Τα πολιτικά πανώ που υπάρχουν έξω από τη Βουλή

Θέτω έμμεσα το σπουδαίο ζήτημα της Ελεύθερης Κριτικής, που, κατά την ταπεινή γνώμή μου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί ύστερα από έναν ενδεχόμενο (και επιθυμητό από τον υπογράφοντα) Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Τις τελευταίες μέρες έξω από τα κάγκελα του Κοινοβουλίου υπάρχουν (ανελλιπώς κρεμασμένα) τρία πανώ με πολιτικά συνθήματα ενάντια στον Καραμανλή (από συλλόγους εργαζομένων που παραπλανήθηκαν οοικτρά στις τελευταίες εκλογές από τις υποσχέσεις του παραμυθά πρωθυπουργού και ψήφισαν βλακωδώς τη Ν.Δ.). Ασφαλώς, μία τέτοια αυτονόητη ενέργεια ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ από μόνη της ότι έχουμε ουσιαστική δημοκρατία, αλλά μόνο τυπική, καθώς είναι βέβαιο ότι στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει γνήσια δημοκρατία. Αυτό το θεωρώ ως δεδομένο, και δεν θέλω να υπάρξει παρεξήγηση πάνω σε αυτό. ΟΜΩΣ το ρητορικό μου ερώτημα είναι αν θα μπορούσε, π.χ., να κρεμαστεί ένα τέτοιο πολιτικό πανώ έξω από το Κρεμλίνο επί Λεονίντ Μπρέζνιεφ ή, π.χ., έστω έξω από το Προεδρικό Μέγαρο του (υποτίθεται πιο... "φιλελεύθερου", σε σχέση με τους άλλους ομολόγους του !!) Ούγγρου δικτάτορα Γιάνος Καντάρ. Δεν θα ήταν άραγε σωστό και έντιμο να αφεθούν ελεύθεροι τυχόν παραπονούμενοι πολίτες για οποιοδήποτε θέμα να πράξουν αναλόγως ? Γιατί όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ στο Ανατολικό Μπλοκ ? Δεν το σκέφτηκε κανείς να το κάνει, ή , όπως νομίζω εγώ, επειδή "έτρεμε η καρδούλα του" του κοσμάκη από το φόβο μη βρεθεί σε κανένα τρένο "ταχείας γραμμής" για τη Σιβηρία (χωρίς εισιτήριο επιστροφής) ? ? Αυτό αποδεικνύει (και στον πιο αδαή) πόσο βαθιά αντιδημοκρατικά καθεστώτα ήταν οι λενινιστικές Χούντες του "Υπαρκτού". Γιατί όμως οι σταλινικοί δεν δέχονται το αυτονόητο, δηλαδή το ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ είναι μία σημαντική λαϊκή κατάκτηση που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ακόμη και μετά την έναρξη και ολοκλήρωση του Σοσιαλιστικού Μετασχηματισμού ? Δεν θα ήταν άραγε αυταρχισμός του αισχίστου είδους να επιχειρηθεί ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σοσιαλισμού "με το ζόρι" (από μία πρωτοπορία) ? Δηλαδή "για το καλό του λαού" αλλά... ερήμην του λαού ? Η απάντηση είναι απλή. Ο σταλινισμός "ανατολικοευρωπαϊκού τύπου" (όπως εκφράζεται και σήμερα από το ΚΚΕ) αποσκοπεί στην Εξουσιαστική Επιβολή μίας τυραννίας (το μέγεθος της οποίας ούτε οι σημερινοί νεαροί Κνίτες δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν αν δεν το βιώσουν προσωπικά), και δεν έχει καμία, καμία, καμία, μα καμία σχέση με το μαρξισμό και το Σοσιαλισμό (τον οποίον έντεχνα επικαλείται για να ξεγελάσει το προλεταριάτο). Η ΕΛΈΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Εμπρός στο δρόμο των Τσάβες και Αλλιέντε.

από εις 20/09/2004 9:32 πμ.


Δηλαδή είτε αστική δημοκρατία είτε σταλινική δικτατορία της γραφειοκρατίας? Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Η "δικτατορία" των εργατικών συμβουλίων. Και μια και μίλησες για Αλιέντε, όταν οι εργάτες ζητούσαν όπλα να αντιμετωπίσουν την αντίδραση, αυτός αρνήθηκε για μη θίξει την δημοκρατική νομιμότητα,(!) με αποτέλεσμα ο Πινοσέτ να τους πιάσει στον ύπνο. Κάτι ανάλογο έγινε κι εδώ με τη χούντα του 67. Όχι λοιπόν θεσμολαγνεία! Άμεση δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων κατά το παράδειγμα της Ρωσίας του 17, της Ουγγαρίας του 56, της Ιταλίας του 19 κλπ κλπ. Ο Λένιν δεν είχε τέτοια διλήμματα redgreen ,γιατί ο σκοπός του ήταν πεντακάθαρος: η επανάσταση.

