BEYOND ESF: Λονδίνο, 13-17 Οκτώβρη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ BEYOND ESF- 5 ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

BEYOND ESF: 5 MEΡΕΣ ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ. 13-17 ΟΚΤΩΒΡΗ. Κάλεσμα συμμετοχής Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα των WOMBLES παίρνει ξεκάθαρη εναντιωτική στάση απέναντι στο Ευρωπαϊκο Κοινωνικό Φόρουμ που θα γίνει τον Οκτώβριο 14-17 στο Λονδίνο. Ενώ το Φόρουμ ευαγγελίζεται "Εναν αλλόν εφικτό κόσμο" φαίνεται να μην προβληματίζεται που στην ουσία διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από τον πλεον καπιταλιστικό και εξουσιαστικό μηχανισμό- τον Δήμο του Λονδίνου (με τις εκατομμύρια κάμερες κοινωνικού ελέγχου), και τον Κεν Λίβινγκστον (το κόμμα του οποίου ξέσκισε το Ιράκ). Η κριτική της συλλογικότητας δεν εντοπίζεται μόνο στο παραπάνω θέμα αλλά αφορά το γενικότερο ρόλο της "νέας, διεθνοποιημένης πια σοσιαλδημοκρατίας" (δες http://www.wombles.org.uk/auto/esfcritique.php) Αντί όμως να κριτικάρει το Φόρουμ μόνο θεωρητικά, αποφάσισε να κάνει κάτι πολύ πιο έμπρακτο. Το... ΒΕΥΟΝD ESF.Μια σειρά από WORKSHOPS και ΔΡΑΣΕΙΣ, πάνω στις παρακάτω θεματικές (και όποιες άλλες θέλουν να προταθούν από άτομα ή συλλογικότητες): 1) Επισφαλής/ελαστική εργασία 2) Κοινωνικός Έλεγχος/ Επιτήρηση 3) Όχι Σύνορα (περί Ευρώπης Φρούριο και μεταναστών/ασύλου) 4) Κοινωνικά κέντρα / Αυτόνομοι χώροι 5) Ζαπατισμός 6) Ανυπακοή στους G8 στη Σκωτία τον Ιούλιο του 2005. Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να συμμετάσχετε και να συνδιαμορφώσετε τα workshop και τις δράσεις ή να προτείνετε κάτι άλλο (είτε ως άτομα είτε ως συλλογικότητες), στείλτε e-mail στο wombles@hushmail.com . ΤΟ ΒEYOND ESF θα γίνει στο χώρο του Middlesex University, White Hart Lane Campus, Tottenham, London. Στέγαση και διατροφή θα υπάρχει. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site, http://www.wombles.org.uk/auto/ ΒΕΥΟΝD ESF: "Το πέραν του μέτρου αναφέρεται στον νέο τόπο μέσα στον μη-τόπο, τον τόπο που ορίζεται από την παραγωγική δραστηριότητα η οποία είναι αυτονόμη από οποιοδήποτε εξωτερικό καθεστώς μέτρου" (M.Hardt-A.Negri, Empire)

από ΣΕΚιτης 09/09/2004 9:31 πμ.


