Παραστρατιωτικοί εκτέλεσαν 2 Ζαπατίστας στον Αυτ. Δήμο Ricardo Flores Magon

Η κατάσταση στην Τσιάπας αγριεύει. Στις 25 Αυγούστου δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικούς 2 Ζαπατίστας στον Αυτόνομο Δήμο Ricardo FLores Magon, στον ίδιο δήμο που χτίζεται το σχολείο της ελληνικής Καμπάνιας. Στις 28 Αυγούστου άλλος ένας Ζαπατίστα έπεφτε νεκρός, στην κοινότητα Kan Akil.

post image

Στις 10 το πρωί της 25ης Αυγούστου, στο "ράντσο" Amaytik του Αυτ. Δήμου Ricardo Flores Magon της Τσιάπας, παραστρατιωτικοί δολοφόνησαν τον Lorenzo Martínez Espinosa, αντιπρόσωπο του Συμβουλίου του Αυτ. Δήμου Ricardo Flores Magon και τον Jacinto Hernández Gutiérrez, τον εκπρόσωπο των Ζαπατίστας στο ράντσο Amaytic. Οι δολοφονίες έγιναν κατά τη διάρκεια συνέλευσης των Ζαπατίστας της περιοχής και μάλιστα σε Αυτόνομο Σχολείο (άγνωστο το αν πρόκειται για το σχολείο που χτίζει η Ελληνική Καμπάνια).Ολόκληρη η ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ: http://chiapas.indymedia.org/display.php3?article_id=103153 Τρεις μέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου, άλλος ένας Ζαπατίστα, ο Antonio Mejía, βρέθηκε νεκρός με 6 σφαίρες στο κορμί του, σέ ένα χωράφι στην κοινότητα Kan Akil, του Αυτ. Δήμου Olga Isabel. Μαζί με τη γυναίκα του δέχθηκαν επίθεση από μια παραστρατιωτική ομάδα που ονομάζεται "Los Aguilares", μόλις 500 μέτρα από το σπίτι τους. Εκατοντάδες Ζαπατίστας συμμετείχαν στην κηδεία του Antonio (από όπου και η φωτό). Οι δολοφονίες είχαν ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου, με την εκτέλεση του Ζαπατίστα José López Santiz στον αυτόνομο Δήμο 17ης Νοέμβρη. Οι δολοφονίες αυτές αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του υπόγειου πολέμου που έχει εξαπολύσει ενάντια στις κοινότητες των Ζαπατίστας η μεξικάνικη κυβέρνηση, με τη μορφή των παραστρατιωτικών, τις τελευταίες εβδομάδες. Στο Indymedia Chiapas αναφέρονται πολλά περιστατικά παραστρατιωτικής βίας σε πολλές περιοχές της Τσιάπας, ενώ και εκατοντάδες πάνοπλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφυκτικού κλοιού. http://chiapas.indymedia.org/display.php3?article_id=103159 Επειδή δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με την κατάσταση στην Τσιάπας, θα παρακαλούσα κάποιον/α που έχει στενή σχέση με την Καμπάνια για το Σχολείο ή ασχολείται βαθύτερα με το θέμα, να μας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και σε κάθε περίπτωση, να υπάρξει ενημέρωση για πιθανές κινήσεις αλληλεγγύης.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License