12 του Οκτώβρη: μέρα παγκόσμιας δράσης, στήριξης των αυτόνομων κινημάτων στην Βενεζουέλα.

Στη συνάντηση του PGA (People's Global Action) που πραγματοποιήθηκε τον Iούλη στο Βελιγράδι ορίστηκε παγκόσμια ημέρα δράσης-στήριξης των λαϊκών αυτόνομων κινημάτων στην Βενεζουέλα και στους αγώνες των λαών της Πατσαμέρικα η 12η του Οκτώβρη 2004. Ακολουθεί το κείμενο καλέσματος για δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με την ελπίδα να οργανωθούν κινήτοποιήσεις αλληλεγγύης και στον ελλαδικό χώρο.

12 του Οκτώβρη: Μέρα Παγκόσμιας Δράσης, αλληλεγγύης στα Αυτόνομα Κινήματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης *, στη Βενεζουέλα και στους Πατσαμερικάνικους Αγώνες *.

Αυτή η μέρα, η 12 του Οκτώβρη, εθιμοτυπικά χρησιμοποιείται για τον εορτασμό της αποικιοκρατικής γενοκτονίας κάτω από την ονομασία "Η μέρα της ανακάλυψης". Αυτό τον χρόνο την επαναπροσδιορίζουμε σαν μέρα στήριξης των αυτόνομων κινημάτων της Μπολιβαριανής Επανάστασης στη Βενεζουέλα, των εξεγέρσεων που ξεπηδάνε σε ολόκληρη την Πατσαμέρικα για την ενδυνάμωση όλων των λαών που αγωνίζονται στον κόσμο.

Η συστηματική γενοκτονία που ξεκίνησε με την κατάκτηση της Πατσαμέρικα, από τον Χριστόφορο Κολόμβο, συνεχίζει μέχρι και σήμερα με τις στρατιωτικές επεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με τη συνεχή και παρατεταμένη λεηλασία των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών εις βάρος των νέων αποικιών τους (δηλαδή σε βάρος όλου του μη-βιομηχανοποιημένου κόσμου). Πρόσφατα, η εισβολή στο Ιράκ με στόχο την κυριαρχία και τον έλεγχο στο πετρέλαιο του αραβικού κόσμου, συνεχίζει με τις απόπειρες παρέμβασης και πραξικοπημάτων στο βενεζολάνικο κράτος.

Παρ' όλα αυτά, αυτή η χώρα μπαίνει σε ένα κρίσιμο σημείο της διαδικασίας της μπολιβαριανής επανάστασης που προέκυψε από το δημοψήφισμα στις 15 του Αυγούστου που πέρασε. Μια κατάσταση που έχει να κάνει με τα λαϊκά κινήματα που στηρίζουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Ούγο Τσάβες ενόψει των παρεμβατικών πολιτικών των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή (Σχέδιο Κολομβία, ALCA κτλ) αλλά και που επίσης αναζητούν να ξεφορτωθούν τις διεφθαρμένες και γραφειοκρατικές ελίτ που εισέρχονται σε αυτή την διαδικασία προσπαθώντας να γίνουν και πάλι μια νέα κυρίαρχη τάξη.

Οι επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης δεν θα σταματήσουν, παρά την τελευταία νίκη του Τσάβες στο δημοψήφοσμα. Όμως η πιο σκληρή επίθεση της Αυτοκρατορίας, ίσως, θα είναι να καταστείλει την επαναστατική διαδικασία μέσω της νέας διεφθαρμένης και γραφειοκρατικής ελίτ που θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να χρησιμοποιήσει την λαϊκή νίκη του Αυγούστου για να ενισχύσει την εξουσία της και να συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας σε πολυεθνικές εταιρείες. Υπό αυτή την άποψη, τη νίκη στη Βενεζουέλα δεν μπορούμε να την δούμε μόνο από μία απλή εκλογική οπτική, αλλά αυτή η νίκη θα καθοριστεί στους δρόμους, με τον καθημερινό αγώνα των οργανωμένων κοινοτήτων. Η Μπολιβαριανή Επανάσταση δεν είναι η επανάσταση ενός αρχηγού αλλά ενός λαού, ενός λαού που ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους λαούς που αγωνίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, αρνείται να συνεχίσει να αισθάνεται σκλάβος. Είναι δικό μας καθήκον λοιπόν, να υπερασπιστούμε αυτή την ριζοσπαστικότητα.

