Υπάρχει κόσμος έξω από το δικαστήριο του Λονδίνου όπου περιμένει να φέρουν τον συλληφθέντα έλληνα διαδηλωτή (παράκληση να μην αναφέρεται το όνομα του). Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι κάτι σαν "διατάραξη κοινής ειρήνης". Δεν θεωρείται σοβαρή κατηγορία και μάλλον θα πάρει δικάσιμο. Το θέμα όμως είναι να απελευθερωθεί μέχρι τη δική του (πράγμα όχι σίγουρο). Εννοείται ότι έξω από τα δικαστήρια δεν έχουν εμφανιστεί ούτε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας ούτε (βέβαια) το SWP. Όσο για τις συλλήψεις κάτω από την εξέδρα των ομιλιών, παραθέτω μαρτυρία μέλους του Δικτύου και του Φόρουμ που τις ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ. Κατ'αρχάς τα δύο παιδιά (Αλέχιο και Χαβιέ) αφέθηκαν ελεύθεροι. Η συμφωνία των SWPήδων με τους υπόλοιπους του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ήταν ότι με το που τελειώνει η πορεία ακολουθεί συναυλία χωρίς λόγους κλπ. Η συμφωνία βέβαια παραβιάστηκε. Είχε στηθεί εξέδρα για ομιλίες από όπου πέρασε όλο το SWP με διάφορες ετικέτες (Globalise Resistance, Stop the war...). Γύρω από την εξέδρα κάγκελα και πολλή περιφρούρηση με σηματάκια Stop the war coalitiοn. Σε κάποια φάση εμφανίζονται οι τύποι από τους αυτόνομους χώρους (οι οποίοι στο σύνολο τους δεν πρέπει να ταυτίζονται με τον αναρχικό χώρο) για να διαμαρτυρηθούν για το καπέλωμα. Ανάμεσα τους και ο Χόρχε που ξέρει ακρυβώς ποια ήταν η συμφωνία μιας και είχε παρακολουθήσεις τις προπαρασκευαστικές του Φόρουμ και είχε συμβάλει στη διοργάνωη του (ειδικά με τό δίκτυο Nomad που είναι υπεύθυνο για τις μεταφράσεις). Η περιφρούρηση του SWP δεν αφήνει (εννοείται) τους τύπους από τους αυτόνομους χώρους να προσεγγίσουν την εξέδρα και πέφτουν και τα σχετικά σπρωξίδια. Μέσα στην αναμπουμπούλα ο Χόρχε πηδάει τα κάγκελα οπότε δημιουργείται η εξής κατάσταση: ούτε ο ίδιος μπορεί να προχωρήσει, ούτε η περιφρούρηση μπορεί να τον βγάλει έξω. Οπότε οι Stop the war φώναξαν τους μπάτσους για να τον μαζέψουν....

από *** 18/10/2004 2:02 μμ.


oi floroumites... oloi tous eixan prohdopoihsei, apo tote poy to floroum sto porto alegro vaftize thn FARC tromokrates akomh kai o Tou Fou ths periektikhs, akomh kai autos tous eixe prohdopoihsei to florum einai h grafeiokratikh (synxrhmatodotoumenh apo ta ana ton kosmo pasok) tafoplaka opoiasdhpote kinhmatikhs diadikasias

από Σταλινικός Δημοκράτης 18/10/2004 2:15 μμ.


Τον "Χόρχε" τον συνέλαβαν τότε. Τον Έλληνα πότε τον συνέλαβαν; Πότε έγινε η κίνηση διαμαρτυρίας για τους συλληφθέντες που καταστάλθηκε; Σόρρυ, με τόσα που ακούγονται έχουμε μπερδευτεί, μιας και μίλησες με αυτόπτη, και μπορείς να μας πεις, ξεδιάλυνέ τα λίγο περισσότερο ! Thanks

από Κουλ Ουάχατ 18/10/2004 2:20 μμ.


τον έλληνα (που αφέθηκε ελεύθερος με δικάσιμο για 15/11) τον συνέλαβαν στην πορεία, όπου είχαν εγκλωβισμένους σε ένα σταθμό καμιά 100αριά διαδηλωτές.

από Κουλ Ουάχατ 18/10/2004 2:33 μμ.


