Νέα από Λονδίνο

μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με Λονδίνο

Μόλις μίλησα με Λονδίνο και έχω τα εξής νέα. Δικηγόρος μέλος του Φόρουμ και του Δικτύου επισκέφτηκε στο αστυνομικό τμήμα το παιδί που έχουν πιάσει (νομίζω ότι είναι από την ΑΚ και η σύλληψη είχε "προληπτικό" χαρακτήρα). Έχει γίνει παρέμβαση στην ελληνική πρεσβεία και η πληροφορία από εκεί είναι ότι μάλλον θα έχουμε θετικές εξελίξεις (εδώ πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι και να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να τον δούμε έξω). Έξω από το τμήμα υπάρχουν σύντροφοι-ισσες από το Φόρουμ και ίσως από άλλους χώρους. Τώρα οι απίστευτες αθλιότητες που έγιναν στην πορεία. Την εξέδρα την έλεγχαν απόλυτα οι άγγλοι ΣΕΚίτες συν οι του Λίβινγγστον συν οι Μουσουλμάνοι. Σε κάποια φάση ένας σύντροφος (ονόματι Χαβιέ, βασικό μέλος των αυτόνομων χώρων και της οργανωτικής επιτροπής του φόρουμ) ανέβηκε στην εξέδρα για να ακουστεί και καμιά άλλη φωνή. Όταν κατέβηκε τον τσίμπησε η ασφάλεια του Λίβινγκστον και τον παρέδωσε στους μπάτσους! Η υπόθεση είναι τεράστιο σκάνδαλο και ήδη συνιστώσες τους Ευρωπαϊκού Φόρουμ ετοιμάζουν δημόσιες καταγγελίες για αυτήν την πρωτοφανή αθλιότητα. Δυστυχώς, ο σταλινισμός του ΣΕΚ συνάντησε τον αστικόφιλελευθερισμό του Λίβινγκστον και δημιούργησαν ένα τέρας. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ όμως δεν τους ανήκει και δεν θα τους αφήσουμε να το καταστρέψουν!

από ο από πάνω 17/10/2004 10:37 μμ.


Το όνομα του τύπου είναι Αλέχιο.

από LoT 17/10/2004 11:08 μμ.


Το όνομα του παιδιού που πιάσαν είναι Κωνσταντίνος και συμμετείχε με άλλα άτομα απ' την Αντιεξουσιαστική Κίνηση στο συνέδριο των Αυτόνομων Χώρων (Beyond ESF). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, έχει φάει και ξύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα θα τον αφήσουν σήμερα αργά το βράδυ. (τα ονόματα αυτών που πιάσαν τα αναφέρει εδώ http://www.globalproject.info/art-2331.html - ο Αλέχιο απ'ότι λέει είναι άγγλος)

από Libertarian 17/10/2004 11:30 μμ.


Katigoreitai yia aprokliti epi8esi kata astynomikou. Oi pi8anotites na afe8ei eleu8eros einai elaxistes

από Libertarian 17/10/2004 11:44 μμ.


I presveia itan anenimeroti yia toulaxiston 5 ores meta tin syllipsi kai "8a kinitopoii8ei to proi pleon"

από pop! goes the beaver 17/10/2004 11:46 μμ.


από την πρωινή περικύκλωση αυτόνομων διαδηλωτών στον σταθμό του Charing Cross από την αστυνομία, που μετά προχώρησε σε συλλήψεις http://www.indymedia.org.uk/en/2004/10/299333.html

από συνασπιστήρι 18/10/2004 12:30 πμ.


Ο Συν έκανε παρέμβαση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών από όπου είπαν ότι θα κάνουν διάβημα για την απελευθέρωση του κρατούμενου έλληνα διαδηλωτή. Αν η πρεσβεία στο Λονδίνο έλεγε ότι δεν ήταν ενήμερη, τότε παραπληροφορεί γιατί ενημερώθηκε δύο ώρες μετά τις συλλήψεις (και δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση εδώ). Το θέμα είναι ότι στην Ευρώπη Σένγκεν η αλληλεγγύη μεταξύ των αστυνομιών είναι πιο ισχυρή από την υποχρέωση των κυβερνήσεων να προστατεύουν τους στο εξωτερικό. Επομένως, χρειάζεται κινητοποίηση για να απελευθερωθεί ο διδηλωτής.