Καλούμε όλα τα κοινωνικά κινήματα που βγαίνουν να αγωνιστούν ενάντια στον καπιταλισμό και στους θεσμούς του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού (Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ΔΝΤ, G8 κτλ) και όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται για ένα κόσμο με αξιοπρέπεια και αυτονομία, να βγουν στους δρόμους στις 12 του Οκτώβρη στηρίζοντας τον αγώνα της Βενεζουέλας, τον αγώνα σε ολόκληρη την Πατσαμέρικα, τον αγώνα σ' αυτή τη Γη που εξεγείρεται.

Για μια ελεύθερη Πατσαμέρικα...o αγώνας είναι κοινός!

*Μπολιβαριανή: αναφέρεται στους αγώνες του Σιμόν Μπολίβαρ στην Πατσαμέρικα ενάντια στην ισπανική αυτοκρατορία.

*Πατσαμέρικα: Η εξεγερμένη ήπειρος από την Αλάσκα μέχρι την Παταγωνία. "Πάτσα" σημαίνει "Γη", "Πατσαμάμα" είναι η "Μάνα Γη". "Αμερική" είναι το αποικιοκρατικό όνομα που επέβαλε ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός. Πατσαμέρικα σημαίνει ότι η ιστορία αυτής της ηπείρου δεν ξεκινά από την άφιξη των ευρωπαίων κατακτητών, αλλά επανακτά τις ιθαγενικές, νέγρικες, λευκές και μιγάδικες ρίζες που συναντάς σε αυτό που ονομάζουν "Λατινική Αμερική".
(δυο λόγια παραπάνω για την Πατσαμέρικα): Από τα βάθη των γενιών μας ξεπηδά μια συγκεκριμένη μορφή αγώνα. Επαναδιεκδικούμε την ιθαγενική άποψη για την πατσαμάμα, την Μάνα Γη, και υπό αυτή την άποψη αναγνωρίζουμε τον αγώνα μας αδερφοποιημένο με τον αγώνα όλων των λαών του κόσμου που αντιστέκονται και αντιμετωπίζουν τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία. Ονομάζουμε Πατσαμέρικα την εξεγερμένη ήπειρο από την Αλάσκα μέχρι την Παταγωνία, βλέποντάς μας ως λαούς που ξεπερνάνε τους όρους "Λατινική Αμερική" ή "Βόρεια Αμερική" καθώς αυτοί οι όροι μας επιβάλλουν μια αποικιοκρατική άποψη που αγνοεί την ιθαγενική μας κουλτούρα και θέλει να μας ξεχωρίσει από τα αδέρφια μας στο νότο, το βορρά, τη δύση και την ανατολή της γης μας. Η ήπειρος μας είναι μεγάλη, περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά πράγματα και πολλούς λαούς...αλλά αγωνίζεται ενωμένη.

Για ομάδες που ενδιαφέρονται εκείνη την μέρα να οργανώσουν μια κίνηση αλληλεγγύης υπάρχει και διατίθεται ελεύθερα από την βιντεοκολλεκτίβα Κινηματόγραφος το βίντεο:
Μπολιβαριανή Βενεζουέλα: Λαός και Αγώνας στον 4ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα 76λεπτο ντοκιμαντέρ, παραγωγή της ανεξάρτητης βενεζολάνικης ομάδας Calle y Media, που αναλύει την Μπολιβαριανή Επανάσταση στην Βενεζουέλα σαν μέρος του παγκόσμιου κινήματος κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Η ταινία επιδεικνύει την εξέλιξη του λαϊκού κινήματος της Βενεζουέλας από την εξέγερση “Caracazo” το 1989 μέχρι τις μαζικές κινητοποιήσεις που διέσωσαν τον επαναστατικό πρόεδρο Ούγο Τσάβες, μόλις 48 ώρες μετά την απόπειρα ενός βορειοαμερικάνικου τύπου στρατιωτικού πραξικοπήματος. Το βασικό ζήτημα που διαπραγματεύεται είναι πως η Μπολιβαριανή Επανάσταση, χάρη στην απίστευτη δυναμική των λαϊκών δικτύων της χώρας, ειναι μια επανάσταση που ξεπερνά τα σύνορα της Βενεζουέλας και συνεισφέρει με συγκεκριμένες εναλλακτικές στον αγώνα κατά του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Για να σας στείλουμε το βίντεο επικοινωνήστε με mail στο imc-athens-video@lists.indymedia.org.

