυτά έχει συμβεί ποτέ αναγγέλοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να επιβεβαιωθεί ότι όλα συνέβησαν στα πλαίσια του νόμου και της δικαιοσύνης, σε μια χώρα που η ατιμωρησία είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά.

Στις 21 και 22 του Οκτώβρη 6 μέλη του Αγροτικού Κινήματος MOCASE στην περιφέρεια Santiago del Estero συλλαμβάνονται (δύο από τους οποίους ανήλικοι), οι οποίοι όμως απελευθερώνονται πέντε μέρες αργότερα.

Όλο το τελευταίο αυτό διάστημα μια στροφή παρατηρείται στην τακτική της κυβέρνησης Κίρχνερ, που μέχρι πρόσφατα είχε μια συμπεριφορά ειρηνικής συνύπαρξης με όλα τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στην χώρα, τώρα στρέφεται εναντίον τους, καταστέλλοντας και φυλακίζοντες αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλα τα μέρη της χώρας.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες στις 16 του Οκτώβρη. Φωτογραφίες [ 1 | 2 | 3 ]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License