από pop! goes the beaver 18/10/2004 12:55 πμ.


είναι ενήμερη. Λέγεται πως ο σ. θα περάσει απο δίκη αύριο το πρωί.

από Faubourg du Temple 18/10/2004 1:13 πμ.


H Monde γράφει ότι οι οργανωτές δίνουν 65-75.000 κόσμο και η αστυνομία 15-20.000. Γενικά η περιγραφή είναι θετική. Ιδιαίτερη έμφαση στον αντιπολεμικό χαρακτήρα της διαδήλωσης.

από icr 18/10/2004 2:49 πμ.


και είναι wombles.

από Fu Manchu 18/10/2004 11:05 πμ.


Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Ο χώρος διεξαγωγής του Ρερφόρουμ είναι ιδιωτικός, και υπάρχει ιδιωτική σεκιούριτι που δρα αν το ζητήσει ο διοργανωτής ή αν σημειωθούν φθορές. Οι ΣΕΚίτες είχαν κόσμο τους από τα ανά τον κόσμο ΣΕΚ επιφορτισμένο με το να σταμπάρει ανεπιθύμητους αναρχικούς. Όταν έβλεπαν κάποιον, έκαναν το εξής: τον καλούσαν να απομακρυνθεί πάραυτα, κι αν αυτός ήθελε να συνεχίσει την παρεμβασή του, ειδοποιούσαν την σεκιουριτι να τον διώξει κλωτσηδόν ή να τον κρατήσει μέχρι να τον παραδώσουν στους μπάτσους. Και τις τρεις ημέρες το σκηνικό ήταν το εξής στα βασικά στοιχεία του: 1. ΣΕΚίτες εντοπίζουν τους Wombles, antifa, Ya Basta, Α.Κ., και δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τοποθετήσεις ή να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Λίβινγκστον, ή να ενημερώσουν για τους αυτόνομους χώρους. 2. Καλούν την ιδιωτική σεκιούριτι να τους διώξει. 3. Ειδοποιούν τα ΜΑΤ να έρθουν και παραδίδουν τον κόσμο στα ΜΑΤ. 4. Στην πορεία τα πράγματα είναι χειρότερα: για να κάνεις πορεία θες άδεια. Άδεια είχε μόνο το ΣΕΚ, άρα το τι, το πώς και το ποιοι της πορείας είναι υπόθεση του ΣΕΚ. Το ΣΕΚ ειδοποιεί τα ΜΑΤ ότι στην πορεία αναμένονται ανεπιθύμητοι αναρχικοί. ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕΚ (!!!!!!!) συλλάμβάνουν τα ΜΑΤ κόσμο σε μικρές ομάδες, τους ξυλοφορτώνονυ και άλλους τους κρατούν (π.χ. τον Κωνσταντίνο). Δηλ. το ΣΕΚ στη πορεία κοσκίνισε τον κόσμο και όσους δεν τους άρεσαν έλεγε στους μπάτσους ότι αυτούς δεν τους θέλει το ΣΕΚ στην πορεία, και οι μπάτσοι τους πιάνανε.

από ΣΕΚιτης 18/10/2004 11:14 πμ.


Μόλις ήρθα από Λονδίνο και πέφτω κάτω από τα γέλια με αυτά που διαβάζω εδώ. Η αναρχοσυνασπισμενοδικτυακή αθλιότητα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Το γεγονός ότι το ΕΚΦ και η διαδήλωση ήταν τεράστια κάποιους ενοχλεί και γράφουν ότι μαμακία θέλουν!!! Ακου οι ΣΕΚιτες δίναν διαδηλωτές στα ΜΑΤ !!! Ελεος, σε ποιούς τα λέτε αυτά?