από redgreen 04/10/2004 4:17 πμ.


Να οργανωθεί μία εκδήλωση υπέρ του Τσάβες ή κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, μία συγκέντρωση αλληλεγύης έξω από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ή μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Οι ελεύθερες και έντιμες πολυκομματικές εκλογές ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τον πραγματικά επαναστατικό μετασχηματισμό μίας κοινωνίας : διδάγματα από τη νικηφόρα περίπτωση Τσάβες". Δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτε για τη Βενεζουέλα, που προωθεί ένα πολύ καλό μοντέλο. Αντιθέτως, η ΚΝΕ έχει κάνει 800 εκδηλώσεις για τους ομοϊδεάτες της, τους δικτατορίσκους της Κούβας.

από Γκέμπελς 04/10/2004 1:04 μμ.


Πες-Πες όλο και κάτι θα μεινει.

από Ερν 04/10/2004 6:07 μμ.


... αφού ξέρεις τις σχέσεις Τσάβες - Κούβας γιατί επιμένεις να λες αηδίες? τόσο προβοκατορίσκος (sic) είσαι? Θα μας κάνεις όλους ΚΚΕ εδω μέσα στο τέλος. ΥΓ Μηδένα προ του τέλους μακάριζε ... ένθεν και ένθεν

από φιλο-redgreen 04/10/2004 8:19 μμ.


Γιατί τόση μανία με τον RED GREEN; Στο συγκεκριμένο θρεντ είπε κάτι πολύ σωστό. γιατί τόση μανία να του την πέσετε; Ούτε καταλαβαίνω γιατί πρέπει επειδή είναι υπέρ του Τσάβες να είναι υπέρ και του Κάστρο. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει είναι υπέρ του μακαρίτη Αγιέντε και κατά του φίλου του Κάστρο. Άλλωστε υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ Τσάβες, Αγιέντε, από τη μία και Κάστρο από την άλλη. Οι δύο πρώτοι πήραν την εξουσία με εκλογές και ξαναέκαναν εκλογές με κίνδυνο να την χάσουν (όπως και οι Σαντινίστας, όμως αυτοί την είχαν πάρει αρχικά δια της βίας, αλλά μην ξεχνάμε: από μια χούντα).Επιπλέον ο Τσάβες από την αρχή της πρώτης θητείας του έκανε ένα σωρό δημοψηφίσματα, για ένα σωρό θέματα, περισσότερα από όσα έχουν πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Και δεν έφτασε μόνο αυτό , αλλά θεσμοθέτησε δημοψήφισμα που θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Αν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό... Σημάίνει ότι οι κυβερνήσεις είναι ΑΝΑΚΛΗΤΕΣ !!! Πρωτοφανές στην ιστορία. (αυτό το ζητούν εδώ και χρόνια οι Ζαπατίστας για το Μεξικο). Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν συγκεντρώθηκαν ο απαιτούμενος σύμφωνα με τον νόμο αριθμός υπογραφών, ο Τσάβες ήταν τόσο σίγουρος για το ότι τον θέλει η πλειοψηφία του λαού, που διεξήγαγε το δημοψήφισμα που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ. Και όχι μόνο αυτό αλλά ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, που επιβεβαίωσαν το γνήσιο του αποτελέσματος,. Αντί όλων αυτών ο Κάστρο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, δεν αναγνωρίζει ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και όχι απλώς δε θα δεχόταν ποτέ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, αλλά έχει διώξει και ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ από ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ κατηγορώντας τις ως πράκτορες και δηλώνοντας ότι στην Κούβα δεν γίνονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (σε αντίθεση π.χ. με τους Ζαπατίστας που είναι και υπερ του πολυκομματισμού, και μάλιστα ζητούν να επιτραπούν και τοπικά κόμματα-ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δε θέλουν να γίνουν κόμμα και να μετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές. Ενώ σε ότι αφορά τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν παραδεχτεί το 1994 - λίγες εβδομάδες μετά την κατάπαυση του πυρός - ότι πράγματι μέλη τους προέβαιναν σε πράξεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές που ελέγχοταν από τους ίδιους και ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ να πάνε στις περιοχές που έλέγχανε και ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. Δεν είναι αντιφατικός ο REDGREEN. Αντιφατικοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν και τους Ζαπατίστας, και τον Αγιέντε και τον Τσάβες και την δικτατορία του Κάστρο (εκτός αν η δικτατορία του Κάστρο είναι αυτό που λένε "δικτατορία του προλεταριάτου". Οπότε προσωπικά προτιμώ την ...αμεσοδημοκρατία του προλεταριάτου!)