Δε μου λες ρε "soulfly", το ομόνυμο συγκρότημα το ξερεις?? Αν οχι, ασχολήσου με την αναζήτηση Mp3 από αυτούς και άσε το ΙΝΔΥ για...αργότερα (μετά το σανατόριο)

από κ@ποιος 20/09/2004 2:34 μμ.


το ομώνυμο συγκρότημα το ξέρεις? πάρε ένα πρόχειρο λινκ για να μαθαίνεις http://www.angelfire.com/fl2/puncrocker/redalert.html

από soulfly 20/09/2004 2:37 μμ.


Ευχαριστώ, σου αφιερώνω το ομώνυμο τραγουδάκι των Sepultura!

από RED ALERT 20/09/2004 3:31 μμ.


Απο Sepultura: <> Aπό Queensryche: <> Aυτά μπας και μάθετε να μη τρώτε "αμάσητα" όσα σας σερβίρουν!!! Και κάτι (πάλι) από Sepulruta, εξαιρετικά αφιερωμένο στον redgreen: <> Y.Γ. Προς κ@ποιος Ρε συ, αυτό ήταν πολύ "ύπουλο" χτύπημα. Τι "κουλάδια" ήταν αυτοί που μου έδωσες? Απαπαπα.......

από groovy 20/09/2004 3:46 μμ.


ρε Red. Είσαι και μιας κάποιας ηλικίας.

από ΥποσκαπτιΞ 20/09/2004 4:06 μμ.


you are a worker bee can't you see? a cog in the wheel of their factory you"ll do what you' re told until you grow old or you get laid off because the company's sold D.R.I THRASH ZONE. 1989. υπαρχουν ακομα οι DRI,ξερει κανεις?

από λύκος 20/09/2004 4:23 μμ.


για να σας κάνουν καλά μηρυκαστικά εκει στο ΚΚΕ, έπρεπε πρώτα να σας μάθουν να τα μασάτε καλά αυτά που σας σερβίρουν.

από Nox 20/09/2004 4:52 μμ.


Nai iparxoune oi DRI eixan er8ei kai persi an den kanw la8os kai eixan paiksei sto gagarin :)

από asda 20/09/2004 5:22 μμ.


red alert kai soulfly mas peisate gia tis mousikes sas gnvseis (not)

από soulfly 20/09/2004 6:35 μμ.


umbabaraumba! Δεν έκανα εγώ την αρχή αλλά ο red Alert! Εντάξει φιλάρα, Red alert, τουλάχιστον στην μουσική τα βρίσκουμε! χα, χα! Γουστάρεις "Red sharks" από Crimson Glory; Γαμάτοι στίχοι εεεεεεεεεε;;;;;;

από Πράσινος 20/09/2004 7:24 μμ.


Sepultura/Nailbomb/Soulfly και τα μυαλά στο μίξερ! "Οικολογικό" μέταλ! Και ας είμαι 43άρης! και οι DRI φοβεροί και οι Corrosion of Comformity, ειδικά οι παλιοί! Πράγματι πολύ κομματάρα το Red Sharks: Trapped in their world no free passage to leave You accept their tyrannical dream You pray to their gods not to your chosen ones Freedom's clutched in the jaw of red kings Give us your freedom, we'll give you hell Hear no evil, see no evil, speak no evil Give us your freedom, we'll give you hell Hear no evil, see no evil, speak no evil Glory to red sharks Answer to your red dictators Feeding from your dreams Cast into a sea of red sharks Holding the power a hand that grips fate Stripping from you all but fear Hovering vultures like demons feed On all who bow to their communist scheme Give us your freedom, we'll give you hell Hear no evil, see no evil, speak no evil Give us your freedom, we'll give you hell Hear no freedom, see no freedom, speak no freedom Glory to red sharks Answer to your red dictators Feeding from your dreams Cast into a sea of red sharks Bloody red sharks

από Κουλ Ουάχατ 20/09/2004 7:31 μμ.


Ψυχοαποικία το κάνατε εδώ μέσα, ορέ ζαγάρια; Κοίτα που σε λίγο θα βάλουν και μπου-που-θρι! Για τα πανό ο λόγος και την ελευθερία της έκφρασης, περικαλώ!

από soulfly 20/09/2004 8:04 μμ.


