«Οχι άλλο αίμα»

Τεράστια η κινητοποίηση στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμη και των οργανωτών, η συγκέντρωση του κόσμου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην οποία, από τις 9.30' το πρωΐ, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει κάθε συγκοινωνία σε πέντε σημεία. Τα μπλόκα ξεκίνησαν από το 200ο χιλιόμετρο, στο ύψος των Θερμοπυλών, όταν περίπου 600 κάτοικοι έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Δύο χιλιόμετρα βορειότερα στον κόμβο προς το Μπράλο, έγινε νέο μπλόκο από τους οικοδόμους της περιοχής, που ζητούσαν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού. Στο 204ο χιλιόμετρο, στο ύψος της διασταύρωσης Δαμάστας και στο 207ο χιλιόμετρο, μαθητές της περιοχής πήραν την απόφαση να κλείσουν την εθνική οδό για τον ίδιο λόγο. Το μεγάλο μπλόκο, όμως, στήθηκε στην είσοδο της Λαμίας όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι από την πόλη της Λαμίας και μαθητές των σχολείων της πόλης φωνάζοντας «όχι άλλο αίμα». Στην πόλη της Λαμίας οι μαθητές των σχολείων βγήκαν στους δρόμους σχηματίζοντας μια μεγάλη ανθρωποθάλασσα που έφτανε μέχρι την εθνική οδό, ενώ κλειστά έμειναν τα εμπορικά καταστήματα, οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης. Στην περιοχή της Στυλίδας στήθηκε άλλο μπλόκο από φορείς και κατοίκους της περιοχής για το ίδιο θέμα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών παραγόντων - που έχουν συγκροτήσει μια επιτροπή πρωτοβουλίας - τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Αν και η οργανωτική επιτροπή είχε αποφασίσει να ολοκληρωθεί ο σημερινός αποκλεισμός στις 10.30' το πρωί, εν τούτοις οι συγκεντρωμένοι πολίτες επέμεναν να κρατούν κλειστό το εθνικό δίκτυο ζητώντας άμεσες και ρεαλιστικές απαντήσεις. Η Τροχαία εξάντλησε κάθε περιθώριο εκτρέποντας την κυκλοφορία από παρακαμπτηρίους, ωστόσο τα πολλά μπλόκα δεν έχουν αφήσει άλλα περιθώρια και έτσι έχει η χώρα έχει κοπεί στα δύο. ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

από . 28/09/2004 2:36 μμ.


Αν δεν είχαν κάνει τη ολυμπιάδα, θα είχαν φτιάξει τους δρόμους για να μην σκοτώνεται ο κόσμος σαν τα γατιά. Το στέγαστρο καλατράβα μας μάρανε. Πόσο δίκιο είχαν οι αντι-2004.

«Οχι άλλο αίμα» image
Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε την αυστηρότερη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κυρίως στα σημεία που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής επικινδυνότητας, ενώ ανέφερε πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέλαβε να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συγκρότηση τροχαίας εθνικών οδών.

Είπε ακόμη ότι θα τοποθετηθούν κάμερες στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας που θα συμβάλουν και στον άμεσο εντοπισμό των παραβατών του ΚΟΚ, ανακοίνωσε αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ που οδηγούν βαρέα οχήματα.

Εικόνες:

από .... 28/09/2004 9:08 μμ.


Η κινητοποίηση έγινε ενάντια σε ποιόν ; "ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού" Δηλαδή, ποιά έργα, για εξηγήστε μας ρε παιδιά γιατί πολύ φοβάμαι πως πολλοί απο τους 10000 διαδηλωτές χαμπάρι δεν έχουν. Για πιο σαφείς, για πιο σαφείς.

από Kώστ@ς 28/09/2004 10:03 μμ.


ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;;; ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ... ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ - ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ... ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ... ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, "Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΛΟΚΑ, ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΗΔΕΣ-ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ..." ΤΟ "ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ... ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ... ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ...

από μάντεψε 29/09/2004 1:03 πμ.


Φίλε κώστ@ νομίζω πως πάνω αναφέρεται το εξής:κάμερες με έντονα γράμματα,πιθανολογώ πως εννοεί ότι: η κυβέρνηση δεν θα δυστάσει να εκμεταλλευτεί το τραγικό συμβάν για να τοποθετήσει τις καμεροχαφιέδες.Φυσικά ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει να ντυθεί ιδεολογικά για λόγους κοινωνικής συναίνεσης,εν προκειμένο το δόγμα της δήθεν "ασφάλειας"

από ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 16 29/09/2004 1:26 μμ.


ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ "ΤΑ ΣΥΧΡΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ". ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΓΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΡΧΙΚΑ). ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο BIG BROTHER ΑΡΓΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ.

από Κώστ@ς 30/09/2004 1:10 πμ.


Ως ύστατο φόρο τιμής στα παιδιά που σκοτώθηκαν προχτές στη δολοφονία του Μαλιακού κόλπου και στα άλλα που σακατεύτηκαν, παραθέτω τα ονόματά τους παρακάτω: EΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ: 1)ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΖΕΛΗΣ 2)ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΙΤΣΙΟΥ 3)ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΛΥΒΑ 4)ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΛΛΙΟΣ 5)ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΑΦΗ 6)ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΛΑΣ 7)ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΑΤΣΕΛΟΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ: 1)ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) 2)ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΚΑΤ) 3)ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΣΗ (ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) Επίσης τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλα 30 συνολικά άτομα, 27 μαθητές και μαθήτριες, 2 καθηγήτριες και 1 καθηγητές, οι οποίοι έχουν βγει πλέον από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν. Χωρίς σχόλια.

από το κοράκι 30/09/2004 8:48 πμ.


Συμφωνώ 3000% με αυτά που λες γι'αυτό και έβαλα το απραπάνω σχόλιο. Προσπάθησα δε, να βάλω μέσω λινκ και μια γελοιογραφία από τον "Ριζοσπάστη " πάνω στο θέμα αυτό, αλλά δεν μου βγήκε (και η ΣΟ δεν διόρθωσε, ως όφειλε). Γι αυτό τη βάζω τώρα. Συγνώμη αν μου βγήκε ότι υποστηρίζω τα μέτρα ρουφιανοπαρακολούθησης ως τρόπο αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων και άλλων κοινωνικών "προβλημάτων". Ίσα, ίσα αυτό είναι που προσπάθησα να στηλιτεύσω... Ελπιζω ότι με το σκίτσο, τώρα "δένει" πραγματικά το παραπάνω σχόλιό μου...

από Clopy από Imc-Editorial 03/10/2004 9:26 μμ.


η γελοιογραφία όπως ζητήθηκε στο προηγούμενο σχόλιο και τώρα δείχνει οκ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License