από rivaldo 04/10/2004 9:32 μμ.


Τελικά ρε φιλο-redgreen μήπως είσαι και φιλοπασόκος;;Τέτοια στήριξη πάντως ούτε ο Τσάβες ούτε ο Αλιέντε θα την ήθελαν....εγώ σε θέλω όταν ο Τσάβες τους κόψει τον τσαμπουκά στην αντιπολίτευση και σε καναν χρόνο τους κυρήξει συνταγματικά παράνομους(και καλά θα κάνει) ΟΛΟΥΣ αυτους που και καλά αγωνίζονται για ελευθερία....ξέρεις...θα χύνεις κροκοδείλια δάκρυα όπως και για τον λαό της Κούβας....τέτοια επιχειρήματα είχε και ο Πινοσέτ για τον Αλιέντε, ο Μπους για τον Κάστρο, οι ακατανόμαστοι (ΕΕ - ΝΑΤΟ) για τον Τσάβες, ο Χάβελ στην Πράγα και ο Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία...μη δημοκρατικές εκλογές και τα λοιπά....τώρα που όλοι αυτοί οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών κρατών χόρτασαν τόση δημοκρατία που στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ψήφισαν το 30% του εκλογικού σώματος....πριν από ότι "λένε" οι γνήσιοι δημοκράτες ψηφίζαν ΟΛΟΙ αλλά δεν είχαν δικαιώματα.......δεν ξέρω αν διαβάζετε όλη την ιστορία και όχι μονο ελευθεροτυπία αλλά το θέμα της δημοκρατίας δεν χωράει μικροαστισμούς.....όσο είναι δημοκράτες αυτοί που σπρώχνουν τον κόσμο στην ανεργία άλλο τόσο πρέπει να είναι και το προλεταριάτο(ναι η δικτατορία) ο καθένας δηλαδή στην τάξη που βρίσκεται....στην δικτατορία των μονοπωλίων η δικτατορία του προλεταριάτου

από XistenZ 05/10/2004 2:06 μμ.


η διαφορά της λογικής του Τσάβεζ από τη δική σου είναι τεράστια. Αυτό ακριβώς που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ο Τσάβεζ, είναι να κερδίσει τη λαϊκή "εύνοια" χωρίς να καταφύγει σε αυταρχικά μέτρα όπως αυτά που προτείνεις. Χωρίς δηλαδή να κλείσει κανάλια, ή άλλα κόματα. Αντιθέτως οι αντίπαλοί του χρησιμοποίησαν τη βία για να τον ανατρέψουνε. Παρ όλα αυτά δεν ανταπέδωσε μόλις πήρε την εξουσία. Κι όμως την κράτησε. Κι όμως συνεχίζει να κάνει αλλαγές. Δεν χρειάζεσαι να γίνεις το ίδιο χάλια με τον εχθρό σου για να κερδίσεις. Τα κατώτερα στρώματα του λαού της Βενεζουέλας στηρίζουν Τσάβεζ σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Γιατί να κηρύξει παράνομα τα αντίπαλα κόματα; Τι διαφορά θα έχει τότε από ένα δικτάτορα; Ο σκοπός είναι να έχει τη λαϊκή υποστήριξη και αυτό το πετυχαίνει.

από Ερν 05/10/2004 9:34 μμ.


.. τί λέμε τώρα???!!! να σας θυμίσω ότι ο Τσάβες δοκίμασε να πάρει την εξουσία και ένοπλα (πραξικοπηματικά που θα έλεγε και ο redgreen), απέτυχε και φυλακίστηκε?? κάθε φορά επιλέγουμε την μορφή πάλης ανάλογα με τις συνθήκες. Ο Μάρξ έλεγε:διεκδικούμε την εξουσία ειρηνικά εκεί που μας επιτρέπετε και με την βία όταν δεν μας αφήνετε άλλα περιθώρια (μόνο που οι αστοί δεν έχουν τετοιο δίλλημα ποτέ) Φιλικά

από λαζαρος 07/10/2004 4:14 μμ.