αλλά έπεσε και ψαλίδι κάπου στη μέση και όντως μοιάζει σαν συζήτηση ψυχοπαθών! Να αποκαταστήσω λίγο το κονέ: Κάποιος φαν του Στάλιν αποκάλεσε τον redgreen "πολύ άρρωστο" και εγώ του ανταπάντησα: "Οταν δεν υπάρχουν απαντήσεις, υπάρχουν... διαγνώσεις. Μάθατε καλά τα κοπλάκια του Πατερούλη!" Εκεί πάνω πετάχτηκε ο Red Alert και κότσαρε το εξώφυλλο του συγκροτήματος που έχω για nick και τελικά ανακαλύψαμε ότι έχουμε και κάποια κοινά "σημεία αναφοράς" με πολλούς από εσάς!

από Εδουάρδος Μπλουμ 20/09/2004 8:08 μμ.


Θεωρώ, Κουλ, ότι η περίσταση, ετσι όπως πηγε η συζήτηση, είναι ιδανικη για να τεθεί ένα άλλο εξίσου σημαντικό και φλέγον θέμα: Περα από πανό διαμαρυρίας, είχαν το δικαίωμα να ακουνε ροκ μουσική στα κρατη του υπαρκτου ή ήταν δακτυλοδεικτούμενοι και διωκόμενοι οι ροκάδες; Πώς θα είχε εξελιχθεί ο χαρντκόρ χώρος χωρίς την πτώση του υπαρκτου; Καί, τέλος, για να την θεωρητικοποιήσουμε λίγο την κουβέντα, "Ποια η επιρροή της χρήσης δίκασης από τους χαρντκορ και μεταλ ντράμερ στη διαδικασία πτώσης του υπαρκτου - Ο στάλιν ως εικονακλαστική φιγούρα της θρας υποκουλτούρας".

από Πράσινος 20/09/2004 8:36 μμ.


και οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μετά κόπων και βασάνων έδιναν εκεί συναυλίες απολιτικές μπάντες τύπου scorpions, Uriah Heep, κλπ. Πανκ, χαρντκόρ, πολιτικοποιημένο μέταλ ούτε για αστείο! Αλλωστε δεν είχαν καμμιά δουλειά να εμφανιστούν εκεί τέτοιες μπάντες με κοινωνική κριτική... αφού εκεί δεν υπήρχαν κοινωνικά προβλήματα, όλα ήταν μέλι γάλα, νάταν καλά το Κόμμα που φρόντιζε για όλα! Μόνο μερικά ξενέρωτα γκρουπάκια ανάλογα με τους παπαροκάδες περιφέρονταν σε αυτές τις χώρες. Redgreen σου ανοίξαμε νέο καυτό αντισταλινικό θέμα.

από Εδουάρδος Μπλουμ 20/09/2004 8:46 μμ.


Την καταπληκτική ρωσόφωνη διασκευή από τους ίδιους τους Σκόρπιονζ του Γουίντ οβ τσέηντζ, προς χάριν της Περεστρόικας; Αν θυμάμαι καλά την παρουσίασαν ενώπιον του Γκορμπατσόφ! Τολμώ να πω ότι ήταν μια τρόπον τινά βελτίωση του τραγουδιού, αφού η οριτζιναλ εκτέλεση είναι τοσο χάλια...

από Mole 20/09/2004 9:33 μμ.


Είχα κάποτε διαδυκτιακή επικοινωνία με έναν Πολωνό, ο οποίος μου είχε πει ότι ναι υπήρχε ροκ και New Wave και πιό βαριά ακούσματα, αλλά ακούγονταν σε μικρούς κύκλους. Έπρεπε λέει να στείλεις τους στίχους σε κάποιο γραφείο, να δουν τι λένε (λογοκρισία με λιγα λόγια), και μετά σου πρέσσαρε δίσκους η κρατική δισκογραφική. Οι διάφορες μπάντες βρίσκανε τρόπους να περνάνε τη λογοκρισία, με αληγορίες κτλ. Για το τι είδους μουσική έπαιζες το γραφείο δεν ασχολούταν, μόνο με τους στίχους. Συζητάγαμε συγκεκριμένα για μια New Wave μπάντα (του '80), τους Sekiera (υπάρχει τώρα μιά άλλη με το ίδιο όνομα που παίζουν death metal κάκιστης ποιότητας), οι οποίοι έβγαζαν δίσκους τότε, επί υπαρκτού. Κάποιος παρεμβλήθηκε στη συζήτηση και ανέφερε μια Βορειοκορεάτικη πανκ μπάντα, που κυκλοφορεί παράνομα σε κασσέτες από χέρι σε χέρι, και το όνομά της μεταφράζεται ως "ο μεγάλος ηγέτης έχει βρώμικα αρχίδια" ή κάτι τέτοιο. Ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει και ότι ήταν χάλια. Δεν μπορώ να το ξέρω. Νομίζω κάπου την είχα σώσει την κουβέντα γιατί είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, άμα τη βρω θα γράψω κι άλλα.