και αναπαράγουν τα ίδια ηλίθια ψέμματα για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ καταντάει κωμωδία αν όχι τραγωδία. Το ΕΚΦ είναι ο χώρος συνεύρεσης των ριζοσπαστικών και αντικαπιταλιστικών κινημάτων της Ευρώπης. Δεν είναι ομογενοποιημένο πολιτικά αλλά επειδή υπάρχει ισχυρή αριστερή πτέρυγα έχει καταφέρει να πάρει γιντιαίες πρωτοβουλίες ενάντια στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και τον πόλεμο με κορυφαία στιγμή την 15 Φλεβάρη του 2003. Το ΕΚΦ έχει βγάλει εκατομμύρια κόσμο σε όλη την Ευρώπη στους δρόμους και στις πολιτικές συζητήσεις και στη Φλωρεντία (2002) και Παρίσι (2003) συμμετείχε όλη η "αφρόκρεμα" του παγκόσμιου κινήματος (και ο Νέκγρι και ο Αλμπερτ...). Στο Λονδίνο θα είναι ακόμα καλύτερα. Κάντε ούτε γουστάρετε αλλά να κάνετε στο ίδιο μέρος την ίδια χρονική περίοδο αντιφόρουμ είναι πολιτικός κομπλεξισμός. Αλήθεια για το Ιρακ και την Παλαιστίνη θα πείτε τίποτα? Για ποιά χρηματοδότηση μιλάτε ? Ολοι οι χώροι του ΕΚΦ θα είναι νοικιασμένοι και κάθε σύνεδρος θα πληρώνει 30 € !!! Εσεις που βρήκατε τσάμπα διαμονή και στέγη ?

από Fu Manchu 09/09/2004 11:38 πμ.


Την τσάμπα διαμονή και στέγη μας την έδωσε ο Μπους. Καλά ρε, δεν φτάνει που σας χρηματοδοτεί ο Μπλερ, τον πληρώνετε και 30€ από πάνω; Πολιτικό κόμπλεξ είναι να σε έχουν χεσμένο την Πρωτομαγιά στο Δουβλίνο οι Ιρλανδοί και να συγκρούονται με τους μπάτσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αναρχικών, και για να πουλήσεις μούρη και να το παίξεις επίσιμος συνομιλητής- spokesman του κινήματος να τα παίρνεις από τον Μπλερ.

από anergos dimokratis 09/09/2004 11:53 πμ.


Einai gegonos oti to ESF tou londinou tha einai sxedon teleios kappelomeno apo to SWP, kati pou den eihe symvei sti Florentia i sto Parisi. Afto ofeiletai kai stin iyemoniki thesi tou SWP ston "aristera tou Blair" xoro, kai stin isxnotita tis anexartitis aristeras.

Ριζοσπαστικός χώρος; Με τον Κεν Λίβινγκστον, που για να βγει δήμαρχος στο Λονδίνο είχε ξεπεράσει σε συντηρητισμό τους Τόρρυς; -και τους τη βγήκε από τα δεξιά, ενώ είναι "εργατικός" (σιγά ρε θείο,μην κουραστείς από το ματσακόνι. Με χρηματοδότηση από τον δήμο του Λονδίνου και το κράτος; Συνδιαδηλώνοντας με τον Μπλερ; Παρεμπιπτόντως, δεν ήταν το φλόρουμ που έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο, αλλά τα γεγονότα. Αντιπολεμικές διαδηλώσεις γίνονταν και πριν το φλόρουμ. Όσον αφορά το "κίνημα", το οποίο τα λογής-λογής φλόρουμ πάνε να καπελώσουν, αυτό ξεκίνησε πριν υπάρξει το φλόρουμ, κι απέκτησε ριζοσπαστικότητα επειδή έκανε ότι ακριβώς το φλόρουμ δεν θέλει και δυσφημεί: σύγκρουση και διακίνηση αντιιεραρχικών ιδεών. Επίσης, το φλόρουμ κλπ είναι ως ιδέα μια φτηνή απομίμα των ανοικτών συνελεύσεων στα προπολεμικά αθήναια στην Ισπανία. Τέλος, στην Ιρλανδία το ΣΕΚ ήταν ο ρουφιάνος στην υπηρεσία των μπάτσων. Να δούμε τι θα κάνει στο Λονδίνο.

από junky munky 09/09/2004 12:57 μμ.


