Βενεζουέλα: οι ψήφοι μας δεν διαπραγματεύονται, θα τους υπερασπίσουμε έναν προς έναν...

εναντίον όλων ανακοίνωση των κινημάτων στην Βενεζουέλα μπροστά στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βγάλει το αποτέλεσμα ψεύτικο. Καμία διαπραγμάτευση με την Ιμπεριαλιστική Αντιπολίτευση.

post image

Η Δημοκρατική Συντονιστική (αντιπολίτευση) απορρίπτει τα αποτελέσματα που έδωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) που αποδεικνύουν την νίκη του "Όχι" (που είναι η ψήφος υπέρ του Τσάβες) με ποσοστό 58% των ψήφων. Η ολιγαρχική αντιπολίτευση προσπαθεί να πάρει την υποστήριξη του César Gaviria, του Υπουργείου Αποικιών των Ηνωμένων Πολιτειών (O.A.S.) για να υποστηρίξει τις γελοίες κατηγορίες τους για "τσαβική απάτη". Δεν κατόρθωσαν να διαδόσουν την ηλεκτρονική απάτη και τώρα αμβισβητούν την διαδικασία του δημοψηφίσματος προσπαθώντας να ρίξουν την διαφορά που υπάρχει μεταξύ του "ναι" και του "όχι". Με την στρατηγική τους προσπαθούν να αποκτήσουν αρκετή πολιτική δύναμη ώστε να σταματήσουν τις επαναστατικές διαδικασίες που έχουν βάλει μπροστά οι οργανώσεις βάσεις. Στους ανθρώπους του κόσμου πρέπει να πούμε, ως μέρος του βενεζολάνικου λαικού κινήματος, ότι απορρίπτουμε κάθε είδους διαπραγμάτευση που θέλει να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της αυτοκρατορίας. Αν είναι αναγκαίο, θα αντιμετωπίσουμε κάθε μία και όλες αυτές τις εξουσίες, συμπεριλαμβανομένων "επαναστατικών" ηγετών που παραδίνονται σε αυτή την προδοσία. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του ποσοστού με το οποίο κερδίσαμε το δημοψήφισμα. Όχι στις διαπραγατεύσεις! Για την εμβάθυνση της επαναστατικής μας διαδικασίας! Με πνεύμα απελευθέρωσης και αυτονομίας...Εμπρός!

Εικόνες:


ήταν οι λέξεις του Εδουάρδο Γκαλεάνο, του δημοφιλή Ουρουγουανού συγγραφέα, που λειτούργησε ως διεθνής παρατηρητής του δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα Καράκας, 16 Αυγούστου "Σε αυτές τις εκλογές δεν πραγματοποιήθηκε απάτη και συμφωνούμε σε αυτό με την Οργάνωση των Αμερικάνικων Εθνών και το Κέντρο Κάρτερ", συμπλήρωσε ο συγγραφέας σε ανακοίνωση τύπου από τα γραφεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας. "Χαιρετάμε το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνείδησης των βενεζολάνων, που φάνηκε από την υψηλή συμμετοχή σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας, γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη μιας ώριμης παραδειγματικής δημοκρατίας στην χώρα", έλεγε μεταξύ άλλων το κείμενο που δημοσιεύτηκε. Κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να σεβαστούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και να εμπιστευτούν την διαφάνεια της όλης διαδικασίας

από γκαούτσος 18/08/2004 11:42 πμ.


Ποιος/ποιοι ακριβώς έβγαλαν την ανακοίνωση που δημοσιεύεται παραπάνω;

από ερασιτέχνης φιλόλογος 18/08/2004 11:48 πμ.


Αυτοί που διαπραγματεύονται είναι οι άνθρωποι. "Διαπραγματεύομαι" είναι (νοηματικά) ενεργητικό ρήμα, δηλ. σημαίνει "διενεργώ διαπραγματεύσεις". Άρα, ο τίτλος του δημοσιεύματος αυτού θα έπρεπε να λέει "οι ψήφοι μας δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης" ή, ακόμα καλύτερα, "δεν διαπραγματευόμαστε τις ψήφους μας".

από tse-roki 18/08/2004 2:17 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από tse-roki 18/08/2004 2:18 μμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License