από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ the punk gost 20/09/2004 9:36 μμ.


.

από Εδουάρδος Μπλουμ 20/09/2004 9:49 μμ.


(στα τέτοια σας, βεβαίως βεβαίως, καθότι πανκηδες, αλλά ήθελα να το δηλώσω). Ευχαριστώ για τις ινφο Μόουλ. Και αφού η συζήτησις συνεχίζεται αμιγώς καλλιτεχνική, να προτείνω κι ένα μυθιστόρημα που διάβασα πρόσφατα, σχετικό με όσα συζητάμε. Τιμπόρ Φίσερ, Η φοβερη τροπή των πραγματων, εκδόσεις δε θυμάμαι δυστυχώς, με τον Σταλιν στο εξώφυλλο να κάνει κόλπα με μια μπαλα μπάσκετ. Περί Ουγγαρίας 1956 ο λόγος, και φανταζομαι ο Ρεντγκρίν, περα από την πλακίτσα, αν δεν το έχει ήδη διαβάσει, θα το γουστάρει αρκετα. Στα μείον του βιβλίου, ότι είναι υπερβολικά δυτικόφιλο. Στα συν (και κκε) η φθηνή τιμή του σε όλα τα καλά στοκαδικα.

από Mole 20/09/2004 9:50 μμ.


Μετά το '90 κάποιος Γερμανός παραγωγός ενδιαφέρθηκε, και μάζεψε διάφορες ηχογραφήσεις του '80 από Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία κτλ. και τα κυκλοφόρησε σε CD. Βρίσκονται δηλαδή άμα το ψάξει κανείς...

από Psychocolony sonic council 20/09/2004 9:52 μμ.


Την δεκαετια του 80 ειπηρχαν πολλες παρανομες πανκ μπαντες στις ανατολικες χωρες. Εχω μια κασσετα με μπαντες απο Ουγγαρια,Τσεχοσλοβακια,Πολωνια,ΕΣΣΔ, απο το 86. Αλλα η μπαντα που κυνηγηθηκε οσο καμια αλλη με εξοριες και φυλακισεις των μελων της ηταν οι Ουγγροι PLASTIC PEOPLE τη δεκαετια του 70.Προγκρεσιβοψυχεδελικια μπαντα με φολκ περασματα και ακρως πολιτικο στιχο (αναρχικοι). Οποιος/α θελει να μαθει περισσοτερα για πανκ μπαντες απο τη "κοκκινη πλευρα" θα κανουμε ενα μικρο αφιερωμα στα υπογεια διαμερισματα μας. εκ της "ψυχοαποικιας"

από καψουρολαικοποπακιας 20/09/2004 11:07 μμ.


χα,χα ας γελασω.σε μια συνεντευξη του,ο τραγουδιστης των μανογουωρ υπεραμυνθηκε της επεμβασης των ηπα στο ιρακ,δικαιολογοντας το οτι οι στρατιωτες των ηπα πολεμανε για τα συμφεροντα της πατριδας τους εναντια στους τρομοκρατες. επισης υπενθυμιζω οτι οι μεταλλικα το 1999 οταν ο κλιντον βομβαρδιζε τη γιουγκοσλαβια,ειχαν παιξει σε 15 προεκλογικες συγκεντρωσεις του. για μενα επαναστατικη μουσικη ειναι αυτη που στρεφεται εναντια στους καπιταλιστες και τη βαρβαροτητα τους.πιο πολυ επαναστατης ηταν ο λοιζος και ο ξυλουρης παρα οι ψευτομαγκες της μεταλ υγ.πλακα κανω.δεν ακουω καψουρολαικοποπ.ακουω τα παντα εκτος απο αυτο.αλλα γενικα ρε παιδια δε χρειαζεται να δινετε μεγαλη σημασια σε αυτα.

μπα σε καλό σου... Θυμάμαι που έλεγε ο βλάκας ο μπασίστας τους "Η μουσική μας κάνει τις γυναίκες να καυλώνουν", ο ηλίθιος. 10 φορές ...Φλωρινιώτη παρά Μάνογουορ (και από που ν'αρχίσει κανείς για τους φραγκοφονιάδες τους Μετάλικα)

από Winston Smith 20/09/2004 11:33 μμ.


Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη βλακεία. Την καλησπέρα μου σε όλους.

από Mole 20/09/2004 11:45 μμ.