ούτε το ένα ούτε το άλλο θα αλλάξουν τον κόσμο αλλά είναι τρελή μιζέρια να κάνεις ανταγωνιστική αντι-σύνοδο. Πολύ σώστες ήταν οι διαμαρτυρίες των αναρχικών στο WSF περί κάθετων δομών στη διοργάνωση και star-system των ομιλητών κτλ κτλ αλλα βγάζοντας τον εαυτό τους απ΄'εξω απλά απομονώνονται και παραμένουν λίγοι ενω ο ρόλος τους θα έπρεπε να είναι να ριζοσπαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη δράση του 'κινήματος' και να κερδίσουν κόσμο στις γραμμές τους. Αλλιώς αφήνουν το ΚΚΕ, το ΣΕΚ και ο ΣΥΝ να πάνε να καπελώσουν τα πάντα στις ιεραρχίες και τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Ας συμμετείχαν με όποιο τρόπο επέλεγαν στο ESF για να πουν τις θέσεις τους και μετά ας έκαναν το κέφι τους. Θα έκαναν πάρτυ με τα λεφτά του Livingston. Αμα με πλήρωνε η Μπακογιάννη να κάνω πάρτυ με τα συντρόφια μου στην Αθήνα, θα τα έπαιρνα τα λεφτά.

από Fu Manchu 09/09/2004 1:13 μμ.


...ετοιμάζω τις βαλίτσες μου για Λονδίνο με τους ΣΕΚίτες. Ιδιαίτερα το επιχείρημα με την Μπακογιάννη με έπεισε. Αν αυτά που λες τα εννοείς, σημαίνει ότι πέρσι στη σύνοδο εμείς οι ιδεολογικά δυσκοίλιοι και μίζεροι κακώς κάναμε εκδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο, έπρεπε να συμμετέχουμε και συνδιαμορφώσουμε, δείχνοντας τη διαφορετικότητά μας, κάνοντας πολιτισμένο διάλογο κλπ. Και κακώς διαφωνούμε και απέχουμε από το φλόρουμ, θα έπρεπε να συμμετέχουμε και σ' αυτό κλπ, και να διαφωνήσοπυμε με τον Μπλερ, να το συζητήσουμε βρε αδερφέ, να καταλάβει ο άνθρωπος ότι έχουμε δίκιο κι έτσι να αλλάξει την εξωτερική του πολιτική. Σοβαρέψου.

Η τακτική: ρίχνω λάσπη και ότι κάτσει καλό θα είναι, το ζήσαμε στις δεκαετίες δόξας του σταλινισμού στην αριστερά. Το να έρχονται τώρα κάποιοι κινέζοι αναρχικοί και να το επαναλαμβάνουν είναι χειρότερο και από τις βιντεοταινίες του Στάθη Ψάλτη. Οι αστειοτητές περί μας χρηματοδοτεί ο Μπλαιρ, τι έκανε το ΣΕΚ στην Ιρλανδία klp είναι του στυλ: ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα. ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!! ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟΣ !!! Ο Μπλαιρ πολιτικά αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα στη Βρετανία από τη δράση του SWP και των μετωπικών σχημάτων που συμμετείχε όπως π.χ. το Stop War coalition. Δεν έχετε παρά να δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα του Respect. Οσο για τον Λιβινγκστον, ή δεν ξέρεις (οπότε πάω πάσο) ή είσαι πολιτικά απατεώνας. Το Respect κατέβασε υποψήφια δήμαρχο στο Λονδίνο τη Λ. Τζέρμαν, στέλεχος του SWP. Ο δήμος του Λονδίνου δεν δίνει οικονομική υποστήριξη στο ΕΚΦ. Απαιτούμε να δώσει. Τα λεφτά των δήμων είναι καλύτερα να πηγαίνουν για τέτοια πράγματα παρά στις τσέπες των ιδιωτών. Για να καταλάβεις τι θέλω να σου πω κοίταξε στην Ελλάδα που δεν πληρώνουμε στα πανεπιστήμια όταν θέλουμε να κλείσουμε αίθουσες (εκτός από Πάντειο). Είναι χρηματοδότηση από το κράτος αυτό? Στην Βρετανία δεν υπάρχουν δημόσιοι χώροι που να διατίθενται δωρεάν. Όλα πρέπει να τα πληρώσεις. Ζητάμε να δωθούν δωρεάν από το δήμο του Λονδίνου. Αν αυτό είναι χρηματοδότηση τότε οκ, τα παίρνουμε από το Λιβινγκστον !!! Αν πιστεύεις ότι τα γεγονότα φτάνουν να βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχο αντιπολεμικό κίνημα με το Αφγανιστάν? Μήπως, λέω μήπως, έπαιξε ρόλο ότι στη Φλωρεντία το ΕΚΦ πήρε απόφαση με πρόταση από αυτούς που λες ότι τα παίρνουν από τον Μπλαιρ να είναι η 15 Φλεβάρη παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην επέμβαση στο Ιρακ και έτσι, ύστερα από συστηματική δουλειά είχαμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο των 30.000.000 διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο με τους αναρχικούς να τρέχουν από πίσω ? Μήπως, λέω μήπως ? Αστο, καλύτερα. Κάντε ότι θέλετε, όπου θέλετε και όποτε το θέλετε και αφήστε εμάς τους πουλημένους να συμβιβαζόμαστε με την σοσιαλδημοκρατία. Είναι και τι καταλαβαίνει κανείς. See you around in London...όταν θα παίζεις ξύλο με τους μπάτσους, σκληρό μου αγόρι !!!

