δημοψήφισμα στην Βενεζουέλα

Από το κεντρικό indymedia: http://www.indymedia.org/en/2004/08/111632.shtml

post image

Την Κυριακή, 15 του Αυγούστου, στην Βενεζουέλα θα διεξαχθεί εθνικό δημοψήφισμα για να αποφασιστεί αν ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος Ούγκο Τσάβες θα παραμείνει στην εξουσία. Το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος είναι μόνο ένα μέρος ενός μεγαλύτερου και μακρύτερου αγώνα των τάξεων στην Βενεζουέλα, όπου το 80% του πληθυσμού ζει σε απόλυτη φτώχεια και το πλουσιότερο 20% ελέγχει τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους της χώρας. Πέρα από το να είναι μια απλή εκλογική διαδικασία εκλογής ενός προέδρου, πολλοί στην Βενεζουέλα αντιλαμβάνονται αυτόν τον αγώνα σαν μια σύγκρουση ανάμεσα στα κοινωνικά κινήματα της Βολιβαριανής Επανάστασης ενάντια στην Καπιταλιστική Αυτοκρατορία. Ακτιβιστές των media περιγράφουν την κατάσταση σαν μια σημαντική αιχμή ταξικού αγώνα. Οι οργανωμένοι φτωχοί ετοιμάζονται να προστατεύσουν, με οποιοδήποτε μέσο χρειαστεί, τις επαναστατικές διαδικασίες που χτίζουν σε επίπεδο βάσης ακόμα και πριν αναλάβει ο Τσάβες την προεδρία.

Για περισσότερες πληροφορίες:
[ Venezuela Analysis [en] | Apporea.org [es] | UK-IMC [en] ]

ΑΚΟΥΣΤΕ: Ζωντανή αναμετάδοση την μέρα του δημοψηφίσματος στοPacifica, Κυριακή, 15 Αυγούστου 4:00-6:00pm PST

Συνεχής κάλυψη στο Puerto Rico IMC

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License