OK, ok δεν ακούς Μάνογουορ...

από δή γκόστ 21/09/2004 1:23 πμ.


Λέγονταν "Plastic People of the Universe" και ήτανε Τσεχοσλαβάκοι. Φυλακή έκανε μέχρι κι ο παραγωγός τους, μέχρι και ο μάνατζερ τους ακόμη! Στα υπόλοιπα, είσαι μέσα, ως είθισται, δι' ότι, τους εγουστάρω κι εμουά, ώλσο. Ευχαριστώ, keep up the good work, the show must go on.

από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ δια εγκεφαλον 21/09/2004 2:02 πμ.


post image
...το μυαλο και οχι το μπασο,οταν πατησα τη δημοσιευση το θυμηθηκα οτι ηταν Τσεχ/ακοι. Σε ολα τα αλλα που λες μεσα εισαι,ευχαριστω παντως δια τη αποκατασταση της αληθειας. Οσο για το "Πρασινο" που σαν πρασινο λεει οτι κατεβασει η πρασιναδα του πιο πανω στο 267710 ας παει μιαν βιζιτα απο το "υπογειο 17" στο http://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=267767 γιατι..."μεγαλη μπουκια φαε,μεγαλη κουβεντα μην πεις". (στη φωτο η Πολωνικη πανκ μπαντα DEZERTER (1984)

Εικόνες:

από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ 21/09/2004 2:14 πμ.


...αυτη τη μαλακια με την αντιγραφη συντομευσης δε θα τη μαθω ποτε μου. Εμπα ρε στο νουμερο που λεει απο πανω μονος σου ,αντε γιατι νευριασα τωρα.

από RED ALERT 21/09/2004 10:22 πμ.


Είπα και γω να κάνω μια πλακίτσα με τον soulfly, δείχνωντας του το εξωφυλλο των soulfly με τον τυπά που την έχει δει "jesus" και ότι είναι (και καλά) υποψήφιος για "Δαφνί" (πλάκα έκανα ε?) και το thread έγινε μπάχαλο! Άρα είμαι υπόλογος γι'αυτό που είχα πει ότι δεν πρέπει να γίνεται, να μπαχαλεύονται τα threads, αλλά δε φταίω μόνο εγώ ρε παιδάκι μου, με τέτοιο αρχικό θέμα τι να περίμενε κανείς??? Τέσπα, καλημέρα.... Υ.Γ. Napalm death, παλιό group με οικολογικές κλπ ανησυχίες, αλλά πολύ βαβουριάρηδες! Για όσους την ψάχνουν με στίχους και αντέχουν τ'αυτια τους (τα δικά μου δεν....) Υ.Γ.2 Το "Red Sharks" είναι γαμάτο μουσικά (αν εξαιρέσει κανεις το γεγονός ότι τα τυμπανα είναι drum-machine....και φαίνεται!), αλλά στιχουργικά είναι.......χάλι! Τους στιχους θα μπορούσε να τους είχε γράψει και ο redgreen, αν ασχολούνταν με το ειδος (που μεταξύ μας, απ'το να γράφει τις παπαριές του στο INDY καλυτερα να ασχολούνταν με οποιοδήποτε μουσικο είδος!)

από Πράσινος 21/09/2004 11:16 πμ.


Εχω περάσει αυτές τις παιδικές αρρώστιες, όμως θα έλεγα ότι αν και είναι από τις γελοιοδέστερες καφρομπάντες, έχουν πολύ καλούς μουσικούς και τραγουδιστή. Επίσης, άμα αγνοήσεις στίχους (ή τουλάχιστον τους δεις πολύ χαλαρά και ευρύτερα) και προπαντός image, κάλλιστα τα κομμάτια τους θα μπορούσαν να εμπνέουν επαναστατημένες μάζες!

από manopeace 21/09/2004 11:20 πμ.


xoxoxo!

από ΥποσκαπτιΞ 21/09/2004 11:46 πμ.


...τοτε που ειχε γινει στο μοσκοβο μια μεταλ συναυλια κατα των ναρκωτικων με διαφορους καραγκιοζηδες (οζυ κλπ) που συμμετειχε και ενα ρωσικο μεταλ γκρουπ ονοματι ΓΚΟΡΚΙ ΠΑΡΚ αν θυμαμαι καλα? τελος παντων,αν και πιτσιρικας ακουγα και μεταλ,περα απο καποιο ανουσιο ξοδεμα ενεργιας και εφηβικου ξεσπασματος,δεν λεει και πολλα... βεβαια υπαρχουν καποια γκρουπ-οροσημα,οπως οι ζηπουελτουερα (οι σεπουλτουρα επι το βραζιλιανικοτερο),οι ντι αρ αι και μερικα αλλα που μπορω να τα ακουσω και σημερα.