από ματούλα 09/09/2004 1:36 μμ.


από το προπαρασκευαστικό της Ιστανμπουλ, το καπέλωμα των τούρκων συνδικαλιστων και αριστερων από το εκει σεκ και από την αντιμετώπιση των σεκιτων απο αγγλία...το προπαρασκευαστικό στην Ιστανμπουλ δεν έγινε στη λογική οτι θα βοηθηθεί η περιοχή να αναδείξει θεματικές και να γινει μια προετοιμασία στα βαλκάνια για το ευρωπαϊκό. ολα οδηγούσαν στο χειρότερο πανευρωπαϊκο των φόρουμ,κατόπιν παρεμβάσεων δεν πέρασαν πολλές "καινοτομίες" των σεκιτων, όπως η δημοκρατικότατη εκλογή θεματικών από το ...μέιλ του σεκ!!!

από ΣΕΚιτης 09/09/2004 2:34 μμ.


Από το site της Πρωτοβουλία Γενοβα 2001 μπορείτε να μπείτε στο site του ΕΚΦ και από εκεί να δείτε πως γίνεται η κατάθεση των θεμάτων των συζητήσεων. Εχουν κατατεθεί πάνω από 300 θέματα για συζήτηση, πολύ περισσότερα από τη Φλωρεντία και το Παρίσι. Θα είναι το μεγαλύτερο και το πιό πλούσιο θεματικά ΕΚΦ. Αφήστε την καραμέλα του "καπελώματος" επειδή δεν πέρασε η γραμμή του ΣΥΝ να γίνει το ΕΚΦ στην Αθήνα. Κανένας δεν μπορεί να καπελώσει το ΕΚΦ. Δεν είναι βλάκες οι υπόλοιποι. Η κάθε πολιτική δύναμη, και καλά κάνει, προσπαθεί να επηρεάσει με τη πολιτική της και τα επιχειρήματά της το ΕΚΦ, όχι να το καπελώσει. Οσοι πιστεύουμε στο μέλλον του ΕΚΦ καλό είναι να το υπερασπιστούμε και να το διαφυλάξουμε από διάφορους καλοθελητές και να μην λέμε μλκες.

από ματουλα 09/09/2004 2:48 μμ.