από ΣΕΚίτης 2 18/10/2004 11:32 πμ.


Το ΣΕΚ σας φταίει που δημιούργησε το μεγαλύτερο αντιπολεμικό ρεύμα μέσω της "συμμαχίας",που κατάφερε να συνενοηθούν και να συνευρεθούν τα ανά την Ευρώπη αντιπολεμικά κινήματα καταφέρνωντας να φανεί η αντίθεσή μας στον πόλεμο συνολικά και πανευρωπαϊκά, την ώρα που εσείς μόνο στα λόγια είστε διεθνιστές; Σας πειράζει που το ΣΕΚ έχει πανευρωπαϊκή επιρροή, και τα αδελφά του κόμματα τα πάνε πολύ καλά στις άλλες χώρες, την ίδια στιγμή που τα δικά σας είναι για γέλια και για κλάμματα; Και για να τελειώνουμε με την ιστορία. Το SWP δεν έδωσε κανέναν στους άγγλους αστυνομικούς. ΑΥτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα αφήσει στους μπαχαλάκηδες να διαλύσουν το Κοινωνικό Φόρουμ και να μην σέβονται τους όρους της κουβέντας. Το ΣΕΚ θα προχωρήσει και θα προχωρήσει, παρόλο που το χτυπάτε όλοι μαζί. Το SWP Αγγλίας, και όχι μόνο, έχει καταφέρει πάρα πολλά και το επιτυχημένο Κοινωνικό Φόρουμ της Αγγλίας το δείχνει. Οι συνεργασίες που κάνουμε είναι υπέρ του κινήματος και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι άνθρωποι προοδευτικοί και μορφωμένοι και έχουν επηρεάσει πάρα πολύ. Αν σας φταίει το ΣΕΚ και όχι ο πόλεμος, καθήστε στη γωνία σας, αυτή την τόσο μικρή σας γωνίτσα. Το αντιπολεμικό κίνημα κυρίως λόγω εμάς αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη. Εσείς αφήστε τα παραμύθια.

Ρίξτε λίγο νερό στο κρασάκι σας σε σχέση με το ποιος έκανε τι και πόσο έναντι κάποιου άλλου. Στο Φόρουμ αυτή τη φορά μέχρι και το κκε πήγε και το επόμενο είναι στην Αθήνα. Ας βγούμε λίγο απ' τα χαρακώματα των μικρομάγαζων για μια φορά στους δρόμους ενωμένοι. Και πώς να το κάνουμε, όχι κομμουνισμό και σοσιαλισμό ούτε επιχείρηση της προκοπής δε στήνει κανένας με τόσο ισχυρή ιδιοκτησιακή λογική. Ακόμα και οι αυτοκρατορίες, ακόμα και σύγχρονα μαρκετινίστικα κόλπα το επιτάσσουν όχι όραμα για κοινωνία με ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία: δώστε λίγο τόπο και στον άλλο, αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν. Εμείς κάναμε το ένα, δικό μας είναι το άλλο. Δηλαδή είναι κάπου και γελοίο να μαλώνουν τόσοι πολλοί πάνω από ένα πτώμα, για το δικό μας λέω. Αφήστε το λιγάκι το γαμημένο κάπως που πάει να αργοσαλέψει. Να θρέψει από πολλές μπάντες και το ξεσκίζουμε αργότερα, τι λέτε; Λίγο λιγότερη εμπάθεια, δεν είναι θέμα αβρότητας και μικροαστικού καθωσπρεπισμού, επιβάλλεται για να υπάρξει η ελάχιστη προοπτική. Και δε λέω να γίνονται γαργάρα τα κακώς κείμενα, να μην υπάρχει κριτική. Αλλά μέχρι και το κκε -υποκριτικά θα μου πει κάποιος και μέχρι αποδείξεως του εναντίον δε θα διαφωνήσω- παίζει απ' όλα του συνεδρίου στον 902 πιο πολύ το θέμα των ευρύτερων συμμαχιών. Αφήστε λίγο τα πάθη του παρελθόντος, το σεχταριστικό πατερναλισμό, την υπερεπαναστατική πλειοδοσία. Όλοι οι καλοί χωράνε; Ναι. Κι οι κακοί στη φυλακή; Κάθε άλλο. Λοιπόν στη φάση που ο "κόκκινος" Κεν είναι στο κόμμα που κάνει τον πόλεμο στο Ιράκ, που φλέγεται όπως και Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Τσετσενία, στην ελλάδα πάμε όλο και δεξιότερα, znet, indymedia κινδυνεύουν να κλείσουν και η καταστολή εντείνεται, ε είναι πολυτέλεια, βλακεία και μικροπρέπεια να σηκώνουμε τους τόνους μεταξύ μας για μαλακίες.