από Υδράργυρος 21/09/2004 12:02 μμ.


μουσικό thread! Εμ, με τέτοιο παραπλανητικό ο τίτλο! Τέλος πάντων, πριν κανά χρόνο είχαμε κάνει μια ωραία συζήτηση για μέταλ και επαναστατικότητα, όποιος δεν βαριέται την διαβάζει: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=161303

από RED ALERT 21/09/2004 12:04 μμ.


Ναι εγώ τους θυμάμαι, ειχαν βγάλει και ένα "περεστροϊανό" βιντεοκλίπ στο MTV όπου έδειχνε κάτι μαλακιούλες σε στυλ: "Αμερικάνοι και Ρωσοι αγαπημένοι" κλπ κλπ. Το κομμάτι λεγότανε 'bang' νομίζω! Τώρα το σχόλιο σου περί ανούσιου ξεσπάσματος κλπ, δε θα το σχολιασω. Απλά μάλλον "γερασες" αλίγον και δεν αντέχεις! Υ.Γ. Ακόμα και τοτε που άκουγες, συγκροτήματα όπως οι DRI κλπ είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ punk και Metal (hardcore) και όχι metal καθεαυτό, άρα νομίζω ότι καταδικάζεις άκριτα πράγματα ποτ δεν ξέρεις! Π.χ άκου από Dream Theater το "Α change of Seasons" ή από Fates Warning το "Point of view" (στιχάρες και φοβερή μουσική) και μετά αν θες ξαναπές μου για ανούσια ξεσπάσματα και μουσική.

από ΥποσκαπτιΞ 21/09/2004 12:16 μμ.


εδω σου λεω,ακουω ακομα DRI και sepultura... για τους dream theater,ακουσα και μ αρεσαν,αλλα εχουν ενα χαρακτηριστικο που με ενοχλει σ αυτο το ειδος της μουσικης...τα ατελειωτα σολα.

από Πράσινος 21/09/2004 12:30 μμ.


πάρε και ένα πολύ καλό, αφιερωμένο σε σένα: Surf Nicaragua από Sacred Reich I know a place Where you're all going to go They'll pay you to kill If You're eighteen years old First You'll need a haircut And then some new clothes They'll stick you in a jungle To play G.I. Joe You fight for democracy And the "American Way" But you're not in your country "What am I doing here?" you say But now it's too late You're entering Managua If you had brought your surfboard You could surf Nicaragua What is this we're fighting for What's our ultimate goal To force our ideas Right down their throats American Intervention Grows Deeper Everyday The situation worsens More soldiers on the way You fight for democracy And the "American Way" But you're not in your country "What am I doing here?" you say But now it's too late You're entering Managua If you had brought your surfboard You could surf Nicaragua Lessons we have learned Are easy to forget Hints of viet-nam How soon we all forget First we send advisors And then go the troops Another worthless conflict Another Chance to lose You fight for democracy And the "American Way" But you're not in your country "What am I doing here?" you say But now it's too late You're entering Managua If you had brought your surfboard You could surf Nicaragua Κάποιοι είχαν πάει τότε για surf στην Νικαράγουα, αλλά την ίδια περίπου εποχή και κάποιοι-κάποιοι "άλλοι" για Deltaplan στο Αφγανιστάν!

από RED ALERT 21/09/2004 1:38 μμ.


Ακόμα και τώρα σου αρέσουν τα "punkοειδή" metal σχήματα και όχ τα πιο "πολύπλοκα", αλλά βασικό στοιχείο του Metal είναι η πολυπλοκότητα, τα σχετικά μεγαλα κομμάτια και γενικότερα ο "βαρυφορτωμένος" τρόπος μουσικής γραφής (αν και όχι πάντα). Άρα βασικά και παλιότερα σου άρεσαν τα πιο "απλοικά και άμεσα" metal group. Εγώ πάλι έχω το ανάποδο πρόβλημα. Άμα ακούω μουσική με όλα κι όλο 2-3 riffάκια και couple-refrain με μουσική νοοτροπία αλά "πολιτικό σύνθημα για πορεία", το βαριέμαι στα 2 λεπτά (που ούτως ή άλλως...τόσο διαρκεί συνήθως!) Είναι θέμα γούστου...όχι ΟΥΣΙΑΣ! Αλλωστε, όπως λένε και οι Fates Warning στο κομμάτι που σου ειπα: <>

από δή γκοστ 21/09/2004 2:57 μμ.


