ΠΑΛΙ ΔΙΚΕΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΜΑΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BBC. Εφέσεις και νέες δίκες Γιάννη Σερίφη. Για τις 7 Φεβρουαρίου 2005 γιά την υπόθεση ΕΛΑ και 2 Δεκεμβρίου 2005 η δίκη σε β' βαθμότων δεκαπέντε καταδικασθέντων ως μέλη της «Ε.Ο. 17Ν», αλλά και των Γιάννη Σερίφη και Αγγελικής Σωτηροπούλου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: BBC Greek Σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2004 - 09:19 (Ώρα Λονδίνου) Εφέσεις και νέες δίκες Γιάννη Σερίφη Για τις 7 Φεβρουαρίου 2005 προσδιορίστηκε η δίκη ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων των καταδικασθέντων στην υπόθεση του ΕΛΑ, αλλά και του αθωωθέντος Μιχάλη Κασσίμη, για υποθέσεις εκρήξεων οι οποίες είχαν διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του ΕΛΑ. Μαζί εκδικάζεται και η υπόθεση του Γιάννη Σερίφη, που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης την περίοδο της βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς, που έγινε στον Περισσό το 1997, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού υποδιευθυντή Απόστολου Βέλλιου. Για την υπόθεση Σερίφη η δικογραφία είχε διαχωριστεί προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση. Οι Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστος Τσιγαρίδας και Μιχάλης Κασσίμης παραπέμπονται να δικαστούν για υποθέσεις εκρήξεων σε κοινωφελείς οργανισμούς την περίοδο 1986 - 1987. Επίσης, για τις 2 Δεκεμβρίου 2005 προσδιορίστηκε η δίκη σε β' βαθμό, ενώπιον το πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, των δεκαπέντε καταδικασθέντων ως μέλη της «Ε.Ο. 17Ν», αλλά και των Γιάννη Σερίφη και Αγγελικής Σωτηροπούλου, κατά της αθώωσης των οποίων ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα εφετών Χρ. Λάμπρου. Στο εδώλιο για σωρεία ενεργειών της οργάνωσης θα καθίσουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Ηρακλής Κωστάρης και οι καταδικασμένοι σε πολυετείς καθείρξεις Πάτροκλος Τσελέντης, Κώστας Τέλιος, Σωτήρης Κονδύλης, Θωμάς Σερίφης, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Ξηρός, Κώστας Καρατσώλης, Διονύσης Γεωργιάδης και Παύλος Σερίφης.

97

από 97 19/10/2004 2:48 μμ.


1997??????????

από ..... 19/10/2004 3 μμ.


Το 1997 εκτελέστηκε ο Βέλλιος; Πρόκειται για λάθος στην ανακοίνωση ή για διαστρέβλωση;

...

από 97 19/10/2004 4:28 μμ.


Μαλλον έκανε λαθος η αρχική πηγή και το αναπαράγουν όλοι (ακόμα και στο ιν ετσι το ειδα). Ελπιζω να μην ειναι υποπτο αν και δεν μπορω να καταλαβω τι ρολο μπορει να παιξει ενα τετοιο ηλιθιο λαθος...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License