από Α.Γ. 18/10/2004 1:23 μμ.


Και μην πετάγεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν να κάνεις τον ombudsman και να απευθύνεις αφ' υψηλού νουθεσίες χωρίς να ξέρεις τι έχει γίνει, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι εκνευριστικός. Λοιπόν, ναι, η υπηρεσία ασφάλειας του SWP έδωσε έναν τουλάχιστο σύντροφο στους μπάτσους οι οποίοι τον συνέλαβαν. Αυτό μου το είπε ο ίδιος προσωπικά έξω από το αστυνομικό τμήμα του Charing Cross. Το όνομά του είναι Χαβιέρ Ρουίθ (Javier Ruiz) και δεν είναι καθόλου "μπαχαλάκης", ό,τι και αν σημαίνει αυτό, είναι μέλος της συλλογικότητας του London Indymedia. Ο Χαβιέρ δεν συνελήφθη στα επεισόδια του King's Cross, εκεί που πιάσαν τον Κωνσταντίνο και νομίζω και τον Αλέσσιο, αλλά μετά, κάτω από την εξέδρα στο Τραφάλγκαρ όπου κατέληξε η πορεία. Εκεί, κατά (μία ακόμα) παραβίαση των συμφωνηθέντων από όλους τους Ευρωπαίους, το SWP και οι παρατρεχάμενοί του κατέλαβαν την εξέδρα και άρχισαν να κάνουν ομιλίες ο ένας μετά τον άλλο με διάφορες ιδιότητες. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΠΑΤΣΟΙ (!), οι οποίοι ανενόχλητοι φωτογράφιζαν και κινηματογραφούσαν ό,τι κινείτο, ενώ αμέριμνοι από πάνω οι "σοσιαλιστές εργάτες" μιλούσαν κατά του πολέμου. Μετά τους μπάτσους υπήρχε ένα λυόμενο κιγκλίδωμα που τους χώριζε από τους διαδηλωτές/ακροατές. Δηλαδή, επαναλαμβάνω αν δεν το καταλάβατε, οι ομιλητές (SWP-Λίβιγκστον-Κοινοβούλιο των Μουσουλμάνων της Βρετανίας) ήταν μαζί με τους μπάτσους από μέσα από τα κάγκελα, και οι διαδηλωτές/τριες απ' έξω. Τότε ο Χαβιέρ, βλέποντας ότι παραβιάστηκε η αρχή ότι δεν γίνονται ανακοινώσεις ή όμιλίες αλλά μόνο μουσική, σκέφτηκε ότι τουλάχιστον ας αξιοποιηθεί η παραβίαση και να γίνει μια ανακοίνωση για τους συλληφθέντες. Προσπάθησε λοιπόν να πλησιάσει την εξέδρα και να ζητήσει να τον αφήσουν να πει στον κόσμο ότι υπάρχουν δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια στο Κινγκς Κρος. Παρένθεση/φλας μπακ: στο σημείο αυτό, το Κινγκς Κρος δηλαδή, οι διαδηλωτές/-τριες από τους αυτόνομους χώρους προσπάθησαν να μπουν στην πορεία γύρω στις 2.30 ώρα Λονδίνου, και οι μπάτσοι τους