Έχω ακούσει μια live instrumental εκτέλεση του "Purple Rain" του αυτουνού του Prince, από τους Dream Theater με σόλο κιθάρα μιανού John Petrucci. Νταξ', κόντεψα να βάλω τα κλάματα, αλλά καθότι δεν είμαι και 13 χρονώνε, ν' ανάβω αναπτήρες και τέτοια, δεν μελοδραμάτησα τελικά, αλλά με έκανε εντύπωση αυτός ο Πετρούτσης. Τι μέρος του λόγου είναι, ρε σύντροφε; Α, να σε ... αφιερώσω και ένα πολύ καλό Version του "Sweet Home Alabama" των Skynyrd, που άκουσα από τους δικούς μας (!!!) Leningrad Cowboys και κάνανε φωνητικά οι (πρώην) δικοί σας της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού. Μιλάμε, και γαμώ τη σημειολογία, φίλε κνίτη. Η απόλυτη ξεφτίλα του υπαρκτοσοσιαλιστικού ρεαλισμού στην τέχνη. Πήγανε τ' αμερικανάκια Leningrad Cowboys στη Μόσχα, να παίξουνε "Those were the days my friends" και βάλανε τους πρώην ταξίαρχους Μουσικής του Σοβιετικού Στρατού να τους κρατάνε το ίσο. Καλά, στο τέλος της συναυλίας τους αφήκανε τους χορωδούς του Στρατού να παίξουνε και το πάλαι ποτέ "Σοβιετικό Ύμνο", και στο ανκόρ τους είπανε να παίξουνε το Katyusha (πωςτολένε) δηλαδή αυτό που λέμε εμείς "Ο ύμνος του ΕΑΜ", αλλά μάλλον για κακόγουστο αστείο με φαίνεται. Ψάξε σύντροφα, ν' ακούσεις ολόκληρο το δίσκο με τη χορωδία να τραγουδάει ό,τι δυτική μαλακία μπορείς να φανταστείς. (Happy Together, Dancing In The Street, Yellow Submarine και τέτοια). Για τους άλλους, ξεκολλάτε ρε κι ανοίξτε τ' αυτιά σας!!!!! KULTUR SHOCK !!!!!!!! (Προσοχή με "Κ", όχι με "C") και τα μυαλά στα κάγκελα. KULTUR SHOCK !!!!!!! με τρεις δίσκους όλο κι όλο, αλλά με τον πιο πρωτότυπο ήχο της τελευταίας δεκαετίας!!!! KULTUR SHOCK !!!!!!! Κάνει και για σάουντρακ σε πορείες και πλακώματα με τους μπάτσους. Και για την ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ (προ του τέλους μακάριζε), αλλά και για τον Mole, συνιστώ ανεπιφύλακτα τους Libertines τους Hives και τους International Noise Conspiracy, εάν θένε να ακούσουν κάτι αλαφρύ την ώρα του τέιου.

από ΥποσκαπτιΞ 21/09/2004 3:08 μμ.


τι θυμησες κι αυτες! don't look at me as if i didn't know your vanity is all you ever show what you believe and advocate fanatic dogma recycled from yesterday you cannot hide behind those empty claims your racist pride is nothing but a game and you will loose for right is on the side of those who choose to fight for humankind got a masterplan genocide can't understand people of the lie you can't beilieve don't be deceived KREATOR COMA OF SOULS,I990(?)

Για να σε προιδεάσω απλά, σου λέω ότι όλα τα μέλη των dream theater είναι δάσκαλοι μουσικής, με πτυχία μουσικής απο Μ.Ι.Τ., G.I.T. κλπ και ενίοτε δισάσκουν και σε αυτά. Επίσης είναι ακριβοπληρωμένοι sessionάδες (δηλαδή πάιζουν σε δίσκους άλλων) παρόλο που αν γουσταρουν, μπορούν να συμεμτέχουν και τσάμπα.... Σε όποιον τους έχει παρακολουθήσει live (ήμουν από τους τυχερούς "δις") ξέρει επίσης ότι τα καλύτερα σημεία των συναυλιών τους ειναι αυτά που είτε αυτοσχεδιάζουν "στο φτερό", είτε διασκευάζουν κομμάτια άλλων τα οποία κανουν "αγνωριστα" πολλές φορές και συνήθως καλύτερα. Ιδιαίτερα αν παίξουν κανενα medley από γνωστά κομμάτια, είναι όντως να "βαζεις τα κλάματα"!! Τεσπα, ας μη το συνεχίσω, γιατί μου δημιουργούν "συμπλέγματα κατωτερότητας"! Υ.Γ. Είπα εγω ποτέ για "δυτικές μουσικές" κλπ και δε το θυμάμαι? Σε άλλον αναφέρεσαι......