,αλλά πώς λέγεται πχ όταν οι συντονιστές και εισηγητές του προπαρασκευαστικού δεν εκλέγονται από τους παραβρισκόμενους και είναι όλοι σεκ? τουλάχιστον στην αρχή μέχρι που υπήρξε αντίδραση... ο συν! απαντησε επι του θέματος κι άσε τις αρες μάρες κουκουνάρες.ο συν? τί θες να πεις σεκίτη? οτι το g.s.f ειναι συν? γιαυτό απέχετε? ο συν ζήτησε να γινει το φόρουμ σε αθηνα ή το gsf? προβοκατορίσκε! ο συν ειναι μια παραμετρος,κατα την άποψή μου αδύναμη όσο τα μέλη του δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα συμμετοχής τους, όχι για το κόμμα,για να ενισχυθεί το κόμμα,αλλά για να ενισχυθεί το κίνημα. και μη μου λές τί ισχύει τώρα,να μου πείς την πρότασή σας στην Ισταμπουλ,που μας δόσατε το μέηλ σας να σας στέλνουμε προτάσεις!

από ΣΕΚιτης 09/09/2004 3:45 μμ.


όσο εσύ που δίνεις την ταμπέλα του ΣΕΚ σε όσους ανήκουν και δουλεύουν στα διάφορα μετωπικά σχήματα όπως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ κλπ. Στην Ινσταμπούλ ήταν 4 μέλη του ΣΕΚ, πως ήταν δυνατόν να ήταν συντονιστές σε όλες τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις? Αλλά η καραμέλα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι το ΣΕΚ με άλλο όνομα και έλιωσε και δεν πείθει πιά. Ασε τα περί gsf και ΣΥΝ. Αναφέρομαι στον ΣΥΝ γιατί εκεί ανήκεις! Πάω στη πορεία, γειά !

από junky munky 09/09/2004 3:50 μμ.


ok, to aposurw to duskoilioi. Mallov tha faw mpivelikwma alla vomizw oti sumbaivei to ekshs: epeidh oi avarxikoi apexouv, thewrouvtai akraioi kai avoigouv evav meso xwro pou katalambavouv oi reformistes. To kratos epilegei loipov va sudialegetai mazi tous ws 'metriopatheis' kai 'logikoi' kai 'mh-akraioi' ktl. gia va mh faivetai h bathia avti-dhmokratikothta tou kai etsi oi reformistes emmevouv stov reformismo tous giati vomizouv oti etsi mporouv va summetexouv stis domes eksousias. Av omws oi avarxikoi summeteixav sto ESF kai katafervav va metatopisouv tis suzhthseis pros to pio rizospastiko kai eleutheriako kai amesosummetoxiko kai amesodrastiko, tha ekavav pio duskolo va dextei to kratos to SYN kai to SEK ws suvomilhtes kai me ligh tuxh tha odhgousav se bathitera dillhmata kai sugkrouseis metaksy SYN/SEK/kathe-ierarxiko-komma kai kratous kai sth rizospastikopoihsh ths bashs tous. To va summetexeis se suzhthseis dev eivai sumbibasmos. Mporeis va summetexeis me tous dikous sou orous. Epishs, vomizw oti oi ateleiwtes suzhthseis eivai kevtriko xaraktristiko tou avarxismou opws kai h dhmiourgia autovomwv evallaktikwv 'xwrwv' kai h avalhpsh ameshs drashs. Opou eivai allos eva xwros opou oi avarxikoi tha eprepe va kuriarxouv, ki omws uparxei mia periergh apousia. Akoma kai to Beyond ESF moiazei va to kavouv epeidh 'oi alloi' kavouv to diko tous pavhguri. Sthv telikh, av oi reformistes kavouv perissotera dhl. boithave metavastes, mazeuouv lefta gia th diorgavwsh ekdhlwsewv, suzhthsewv ktl, eivai avoixtoi sto euru koivo, de mporoume va aporoume gia to av eivai pio dhmofileis.

από ματουλα 09/09/2004 4:06 μμ.