περικύκλωσαν και τους εμπόδισαν αναιτιολόγητα (στην ουσία απλώς η περικύκλωση έγινε τότε, αλλά σύμφωνα με μία αξιόπιστη μαρτυρία ο καθένας απ' αυτούς είχε δυο και τρεις μπάτσους από δίπλα του από τη στιγμή που έφευγε από το σπίτι του). Τότε λοιπόν, καθώς ο Χαβιέρ προσπαθούσε να μπει από τα κάγκελα και να τα πεί αυτά (διότι οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν τα ξέρανε), ένας από την υπηρεσία τήρησης της τάξης των οργανωτών κάλεσε τους μπάτσους και τον συνέλαβαν. Ήταν εξοργισμένος και μου είπε ότι σκόπευε σήμερα ή αύριο να συντάξει γραπτή καταγγελία που να τα εξηγεί όλα αυτά. Δεν συγκράτησα πού ακριβώς θα τη δημοσιεύσει, αλλά φαντάζομαι ότι θα την βάλει και στο Ιντυμίντια του Λονδίνου. Δεν έχετε παρά να περιμένετε να τη διαβάσετε. Γενικώς όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές συνιστώσες του κινήματος, και ιδίως οι Ιταλοί (π.χ. ο Πιέρο Μπερνόκι των COBAS) ήταν έξαλλοι με το καπέλωμα που έφαγαν και νομίζω ότι σύντομα θα ακουστούν διάφορα, γιατί όλο αυτό τον καιρό φαινόταν σε όλους προς τα πού πάει το πράμα αλλά πολλοί αυτολογοκρίνονταν για να μη βλάψουν τη διοργάνωση. Τώρα που εξέλιπε αυτός ο παράγοντας, πιστεύω ότι πρέπει να τεθούν τα ζητήματα διότι τέτοιες κουτοπονηριές και μικρότητες δεν οφελούν κανέναν, ούτε το Φόρουμ ούτε την οργάνωση που τις κάνει. Δηλαδή τι κατάλαβε τώρα το SWP με όλα αυτά τα καραγκιοζλίκια; Μπορεί έτσι να εντυπωσιάσει και να στρατολογήσει κάμποσα νέα παιδιά, (που και αυτά θα φύγουν μετά από κάνα χρόνο αν έχουν πολιτικοποιηθεί σε αυτή τη βάση), αλλά η αξιοπιστία του έχει νομίζω τρωθεί ανεπανόρθωτα σε όλη την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αριστερά (για τον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν μιλάω γιατί εκεί ήδη στερούνταν οποιασδήποτε αξιοπιστίας). Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητο να υψώσουμε τους τόνους. Δεν ωφελεί κανέναν να σιωπούμε. υ.γ. Το ΚΚΕ δεν "ήρθε" σε αυτό εδώ το Φόρουμ. Από την αρχή έρχεται στα Ευρωπαϊκά, από τη Φλωρεντία, αλλά σε ένα στυλ "με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω". Το ίδιο έκανε και τώρα.

