Νέα Ζηλανδία: επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντι-ρατσιστών.

Νέα Ζηλανδία: Βίαια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντι-ρατσιστών διαδηλωτών.

από το ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 23/10/2004-1000 Νέα Ζηλανδία Όκλαντ ΑΠΕ Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας στο Ουέλλινγκτον ανάμεσα σε μέλη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και αντι-ρατσιστές διαδηλωτές με αποτέλεσμα ή αστυνομία να συλλάβει τρία άτομα. Περίπου 70 μέλη του Εθνικού Μετώπου που ζητούσαν να προστατευθεί η βρετανική κληρονομιά της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταναστών και χαιρετώντας ναζιστικά. Μέλη της νεοιδρυθείσας αντι-ρατσιστικής οργάνωσης Πολυ-Πολιτισμικής Αοτεαρόα (MCA) που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη βουλή επιτέθηκαν εναντίον των ακροδεξιών με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Η αστυνομία επενέβη και συνέλαβε ένα μέλος του Εθνικού Μετώπου που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και έναν αντι-ρατσιστή διαδηλωτή. Αλλος ένας διαδηλωτής συνελήφθη όταν επιχείρησε να παρεμποδίσει το έργο της αστυνομίας. Η οργάνωση Πολυ-Πολιτισμικής Αοτεαρόα (MCA) συγκροτήθηκε πρόσφατα μετά από σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών και ιθαγενών Μαορί στο Ουέλλινγκτον. Στη γλώσσα των Μαορί "Αοτεαρόα" σημαίνει Νέα Ζηλανδία.

από frosty 24/10/2004 1:05 μμ.


ta episodia xreothikan se anarxikous

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License