200 γυναίκες συνελήφθησαν στην Τεχεράνη

Απαίσια πράγματα συμβαίνουν στο Ιράν, αλλά αποσιωπώνται λόγω του αντιαμερικανισμού της σταλινικής Αριστεράς που σπεύδει να κατηγορήσει ως... πράκτορα όποιον αποκαλύπτει τις αλήθειες.

Οι ειδήσεις φτάνουν καθυστερημένες από το αυταρχικό Ιράν. Τον Αύγουστο του 2004, 200 γυναίκες συνελήθησαν στην Τεχεράνη από τους "Φρουρούς της Επανάστασης" ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ. Επίσης, για το Ιρανικό καθεστώς η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ αποτελεί ρουτίνα. Ενας 16 χρονος Αφγανός, ο Φείζ Μοχαμάντ, καταδικαστηκε σε θάνατο τον περασμένο μήνα. Την Κυριακή 15 Αυγούστου ένα 16χρονο κορίτσι στην πόλη Νέκα του βόρειου Ιράν απαγχονίστηκε δημόσια στο κέντρο της πόλης με την ακτηγοράι της "ηθικής διαφθοράς". Πότε θα γίνει ΕΣΤΩ ΜΙΑ πορεία για αυτά τα θέματα ?

από Στίρνερ 03/10/2004 11:54 πμ.


post image
Η αριστερά -ότι έχει απομείνει από αυτήν μετά την ήττα του υπαρκτού- που στηρίζει το πολιτικό ισλάμ απλώς ακυρώνει τον εαυτό της. Έχει γίνει τώρα τσιμπούρι στο σώμα του ισλαμικού τέρατος και του φωνάζει με όλη της τη δύναμη: "Από δώ πάνε οι αμερικάνοι, προσοχή έρχονται οι ρώσοι κλπ." Όπως απέδειξε ο πρώτος πόλεμος στο αφγανιστάν και η ιρανική "επανάσταση" ,αυτού του τύπου τις "συμμαχίες" τις παίρνει ο διάολος. Το παιχνίδι αυτό παίζεται χωρίς αρχές .Οι νεο-συντηρητικοί στηρίζουν ταυτόχρονα τους τσετσένους του Μασχάντοφ και την Ιρανική αντίσταση (με έμφαση στην πτέρυγα Παχλεβί φυσικά), όπως πολλοί αριστεροί στηρίζουν τον Μασχάντωφ και ακόμα περισσότεροι τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ. Για τον red alert -με βάση αυτά που λέει στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=267825#268366 η απάντηση είναι υποθέτω "κατά του Μασχάντωφ κατά της Ιρανικής αντίστασης".Όμως στο μεταξύ έχει πάει περίπατο όλο το ηθικό υπόβαθρο της αριστεράς και χάνεται το νόημα του να είσαι αριστερός. Για τους νεο-συντηρητικούς αρκεί ένα καθεστώς που θα "σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού" στο διεθνές επίπεδο. http://www.geocities.com/tom_slouck/iraq/fukuyama_radislam.html Εσύ τι θα κάνεις αν κριτήριό σου είναι το "ποιός είναι ο εχθρός του εχθρού σου" ?

Εικόνες:

από αρνητής στράτευσης 04/10/2004 7:07 μμ.


Πριν από μερικά χρόνια που οι ισλαμιστές έσφαζαν αριστερούς -και όχι μόνο- φοιτητές, είχε βγει κείμενο συμπαράστασης στους συντρόφους,που υπέγραφαν η Ε.Α.Α.Κ. , οι Αγωνιστικές Κινήσεις(αν δεν κάνω λάθος) και ...(τους τρίτους δεν τους θυμάμαι, συγνώμη). Εκτός από αυτό, πραγματικά τα τελευταία χρόνια δεθυμάμαι άλλη καταγγελία της ελληνικής αριστεράς για τους ισλαμιστές του Ιράν (μπορεί όμως να κάνω και λάθος). Από την άλλη όμως ας μην ξεχνάμε πως το Ισλαμικό κίνημα αποτελεί - μας αρέσει ή όχι - ίσως το πιό δυναμικό κομμάτι του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στις περιοχές που εμφανίζεται.(Ιράκ, Παλαιστίνη, Τσετσενία κ.λ.π.)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License