Π.χ., λέει ότι ενώ τους Sex Pistols τους απαγόρευαν στη Ρωσία, τους Clash από την άλλη τους επέτρεπαν, και τους καλόβλεπαν κιόλας. Τους Gorky Park τους θυμάμαι που τους είχε παίξει η ΕΡΤ παλιά, και τους λέγανε διάφοροι ανάξιοι μουσικο-δημοσιογράφοι το Νέο Ροκ από τη Ρωσία, που απελευθερώθηκε και μαλακίες. Βασικά κάποια Δυτική μεγαλοεταιρία μάζεψε 4 πιτσιρικάδες Μοσχοβίτες τους έγραψε 7-8 ηλίθια τραγούδια (Bang-Bang στίχοι περιοπής! I wanna hear you say "Da!"), όπως κάνουν τώρα στα Fame Story, με τις βλακοπόπ "μπάντες". Τα άτομα στην Ανατολική Ευρώπη είχαν μουσική δική τους και μάλιστα πολύ καλές μπάντες. Κι ο κόσμος δεν άκουγε μόνο Μπητλς και αρχιδγιές που μας λένε τώρα. Όσο το ψάχνω βρίσκω πολύ πράμα, που να σου πω κιόλας ψιλοσυμφέρει να προσποιούνται ότι δεν υπήρχε, και να λένε ότι όλα η Δύση τους τα "δώρισε" μετά το '90. Σε περιμένει ένα κάτι τις στην ψ/α από Πολωνία της εποχής...

από Πράσινος 22/09/2004 9:31 πμ.


κινιόντουσαν μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας! Για να βρεις δουλειές τους έπρεπε να φτύσεις αίμα. Και αυτές που υπήρχαν, οι στίχοι τους έπρεπε να εγκριθούν από το Κόμμα. Είναι σαν να μου λες ότι στο Αφγανιστάν ή στην Νιγηρία οι γυναίκες είναι σε πολύ καλή κοινωνική θέση γιατί υπάρχει η RAWA στην πρώτη και μια επίσης δραστήρια οργάνωση στην δεύτερη που έσωσε μια γυναίκα από λιθοβολισμό. είναι επίσης σαν να μου λες ότι οι Κούρδοι δεν διώκονται στην Τουρκία γιατί υπάρχει νόμιμο Κουρδικό κόμμα!

από σκύλος 22/09/2004 9:53 πμ.


σε σχέση με τη μουσική που συζητάτε αλλά Coil έχει ακούσει κανείς; Το πρώτο άλμπουμ τους που άκουσα ήταν το Music To Play in the Dark και έπαθα την πλάκα μου. Ρίξτε και μια ματιά στο site: http://www.brainwashed.com/coil/ Τον ήχο θα τον έλεγα Dark Ambient αν και δεν ξέρω αν μπορείς εύκολα να το κατηγοριοποιήσεις. Πληροφοριακά, οι Coil προήλθαν το 1983 (αν δεν κάνω λάθος) μετά την διάσπαση των σχετικά γνωστότερων Psychic TV. Τώρα ακούω το Unreleased Themes from Helraiser την μουσική που γράψανε για το Hellraiser και που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε αφού ο σκηνοθέτης Clive Barker την θεώρησε "δαιμονική".

από Πράσινος 22/09/2004 10:17 πμ.


θεωρούνται ένα από τα πρώτα industrial γκρουπς. Γνωστότερες δουλειές τους είναι οι τρεις πρώτες, το αλήστου μνήμης Scatology, το Horse rotorvator και το Love's Secret Domain που θεωρούνται και Τριλογία. Εχουν πάντως και άλλα άλμπουμ που δεν τα πολυξέρω. Μην ξεφύγουμε και άλλο από το θέμα, για μουσική ας ανοίξει κανείς άλλο thread.

από Mole 22/09/2004 11:41 μμ.


Υπήρχε αηδιαστική λογοκρισία, ναι, δεν μπορούσες να γράψεις ότι στίχο γούσταρες. Απλά λέω ότι ο κόσμος δεν ήταν τόσο ανίδεος από τα μουσικά ρεύματα της εποχής, και το αν τώρα φτύνουμε αίμα να τα βρούμε, οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στις δυτικές μεγαλο-εταιρίες οι οποίες κοιτάνε να σπρώξουν τα δικά τους σε βάρος της Ιστορικής μνήμης και του ντόπιου ταλέντου (του οποίου άλλωστε η φόρα ήταν από τον ίδιο τον κόσμο και όχι από καμμία εταιρία, σε πείσμα του καθεστώτος τότε, και σε πείσμα των μεγάλων δισκογραφικών τώρα.)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License