από manos translation 18/10/2004 1:30 μμ.


12:19am Monday 18 Oct 2004 from London I just spoke with london and I have the following news. A Lawyer member of the forum and the network visited the police station where the guy thwy caught is being held (I belive he is from AK and the arrest was "premtive"). There has been a consulation with the Greek ambassy and the we expect positive results (although we should not have too hight hopes until he is out). Outside the police station there is a presence of comrades from the forum and other spaces. Now about the incredible and miserable things that happened at the march. The platform was absolutely controled by the SWP with livingston's people and muslim associations. At some point a comrade got on stage so that a different voice is heard. When he came back down livingston's security grabed him and give him to the cops. This is a huge scandal and already some parts of the forum are preparing public condamnations, for this unprecedented miserable situation. Unfortunately the SWP's stalinism has met with the bourgeous-liberalism of livingston and has created a monster. The european social forum does not belong to them and we will not let them destroy it!

από Α.Γ. 18/10/2004 1:31 μμ.


πρέπει να παρουσιάζεται περίπου αυτή την ώρα στον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη του. Είμαι σε τηλεφωνική επαφή, (όπως πιστεύω και άλλοι), και μόλις μάθω κάτι θα ενημερώσω. Πάντως, απ' ό,τι μας λέγανε χθες σύντροφοί του από τους Wombles, δεν βλέπουν πιθανό να διατάξει την κράτησή του, μάλλον θα τον αφήσουν και μάλιστα χωρίς χρηματική εγγύηση. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι ότι έφτυσε έναν μπάτσο (!), το οποίο είναι disorderly conduct (απρεπής συμπεριφορά ή κάπως έτσι), πράγμα που δεν επισύρει βαριές ποινές. Έτσι μας είπαν οι Wombles, ελπίζω να επιβεβαιωθούν κιόλας.

από Libertarian 18/10/2004 2:20 μμ.


Nai ontos i katigoria einai disorderly conduct (anarmosti symperifora) ontos to akrives peristatiko einai...ftysimo se astynomiko. Einai plimelima...opsome8a

πρόταξης ενός ισχυρού αντίπαλου δέους στο νεοφιλελευθερισμό ή μόνο το να αρθρώνει κάποιος λόγο που ξεφεύγει απ' το σεχταρισμό και την αλληλοφαγωμάρα; Γιατί δικαίως σε εκνευρίζει το πρώτο, διότι και ματαιόδοξο κάπως φαίνεται (πώς την είδα ειρηνοποιός;) και ουσιαστική αντιπληροφόρηση δεν προσφέρει (χωρίς να ξέρεις ακριβώς πώς μιλάς ρε κύριε;), όμως είναι καιρός να αρχίσει να σε εκνευρίζει και σένα και τον καθένα μας το δέυτερο, και ότι για παράδειγμα εδώ μέσα- σε μικρογραφία του τι γίνεται κι έξω- θα βρεις πολύ περισσότερα ποστ που επισύρουν κατηγορίες σε άλλες αριστερές, αναρχικές, ευρωαριστερές, κομμουνιστικές, αριστερίστικες, τρεχαγυρευίστικες κινήσεις παρά ποστ που να προτείνουν σύγκλιση, συσπείρωση, συστράτευση εναντίον μιας λαίλαπας που όλοένα δυναμώνει και σαρώνει τα πάντα. Και μερικές ερωτήσεις: 1) Το ότι το επικαλείται συνιστά απόδειξη κι αν ακόμα ισχύει πως τον έδωσε ένας της περιφρούρησης βαραίνει συνολικά οποιονδήποτε συμμετείχε; 2)Ποιοτική, ουσιαστική διαφορά στην τωρινή παρουσία του κκε σε σχέση με τα άλλα δύο φόρουμ δεν είδες καμία; Είσαι σίγουρος; 3)Οι διάφορες ομάδες μπορούν να συναποτελέσουν ένα εξίσου οργανωμένο αντιφόρουμ (beyond) στο φόρουμ, βλέπεις τελικά πιο πιθανό να συνυπάρξουν ή όχι; 4)Θα σε ενδιέφερε να συνυπάρξουν; Καλοπροραίρετα στα ρωτώ αυτά παρότι με κόσμησες καταλλήλως. Διότι ΑΓ ,να στο πω ευθέως, οι συλλογικότητες του καθενός οφείλουν να υποταχθούν σε κάποια ευρύτερη λογική κάποια στιγμή. Κι αν κάποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι γιατί έχει την ίδια ιδιοκτησιακή νοοτροπία για το κίνημα με αυτήν των κυρίαρχων που αντιπαλεύει και πιστεύουν ότι τους ανήκει ο κόσμος και μπορούν να λύνουν και να δένουν. Καμία διαφορά δε βλέπω. Έχω μια επιχείρηση, έχω την αλήθεια, έχω το κίνημα, έχω την επανάσταση. Δώσε κι εμένα μπάρμπα.

από MP 18/10/2004 4:22 μμ.


KSEREI KANEIS TIPOTA GIA TA PAIDIA POU SUNELHF8HSAN?

από B.L.R. 18/10/2004 4:28 μμ.


και μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

από Α.Γ. 18/10/2004 4:33 μμ.


δεν είναι απαραίτητα κακό, όταν μάλιστα οι κατηγορίες αυτές είναι στοιχειοθετημένες και αφορούν σοβαρά και υπαρκτά λάθη και παραλείψεις, δηλαδή δεν είναι βρίσιμο του στυλ "εμείς είμαστε καλύτεροι, εσείς χειρότεροι". Εξάλλου, γίνεται σαφές από αυτά που λεν οι ΣΕΚίτες παραπάνω ότι δεν μπορούν να αντικρούσουν όσα τους καταμαρτυρούνται αλλά προσφεύγουν σε αοριστολογίες του τύπου "μας ζηλεύετε", "είναι αστεία αυτά που λέτε" κ.λπ. Δεν νομίζω ότι χάνει κανείς απολύτως τίποτα με την δημόσια έκφραση αυτής της κριτικής. Η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός. Καμιά φορά εξίσου σημαντική είναι η πολλαπλότητα. Αν η ενότητα απαιτεί να αυτολογοκρίνεσαι και να καταπίνεις τέτοιες συμπεριφορές, είναι επιβλαβής. Το ΚΚΕ στη Φλωρεντία μετείχε με μπλοκ στην πορεία. Στο Λονδίνο έχω την εντύπωση ότι η μόνη του παρουσία ήταν ένα σεμινάριο. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος, διότι ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα λεπτομερώς τι παρουσία είχε το ΚΚΕ. Αν κανείς ξέρει καλύτερα, ας διορθώσει. Βέβαια στη Φλωρεντία, το πανώ του ΚΚΕ έλεγε (στα αγγλικά): "ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ". Με αποτέλεσμα να προκαλέσουν μάλλον θυμηδία στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τώρα αν αυτό συνιστά ποιοτική αναβάθμιση ή υποβάθμιση, ας το κρίνει ο καθένας.

από Α.Γ. 18/10/2004 4:47 μμ.


Η σύλληψη του Χαβιέρ ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν είναι η μόνη ένδειξη ανέντιμης πολιτικά συμπεριφοράς του SWP. Aπό την πρώτη στιγμή που ανατέθηκε στο Λονδίνο το Φόρουμ, ενεργούσαν ιδιοκτησιακά απέναντί του και απέκλειαν οποιονδήποτε δεν έλεγχαν, και δη τους λεγόμενους "οριζόντιους". Δηλαδή μιλάμε τους κάναν καψόνια, δεν τους λέγανε τις μέρες των συνεδριάσεων, φέρνανε τα επαγγελματικά τους στελέχη και γράφονταν με τις δεκάδες στις λίστες για να εξαντλήσουν την υπομονή των υπολοίπων και να τους αποθαρρύνουν ώστε να σηκωθούν να φύγουν κ.λπ. Πριν από λίγους μήνες, άνοιξη νομίζω ή αρχές καλοκαιριού, η συντονιστική επιτροπή που μετείχε στην προπαρασκευαστική του Παρισιού εκμέρους του Ιταλικού ΚΦ, τα κατήγγειλε όλα αυτά σε ένα έγγραφο το οποίο "διέρρευσε", έγινε ψιλομπάχαλο, αναγκάστηκε να απαντήσει ο Άλεξ Καλλίνικος στο Socialist Worker και να πει όχι, μας παρεξηγήσατε, εμείς τους αγαπάμε και κάτι τέτοια, και μετά απ' αυτό ουσιαστικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επέβαλαν στους οργανωτές να ανοίξουν το Φόρουμ και στους οριζόντιους, οι οποίοι ως τότε το σκέφτονταν σοβαρά να μείνουν τελείως απ' έξω. Η αποδοχή αυτή όμως ήταν "με μισή καρδιά". Τώρα για αυτό το "μέσα/έξω" και το αν θα συγκροτήσουν αντίπάλο δέος, θα έλεγα σε αυτή τη φάση το εξής: τα ονόματα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Το Φόρουμ ούτως ή άλλως δεν είναι οργάνωση, αλλά δι-οργάνωση. Δεν είναι κόμμα στο οποίο προσχωρείς ή αποχωρείς, αλλά ανοιχτός χώρος. Αυτοί που πήγαιναν στους αυτόνομους χώρους, κατά μεγάλο μέρος πήγαιναν και στο "επίσημο" φόρουμ, και το αντίστροφο. Και μιλώ όχι μόνο για τους ακροατές, αλλά και για τους συζητητές. Π.χ. το δίκτυο Νο border έκανε και σεμινάριο στο Φόρουμ και εκτός του Φόρουμ. Δεν πρέπει να μας πιάνει κανένας πανικός για διασπάσεις και τέτοια. Σημασία έχει τι λέγεται σε μια συζήτηση ή τι γίνεται σε μια δικτύωση και όχι τι γράφει η ταμπέλα από πάνω.