Ας ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε λέγοντας "καθορίζουμε τη δράση μας ανάλογα με τις συνθήκες". καταρχήν το υποκείμενο της πρότασης -εμείς- σε ποιους αναφέρεται σήμερα? επίσης αφού δεν αναζητούμε πλειοψηφίες και στηρίζουμε μεμονομένες δράσεις π.χ.αυτο που λες ότι ο Τσάβες επιχείρησε ΄"πραξικοπηματικα" να καταλάβει την εΞουσία τότε γιάτι δεν εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε οργανώσεις όπως η 17Ν η ο ΕΛΑ? μήπως επειδή η Βενεζουέλα είναι πολύ μακρυά? και μην πει καποιος/α ότι εκεί ήταν οπότε είναι κάτι διαφορετικό...

από Λαζαρος 07/10/2004 4:29 μμ.


ο δαιμων του ιντυ χτύπησε:) στην τελευταία σειρά του παραπάνω το σωστό είναι:... εκεί ήταν ζήτημα κατάληψης της εξουσίας...

από Καραμπάς Κώστας 09/10/2004 10:04 μμ.


Οπως μου είπε και ένας ελληνας μετανάστης που ήρθε από τη Βενεζουέλα,ο Τσάβες 6 χρόνια τώρα που κυβερνάει πέρα από τα αριστερά λόγια δεν έδωσε φαί και χρήμα στους εργαζόμενους,να σημειωθεί δε ότι το 80 τοις εκατό του πληθυσμού ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχιας.Ο Α.Παπανδρέου το 81 σε ένα μήνα διπλασίασε τους μισθούς και τις συντάξεις.Αναλογικά ο Τσάβες και με τόσο πετρέλαιο έπρεπε να τους κάνει όλους σαουδάραβες.Πού πάνε τα λεφτα από το πετρέλαιο?Στους προλεταριάτους πάντως δεν πάνε.Το θέμα δηλ είναι ,να περάσει η κυβέρνηση από τα αριστερά λόγια στο μοίρασμα του χρήματος.Τι να τις κάνεις; τις διακυρήξεις όταν πεινας,βλέπε πχ το φασίστα Κάστρο

από NewXer 12/10/2004 2:15 πμ.


I hereby wish to express my warmest feelings of Solidarity to The Bolivarian Republic of Venezuela, to its democratically-elected President Hugo Chavez and to its people.

από ρεεεεεεε 13/10/2004 5:31 πμ.


ρε γελοιεεεεε τι συγκρινεις ρεεεεεεεεε Ακου ο Παπανδρεου εκανε αυτο το 81 παλιοπασοκε. Αν ησουν εσυ ηγετης μιας χωρας διπλα στον ιμπεριαλισμο και ειχε εκλεχτει ως αριστερος να δουμε τι θα εκανες.Δες την κατασταση πρωτα κια μετα μιλα. Αυξησε 20% τον φορο στα πετρελαια.Ειναι το πρωτο βημα ειπε. Εσυ ολα τα θες ξαφνικα και γρηγορα δλδ. Αλλα εκει που εγινε ετσι και εγιναν ολα κρατικα και ο καθε ανθρωπος εχει 2 σπιτια(εξοχικο και κανονικο)γιατρο στη πολυκατοικια του,δωρεαν φαι,σιγουρη δουλεια τον λες ΦΑΣΙΣΤΑ. ΓΙα να δεις ποσο μαλακας εισαι. Και κατι τελευταιο Η κουβανικη επανασταση ανοιξε τον δρομο στην Λατινικη αμερικη. Συμβολα ολων ειναι ο Μπολιβαρ, ο Τσε και ο Φιντελ που εχετε αποψη και για λ.μ. Και η Κουβα η φασιστικη εδωσε 20000 γιατρους στον Τσαβες για να εμβολιασει δωρεαν 6000000 κατοικους. ΤΟ τι ειναι σοσιαλισμος σε καθε κρατος ειναι σχετικο. Αντε γεια VENCEREMOS PATRIA O MUERTE VIVA CUBA LIBRE

από ... 13/10/2004 8:17 μμ.


Δείτε εδώ τι έγινε την 12η Οκτωβρίου: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=275890

από edw 15/10/2004 2:21 πμ.


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=276420

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License