οτι το καπέλωσαν 4 έλληνες σεκίτες? που στην πρώτη συζήτηση στο πάνελ υπήρχε μόνο μια τουρκάλα να...κάνει μετάφραση(!) επι του θέματος?κάτι? ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δηλαδή, σε σύνοδο και σε G8 να μην συγκρουστώ με τους μπάτσους στην κόκκινη ζώνη; Τι προτείνεις, να συνεργαστώ μαζί τους καλύτερα,ε; Και μην ακούω για συζητήσεις κλπ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει κάνει κατά καιρούς κοινές συζητήσεις κι έχει συμμετάσχει και σε εκδηλώσεις με πολιτικά διαφορετικούς χώρους. Φαντάζομαι όμως ότι είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα είναι να συζητάς με το μλ, κι άλλο με τον Μπλερ. Και ναι, καλά κατάλαβες, οι αναρχικοί γενικότερασ δεν φιλοδοξούν να καλύψουν κανένα κενό διαλόγου με την εξουσία, αυτός είναι ο ρόλος της αριστεράς σήμερα: ο αντιπρόσωπος του κινήματος, ο συνομιλητής με την εξουσία, που και είναι εχθρός της αλλά ταυτοχρόνως αναλαμβάνει πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτή, αυτο-ανακυρησσόμενος εκπρόσωπος των διαφωνούντων. Το ΣΕΚ πήγε παραπέρα: στη συνεργασία με την εξουσία, όχι για να την αλλάξει, αλλά για να πάρει ένα κομμάτι-ρόλο, διότι στο δρόμο το μόνο που κάνει είναι να κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι το λεγόμενο ΅κίνημα΅ είναι ένα τσίρκο από multicolor κλόουν και λοιπούς καραγκιόζηδες, που ναι μεν διαφωνούν, αλλά μέχρι ενός σημείου: απέναντι στους αναρχικούς, κι η συνεργασία με την αστυνομία νομιμοποιείται! Άξιος ο μισθός τους...

από Londrezos 09/09/2004 7:28 μμ.


Paei poly re paidia na koroideyete etsi olous edo mesa. O Livingston den sas paraxorhse aplos aithouses alla mexri kai tzampa diadromes sta pio akriba mesa sygoinonias ston kosmo.Opos egrafe xtes o Guardian, ta "eleytheras" poy tha dothoun stoys Floroymites einai axias £400,000 . Xerete pollous "aristeroys" dhmarxoys poy tha xodeyan tetoia posa an to Forum htan pragmnatika antikapitalistiko; Kai afhste ta paramythia gia ta ekatommyria poy katebhkan stis antipolemikes diadhloseis. O kosmos katebhke aythormhta, pragma poy deixnetai eykola apo to gegonos oti gia alla themata otan kaleite sygkentroseis einai treis kai o koykos. Meta apo miso sxedon aiona poy eseis kai o prokatoxos International Socialism lete tis idies malakies kai yposthrizete me kathe tropo stis ekloges to Ergatiko komma (poy exei kanei ta megalytera dietnh egklhmata ta teleytaia xronia Yugoslavias, Afdganistan, Irak) molis poy exete kati liges xiliades melh. Kai to anhtipolemiko kinhma anti na to stre3psete se rizospastika synthmata fonazate to hlithio "Stop the War" kai otan bebaia o Blair egrapse kanonika tis diadiloseis, o kosmos phge apogohteymenos spiti toy. Ta idia skata einai kai to "epanastatiko" SEk sthn Ellada pou synergazetai me ton SYN kai to...Pasok, ta gnosta epanastatika kommata. Eiste kai thelete na eiste mia "axioprephs" Aristera kai mh kanete toys epanastates kai koroideyete ta paidakia poy molis sas pairnoyn eidhsh ti eiste pane sta spitia toys. Mazeyteite tora oi reformistes olhs ths ghs na ta peite mazi me thn "afrokrema" Negri, Albert klp . Emeis tha pame me toys Wombles

''2 See for example the demonstrations in Genoa 2001 or Thessaloniki 2003 where the social forums promoted the distinction between "violent" and "non-violent" protestors so as to be compliant with the status quo and be seen as "the legitimate representative of the anti-globalization movement". Its needless to speak about the level of active solidarity that the social forums, as a whole, gave to political prisoners after these demos; only very few of its participant groups showed any real interest... [back]''

από junky munky 10/09/2004 4:05 πμ.