από Fu Manchu 18/10/2004 5:15 μμ.


" (για τον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν μιλάω γιατί εκεί ήδη στερούνταν οποιασδήποτε αξιοπιστίας)." Επειδή εσύ και το βρωμο-κόμμα σου στερείστε σοβαρότητας, άντε τράβα στο Λονδίνο να δεις αν έρχομαι... Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει: "ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ". Καραγκιόζη, που θα πεις ότι στερούμαστε αξιοπιστίας. Κοτζάμ αυτόνομους χώρους έστησε ο α/α χώρος, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δυνάμεις του, εσύ τι έκανες;

από Animix 18/10/2004 7:18 μμ.


Ρε συ, θα σε μαλώσω. Διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά, μη μου στενοχωρήσεις τον Α.Γ. χωρίς λόγο. Στο SWP αναφέρεται, και λέει απλά ότι έχασε την όποια αξιοπιστία είχε στην ευρωπαϊκή αριστερά, γιατί στον αντιεξουσιαστικό χώρο απλά δεν είχε ποτέ καμιά αξιοπιστία:
"Δηλαδή τι κατάλαβε τώρα το SWP με όλα αυτά τα καραγκιοζλίκια; Μπορεί έτσι να εντυπωσιάσει και να στρατολογήσει κάμποσα νέα παιδιά ... αλλά η αξιοπιστία του έχει νομίζω τρωθεί ανεπανόρθωτα σε όλη την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αριστερά (για τον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν μιλάω γιατί εκεί ήδη στερούνταν οποιασδήποτε αξιοπιστίας)."
Εντάξει;
Υ.Γ.1 Θα τα πούμε στα Γιάννενα, μάλλον, ε;
Υ.Γ.2 Γιαννη Κ, τι έγινε, ρε συ, μήπως έγινες ΣΕΚίτης;

Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσες να με πεις και κομμουνιστή γιατί ενδιαφέρθηκα για τη συμμετοχή του κκε ή αναρχικό γιατί σε άλλο θρεντ μίλησα για τη σπουδαιότητα των καταλήψεων τη στιγμή που σχεδόν δεν κινείται φύλλο στην επίσημη αριστερά για τους πολιτικούς κρατούμενους. Προσωπικά, αποφεύγω να αποδίδω ταμπέλες πρώτα σε εμένα μετά και στους άλλους, το κατά δύναμιν. Τώρα μπορεί κανείς να ενημερώσει υπεύθυνα για το -αν βεβαίως έχει οριστεί από τώρα κάτι τέτοιο - πότε ακριβώς είναι το φόρουμ στην Αθήνα; Μετά από πόσο καιρό, σε ποιο χώρο πιθανόν και να θα υπάρξει κάποια προεργασία και από ποιους;

από ... 19/10/2004 12:10 πμ.


Το επόμενο φόρουμ θα γίνει το Μάρτιο του 2006 στην Αθήνα. Τόπος και άλλες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα γνωστές. Θα καθοριστούν στην πορεία από το σύνολο του ευρωπαϊκού κινήματος σε μια σειρά από προπαρασκευαστικές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License