Ιστορικέ, φόρεσε τα πράσινα γυαλιά σου και ξεκίνα...

Κείμενο που έστειλαν τα Ε.Α.Α.Κ. Ξάνθης για το Πολυτεχνείο.

Ιστορικέ φόρα τα πράσινα γυαλιά σου και ξεκίνα…

Ιστορικέ φόρα τα πράσινα γυαλιά σου και ξεκίνα να ξαναγράφεις την ιστορία όπως γουστάρουνε αυτοί χωρίς τα «ενοχλητικά» συνθήματα ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ–ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ. Ιστορικέ γιατί στην πλάνη σου τους ξέχασες; Από το 1973 έως το 2001 προσφέρουνε ΨΩΜΙ–ΠΑΙΔΕΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΨΩΜΙ:λιτότητα, ανεργία, απολύσεις, εξειδίκευση, κομπίνες.

ΠΑΙΔΕΙΑ: αξιολόγηση, διασπάσεις, περιορισμό γνωστικών αντικειμένων, καθηγητικό κατεστημένο και παιδεία για λίγους και εκλεκτούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: τρομονόμοι, καταστολή, κρατική βία, δίκες στημένες, τον δικό τους big brother.

Ιστορικέ αφού το βλέπεις έχουν το όραμα του πολυτεχνείου, το δείχνουν κάθε μέρα, μας το υπενθυμίζουν… Και αυτά τα συνθήματα πάλι ιστορικέ, «βρωμιές» στο τοίχο, «ανεπίκαιρα» και «κουραστικά». Καλά που υπάρχουν οι υπολογιστές και σβήνουν και μοντάρουν ιστορικέ την ιστορία σου. Κάτι από τις συμπαθητικές μοδίστρες μου θυμίζουν που όλα τα φέρνουν στα μέτρα μας. Οι τοίχοι του Πολυτεχνείου μονταρίστηκαν με τα πλέον σύγχρονα και εκσυγχρονιστικά μέσα, συνθήματα όπως “έξω οι ΗΠΑ” θεωρήθηκαν όχι μόνο περιττά αλλά και επιβλαβή. Η ιστορία σβήστηκε, ξεχάστηκε, καταπατήθηκε. Την αιτία αναζήτησέ την στους συναδέλφους μας της ΠΑΣΠ, οι οποίοι θέλουν τοίχους χωρίς συνθήματα, λευκούς, κενούς και μονότονους σαν τις ιδέες τους...

Αλλά ξέρεις ιστορικέ δεν χρειάζεσαι. Ναι δεν χρειάζεσαι! Γιατί αυτά δεν αποτελούν ιστορία, αποτελούν το παρόν μας και το μέλλον μας, αποτελούν και εκφράζουν τους αγώνες μας σήμερα. Γιατί ξέρεις ιστορικέ και σήμερα μιλάμε για ελευθερία σε κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο, μας χτίζουν τώρα τις φυλακές γύρω μας με τρομονόμους, big brother, συνθήκη του Σέγκεν. Ακόμα και σήμερα μιλάμε για παιδεία, ισοτιμία και επαγγελματικά δικαιώματα ενώ αυτοί απαντάνε με αξιολόγηση, διασπάσεις, masters (αφεντικά). Ψωμί ιστορικέ δεν έχει, μόνο παντεσπάνι και αυτό εισαγωγής.

Όσο για τα άλλα ιστορικέ, τα «παράνομα» και «παράλογα» συνθήματα έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. σήμερα παλεύουμε και για κάτι άλλο-την ΔΙΑΛΥΣΗ τους. Την διάλυση αυτών των οικονομικών και επεκτατικών οργανισμών που τα μπλε, πράσινα και άχρωμα ανθρωπάκια σου προσκυνάνε και όπως λέει και ο ποιητής μένουνε με το χέρι απλωμένο, αλλά την θηλιά στο λαιμό να σφίγγει όλο και πιο πολύ. Την θηλιά που τώρα πνίγει λαούς, πνίγει παιδιά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου οι άνθρωποι μέτρησαν σαν μονάδες, ο θάνατος τους παράπλευρη απώλεια, η οικολογική καταστροφή σαν μια υπερβολή.

Και για να γυρίσουμε πάλι στην αρχή ιστορικέ όταν παρόλα αυτά βλέπεις (εκτός αν φοράς τα πράσινα γυαλιά σου) τέτοιο θράσος δύο πράγματα απομένουν να κάνεις.Πρώτον να συνεχίσουμε τους αγώνες μας εναντίον σε αυτούς που μας περιορίζουν, μας καταστέλλουν, μας καθιστούν αναλώσιμους, καταναλωτικά όντα και μας αντιμετωπίζουνε ως μέσο πλουτισμού και κέρδους, ή να φορέσουμε απλά τα πράσινα γυαλιά μας, να πάρουμε φόρα και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο...

Ε.Α.Α.Κ. Ξάνθης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License