Βραζιλία: καλά τα πήγε το ΡΤ στις δημοτικές εκλογές

Βραζιλία. Η κυβέρνηση του προέδρου Λούλα πήγε καλά στις δημοτικές εκλογές.

από το ΑΠΕ 04/10/2004-1548 Βραζιλία Ρίο ντε Ζανέιρο ΑΠΕ-Γερμ.Πρακτ. Το Κόμμα των Εργατών (PT) του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα σημείωσε καλές επιδόσεις στις δημοτικές εκλογές, για τις οποίες αναλυτές λένε πως είναι η πρώτη μείζων δοκιμασία της κυβέρνησης του Λούλα αφότου αυτή ανέλαβε την εξουσία, το 2002, αναφέρουν σημερινές πληροφορίες. Με καταμετρημένο άνω του 90% των ψήφων μια μέρα μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το PT διπλασιάζει τον αριθμό των δημάρχων του και ενδυναμώνει την πολιτική βάση του. Στο Σάο Πάολο ωστόσο, το οικονομικό κέντρο της Βραζιλίας, η απερχόμενη δήμαρχος του PT θα συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο στις 31 Οκτωβρίου αφού ήρθε δεύτερη, μετά τον αντίπαλό της του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βραζιλίας (PSDB). Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η δήμαρχος του PT Μάρτα Σουπλίσι πήρε 35% των ψήφων και έρχεται δεύτερη μετά τον Ζοζέ Σέρα, που έλαβε 44,5%, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ανώτερου Εκλογικού Δικαστηρίου. Ο 58χρονος Λούλα διεξήγαγε προσωπικά εκστρατεία υπέρ της 59χρονης Σουπλίσι για να την βοηθήσει στην προσπάθειά της να επανεκλεγεί δήμαρχος σ' αυτή την πόλη των 18 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Σέρα, ο οποίος είχε χάσει από τον Λούλα στις προεδρικές εκλογές του 2002, δήλωσε πως είναι "πολύ χαρούμενος" για το αποτέλεσμα στο Σάο Πάολο. Περίπου 120 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι καλούνταν χθες στις κάλπες σε 5.562 δήμους για να εκλέξουν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Οι υποψήφιοι του PT κέρδισαν από τον πρώτο γύρο σε έξι από τις 26 πρωτεύουσες κρατιδίων, μεταξύ των οποίων και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μπέλο Οριζόντε. Υποψήφιοι των σοσιαλιστικών κομμάτων PSB και PPS, που είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης, κέρδισαν τη δημαρχία σε δύο πρωτεύουσες άλλων κρατιδίων. Το συντηρητικό Φιλελεύθερο Μέτωπο (PFL) νίκησε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου επανεξελέγη ο απερχόμενος δήμαρχος Σεζάρ Μάια. Το PSDB δεν κέρδισε δήμους από τον πρώτο γύρο, αλλά υποψήφιοί του διεκδικούν στο δεύτερο γύρο έξι πρωτεύουσες κρατιδίων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License