Κρήτη: οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Τι έγινε, ορε σύντεκνοι; Ήρανε οι ναζήδες στα Χανίά και δεν τους πήρατε πρέφα, ορέ κοπέλια;

post image

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ακροδεξιοί γιορτάζουν τα «κατορθώματά» τους στην Κρήτη Ναζιστική πρόκληση ΧΑΝΙΑ Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ Τις μέρες που η τοπική κοινωνία γιορτάζει την επέτειο της Μάχης της Κρήτης και την αντίσταση των Κρητικών, οι οποίοι θυσιάστηκαν πολεμώντας τους ναζί, κάποιοι Γερμανοί έρχονται στα Χανιά και με προκλητικό τρόπο τιμούν τη μνήμη των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που έπεσαν το 1941 στο Μάλεμε! Δύο άντρες με το σκούφο των αλεξιπτωτιστών του σημερινού γερμανικού στρατού, ενώ ακούγεται το εμβατήριο των παλιών αλεξιπτωτιστών Το χειρότερο όμως είναι, όπως αποκαλύπτει έρευνα μελών Δικτύου Γερμανικών Αντιφασιστικών Οργανώσεων, ότι οι συγκεκριμένοι Γερμανοί, περί τα 50 άτομα, δεν αρκούνται σε ένα απλό μνημόσυνο. Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια της τελετής, που γίνεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου στο Μάλεμε, ακούν το ναζιστικό εμβατήριο που τραγουδούσαν οι αλεξιπτωτιστές και ομιλίες που αναφέρονται στα «κατορθώματά τους». Τις πληροφορίες αυτές είχαν και διασταύρωσαν τρεις Γερμανοί και μία Ελληνίδα που ζει μόνιμα στη Γερμανία, όλοι μέλη Δικτύου Αντιφασιστικών Οργανώσεων της Γερμανίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα με στόχο να αποκαλύψουν το τι συμβαίνει από τους συγκεκριμένους συμπατριώτες τους στο Μάλεμε και να το καταγγείλουν. Πρόκειται για τον Lars Reissmann από το Αμβούργο, την Olga Sell από το Βερολίνο, τον Michael Kronewetter από το Βερολίνο και την Δέσποινα Αλτίνογλου, η οποία ζει μόνιμα στο Αμβούργο. «Αυτό που γίνεται στο Μάλεμε από τους συγκεκριμένους Γερμανούς, που είναι μέλη οργανώσεων, αποτελεί τρομερή πρόκληση γιατί επιστρέφουν στα μέρη που έκαναν τα εγκλήματα για να τιμήσουν τους δικούς τους νεκρούς χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη για όσα προκάλεσαν», μας λένε. Επισκέφθηκαν τόσο φέτος (2004) όσο και πέρυσι (2003) στις 20 Μαΐου το γερμανικό νεκροταφείο και κατέγραψαν (βιντεοσκόπησαν) την τελετή των Γερμανών. Παρατήρησαν ότι η τελετή δεν είναι τόσο απλή. Οι Γερμανοί, που είναι από 20 έως 70 χρόνων, ακούν το ναζιστικό εμβατήριο, δεν χαιρετάνε πάντως φασιστικά και ο Γερμανός παπάς που έρχεται για το μνημόσυνο είναι εκ των αλεξιπτωτιστών που σώθηκαν και μάλιστα σε ομιλία του, όπως μας επισημαίνουν, ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι οι αλεξιπτωτιστές έπεσαν στην Κρήτη για «να πείσουν τους εχθρούς να αποδεχθούν την ειρήνη και να αποσοβήσουν τον εξ Ανατολών κίνδυνο»! Ολα τα στοιχεία που βρήκαν τα μέλη του Δικτύου και το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο που τώρα ετοιμάζουν θα τα παρουσιάσουν σε μικρούς ανεξάρτητους κινηματογράφους της πατρίδας τους και θα τα προβάλουν, επίσης, σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Γερμανία για τα εγκλήματα των ναζί. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/09/2004 http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=42526684

Εικόνες:

από no name 13/09/2004 6:32 μμ.


Koita to 8ema einai aplo: Exoume dhmokratia kai o ka8enas exei dikaiwma na ekdhlwnei ta pisteuw tou.Egw proswpika eimai anti8etos me thn nazistiki ideologia,alla eimai kata ths katapieshs opoiasdhpote ideologias.To kalutero pou mporoume na kanoume einai ta tous afhsoume na zoune ston diko tous mikro kai arrwsthmeno kosmo.

από χανιώτης 14/09/2004 12:36 μμ.


τσι φέρε ναζίτσιδες να'ουμε να τους κάνομε με τα κρεμμυδάκια,ουρέ!Ίντα'ναι τούτε ουρέ νομάρχα μας;Μπεκσίτι ντάρβα με ναζίτσιδες κάνομε τελευταία; ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!

.

από κανενας &τιποτα 15/09/2004 1:55 μμ.


απλά ένα τουριστικό μνημείο σε σημείο απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό (χωριό με πάρα πολλά ξενοδοχεία&'ξένο' τουρισμό σε σχέση με τον πληθυσμό του), για να θυμούνται οι παλιότεροι &να μαθαίνουν οι νεότεροι. όταν πλησιάζει μάιος αν θελήσετε επαναφέρετε το θέμα να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα δράσης #(nazi)HUMAN SCUM!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License