ΑΠΕ Βρετανία-Παραπομπή Ελληνα φοιτητή σε δίκη. Ημερομηνία - Ώρα : 18/10/2004-1232 Βρετανία Λονδίνο ΑΠΕ του ανταποκριτή μας Λ. Τσιριγωτάκη Η αγγλική αστυνομία παραπέμπει τον Έλληνα φοιτητή Κ********** ******* 24 ετών ο οποίος διαμένει στην περιοχή Μπάτερσι του Λονδίνου με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης. Ο Έλληνας φοιτητής θα εμφανιστεί εντός της ημέρας ενώπιον τοπικού δικαστηρίου όπου και θα του απαγγελθεί η εν λόγω κατηγορία. Η συνηθισμένη ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρηματικό πρόστιμο αλλά ο νόμος προβλέπει και ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μήνες. Ο Κ*********** ******* συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα χθες στη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν κατά τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου και στην οποία πήραν μέρος σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας 20.000 άτομα.

από Α.Γ. 18/10/2004 4:20 μμ.


α) ο Ισπανός σύντροφος που συνελήφθη (και μετά από λίγες ώρες απελευθερώθηκε) λέγεται Χαβιέρ και όχι Χόρχε. Βλ. 277571. β) Στο παραπάνω ποστ, αναφέρεται το (μικρό) όνομα του συντρόφου. Αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό, ας το κρύψει η ΣΟ.

από B.L.R. 18/10/2004 4:29 μμ.


Α.Γ. το όνομα δημοσιεύτηκε πλήρως από το ΑΠΕ και θα είναι στις αυριανές εφημερίδες. Εδώ αναφέρεται μόνο το μικρό του.

Ποια επεισόδια ρε ζώα, τι βλακείες είναι αυτές που γράφετε, ιντυμίνιτα είναι εδώ, όχι αστικοτυπομίντια. Μα είναι δυνατόν να γράφετε ό,τι ακριβώς γράφει το ΑΠΕ; Για να καταλάβετε τι κάνετε, φανταστείτε ένα πχ Ισπανό να διαβάζει στο Ίντυ Βαρκελώνης ότι σύμφωνα με το Άλτερ δυο ισπανοί μπαχαλάκηδες συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην πορεία ενάντια στη σύνοδο. Ε, αυτό κάνετε τώρα. Ποια επεισόδια; Απλώς, τα καθίκια του ΣΕΚ (μετρημένες οι ώρες τους, ας έρθουν πίσω και τα λέμε...) έχοντας πάρει άδεια από τους μπάτσους για την πορεία στο Λονδίνο, είχε το δικαίωμα να καθορίσει το ποιος και τι στην πορεία. Ε, έλεγε στους μπάτσους ποιος θα έρθει στην πορεία και ποιον δεν ήθελαν "γιατί θα κάνει επεισόδια", οι μπάτσοι τον συνελάμβαναν προληπτικά, κι αν διαμαρτύρονταν έπαιρνε και μια κατηγορία για δώρο (πχ Κώστας). Απλά, το ΑΠΕ δεν μπορεί να γράψει τα παραπάνω, κι έτσι παίρνει την εκδοχή των μπάτσων. Το ίντυ όμως δεν πρέπει να κάνει αυτό το σφάλμα.

από Κουλ Ουάχατ 18/10/2004 5:05 μμ.


Εγώ αναδημοσίευσα το ΑΠΕ, όχι ως πιο έγκυρο αλλά για να δείτε τι γράφουν και τα επίσημα ΜΜΕ. Ξεκόλλα, αδερφάκι μου! Κι όσο για τους ΣΕΚίτες, άστο! Αυτοί ανακάλυψαν ήδη αναρχοσυνασπισμήτικοδικτυακή σκευωρία εις βάρος της επαναστατικής αλήθειας!

από φαντάρος 18/10/2004 6:55 μμ.


...Για τους "Αυτόνομους Χώρους",που δεν ήρθανε στη Θεσ/κη. Είναι αυτοί του PGΑ????Σχετίζεται το ΝΑΡ με αυτούς ή απλά κάποιοι ΝΑΡίτες...?

Σ

από Σ 18/10/2004 8:05 μμ.


Στο λονδίνο υπήρχαν πολοί αυτόνομοι χώροι και καθόλου ΝΑΡίτες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License