Δηλώσεις Τσάβεζ μετά το δημοψήφισμα, Karakas

Στον δρόμο της μπολιβαριανής επαναστατικής διαδικασίας

Η Βενεζουέλα δεν πρόκειται να γίνει αποικία των ΗΠΑ», τόνισε ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες. Ο «άνθρωπός» τους στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών Τσέζαρ Γκαβίρια, επιβεβαίωσε και αυτός από τη μεριά του τα αποτελέσματα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου που κατέδειξαν ότι το δημοψήφισμα ήταν νικηφόρο για τις δυνάμεις που στηρίζουν τον Πρόεδρο Τσάβες. «Αποστέλλουμε ένα μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό και στην κυβέρνησή του: Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να εξαπολύσουμε επίθεση κατά της Ουάσιγκτον. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να κάνουμε να υποφέρει ο λαός και η κυβέρνησή της, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως εμείς θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι», συνέχισε ο Πρόεδρος της πρώτης πετρελαιοπαραγωγικής χώρας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχουμε με τις ΗΠΑ μια ισορροπημένη σχέση, όπως είχαμε με τον Πρόεδρο Κλίντον, με τον οποίον τουλάχιστον μπορούσαμε να μιλήσουμε». Ο Τσάβες εξέφρασε την ευαρέσκειά του που «οι φίλοι του στη Γουόλ Στριτ υποδέχτηκαν με ανακούφιση» τη διατήρησή του, ενώ συνέχισε την ειρωνεία ότι «ακόμη και στο Λευκό Οίκο, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ανάσαναν μαθαίνοντας τη νίκη μου», υπαινισσόμενος φυσικά την ανάγκη του Μπους να διατηρήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ένα ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον, ιδίως στον ενεργειακό τομέα. «Είναι μία ημέρα και μία νίκη που θα αποτελέσουν ορόσημο όχι μόνο στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας αλλά όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής», όπως αναφέρει η εφημερίδα Vermelho, επίσημο όργανο τoy ΚΚ.

από Λουκος 20/08/2004 11:31 πμ.


Ζητω ο λαος της Βενεζουέλας και ο αγωνας του εναντια στον ιμπεριαλισμο. Διεθμης αγωνας υπερ της Βενεζουελας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License