Οι θέσεις στο site των Wombles δεν είναι τόσο πολωμένες οσο στα σχόλια εδώ: http://www.wombles.org.uk/news/article_2004_08_12_0011.php π.χ. Call for Autonomous Spaces during the European Social Forum [ESF] in London, 14-17th October 2004, from a loose collective of people with either one-foot in the ESF and one outside, and individuals who have both feet firmly outside the ESF process. Παρακάτω: It is also important to say that some of us have tried to work inside the ESF process, fighting to "democratise" the ESF, and as such, much of our criticism is borne from experience and cannot be dismissed. Some of us believe that it is possible to rebuild the ESF to make it closer to the ideals it claims, and to build a truly participative process, others - after their experiences - believe this is simply not possible. Some of us wish to go further and say that the entire basis of the ESF is fundamentally illegitimate, that it only represents a space for the co-option of struggles, and that as such, it should be opposed. While others are aware of the problems within the ESF process but don't wish to be defined by them and are simply interested in working with organisational processes that are more authentic under the statement "another world is possible". We all however are united in our diversity and in our desire to act together in ways that respect these differences. Δε λέει ότι ο καλός αναρχικός σνομπάρει οπωσδήποτε το ESF (ούτε ότι ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων είναι αναγκαστικά ανταγωνιστικος όπως είχα γράψει εγώ). Αν οι οργανώσεις βιτρινά του ΣΕΚ έχουν κάποιο κόσμο είναι ακριβώς επειδή μιμούνται (και καλά τώρα...) τις ελευθεριακές αρχές, την οριζόντια οργάνωση και την απουσία θεωρητικής ορθοδοξίας. Οι αναρχικοί μπορούν να διεκδικήσουν αυτό τον κόσμο ή απλά να τον αφήσουν στους παλαιοκομμουνιστές.

από Φ 10/09/2004 10:51 πμ.


Λάθος σε πληροφόρησαν. Το επόμενο θα γίνει στην Αθήνα. Και δεν είναι γραμμή του συν, 'ηταν πρόταση του φόρουμ και πίεση των ιταλών κυρίως γιατί μετά το Λονδίνο... ας κάνουμε κάτι της προκοπής

από ΣΕΚιτης 10/09/2004 3:31 μμ.


μετά το Λονδίνο θα ανέβει πολύ ψηλά ο πήχυς! Μόνο πες μου κάτι: τι εξασφαλίζει ότι θα είναι καλύτερο το Φόρουμ στην Αθήνα το 2005 σε σχέση με αυτό που θα γίνει στο Λονδίνο ? Μήπως η μεγαλύτερη παρουσία της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001 ? γιατί το Ελλ Κοιν Φόρουμ, όπως τουλάχιστον είναι μέχρι τώρα, δεν το πολυβλέπω να υπάρχει. Κοντός ψαλμός (συνέδριο ΣΥΝ) αλληλούϊα ! Μακάρι, ειλικρινά, να κάνω λάθος ! Ίδωμεν !

από ΣΕΚιτης 10/09/2004 3:33 μμ.


μετά το Λονδίνο θα ανέβει πολύ ψηλά ο πήχυς! Μόνο πες μου κάτι: τι εξασφαλίζει ότι θα είναι καλύτερο το Φόρουμ στην Αθήνα το 2005 σε σχέση με αυτό που θα γίνει στο Λονδίνο ? Μήπως η μεγαλύτερη παρουσία της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001 ? γιατί το Ελλ Κοιν Φόρουμ, όπως τουλάχιστον είναι μέχρι τώρα, δεν το πολυβλέπω να υπάρχει. Κοντός ψαλμός (συνέδριο ΣΥΝ) αλληλούϊα ! Μακάρι, ειλικρινά, να κάνω λάθος ! Ίδωμεν !

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License