Ελεύθεροι οι 3 του ΕΛΑ

Ρεπορτάζ του ΑΠΕ από τον Κορυδαλλό. Οι Κανάς, Αθανασάκη και Αγαπίου αφήνονται ελεύθεροι σήμερα λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Για τα λοιπά της δίκης αναμένουμε εναγωνίως το ρεπορτάζ της Εξέγερσης.

Αριθμός Είδησης: 1924413 Αθήνα, Ελλάδα 02/08/2004 12:55 (ΑΠΕ) Δίκη ΕΛΑ- Αποφυλακίσθηκαν οι κατηγορούμενοι Κανάς , Αθανάσακη και Αγαπίου. Ελεύθεροι θα παρακολουθούν πλέον τη δίκη τους οι Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη και Κώστας Αγαπίου οι οποίοι αποφυλακίστηκαν σήμερα μετά τη συμπλήρωση 18 μηνών προφυλάκισης. Και στους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι τη λήξη της δίκης τους. Επιπλέον στους Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη επιβλήθηκε και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 4.000 ευρώ στον καθένα. Για τον Κώστα Αγαπίου ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Αναστάσιος Μίτης ζήτησε και έγινε δεκτό να μην του επιβληθεί καταβολή χρηματικής εγγύησης. Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Ελισάβετ Μπρίλλη ανέφερε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη δίκη, η οποία χαρακτηρίστηκε από ελλιπή στοιχεία και απουσία ουσιωδών μαρτύρων. Οπως είπε η πρόεδρος, το δικαστήριο αναγκάστηκε να επιταχύνει τους ρυθμούς του λόγω της Ολυμπιάδας κάτι που, όμως, όπως τόνισε, δεν θα επηρεάσει την κρίση των δικαστών. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής σε ότι αφορά στην ενοχή των πέντε κατηγορουμένων.

από Πράσινος 02/08/2004 1:27 μμ.


<<Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Ελισάβετ Μπρίλλη ανέφερε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη δίκη, η οποία χαρακτηρίστηκε από ελλιπή στοιχεία και απουσία ουσιωδών μαρτύρων.>> χα, χα, χα! Μα, δίκη με ελλιπή στοιχεία και απουσία ουσιωδών μαρτύρων δεν είναι δίκη! Είναι ό,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό!

οι εσπευσμένες λόγω Ολυμπιάδας διαδικασίες; Αφού "η κρίση των δικαστών" ήταν εγκεκριμένη και προκεκριμένη άνωθεν.

από ένας 02/08/2004 3:31 μμ.


Η ίδια ανυπαρξία στοιχείων οδηγεί και συνηγόρους πολιτικής αγωγής να μην παίρνουν θέση για την ενοχή των κατηγορούμενων, γεγονός που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο σε ποινικές δίκες (θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτο).
Ετσι, μετά τους συνηγόρους Τσικρή και Χαραλάμπους, ένας ακόμη συνήγορος πολιτικής αγωγής πήρε την ίδια θέση. Ο συνήγορος Δ. Βασιλάκος, σε μια αγόρευση που δεν ξεπέρασε τα δυο λεπτά, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο εντολέας του Δ. Ρίζος επαφίενται στην κρίση του δικαστήριου για το ενδεχόμενο της ενοχής των συγκεκριμένων κατηγορούμενων.
Με άλλα λόγια, η πολιτική αγωγή της πλευράς Ρίζου δεν έχει καμιά βεβαιότητα για την ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορούμενων, επειδή δεν έχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτή την ενοχή.

Από το ρεπορτάζ της Εξέγερσης την αλλά και σήμερα φαίνετε ότι ακόμα και κάποιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής που θέλουν να κρατήσουν ίχνη σοβαρότητας αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων και σαν σανίδα σωτηρίας επικάλούνται την κατάθεση της Κυριακίδου ή τα αρχεία της Στάζι.

Δεν νομίζω όμως ότι οι αγορεύσεις των δικηγόρων είτε της πολιτικής αγωγής είτε της υπεράσπισης θα παίξουν κανένα ρόλο. Η όλη διαδικασία της "δίκης" μέχρι τώρα μου δίνει την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο.
Να συμπληρώσω μόνο ότι το πιο ανησυχητικό είναι τα νέα σκίτσα "τρομοκρατών" που κυκλοφόρησε με τα παπαγαλάκια της η "αντιτρομοκρατική" -τα επιδείκνυε από την Τετάρτη ο γνωστός Βορίνας στην αίθουσα τύπου του δικαστηρίου, αν και δεν ανέφερε τίποτα σχετικό στην φυλλάδα του-.
Τι διάολο να σχεδιάζουν πάλι οι ασφαλίτες; Με τους Ολυμπιακούς αγώνες σε εξέλιξη τους παίρνει να κατασκευάσουν καινούργιες σκευωρίες; Χλωμό το βλέπω. Θα δούμε...

από ο ίδιος 02/08/2004 3:37 μμ.


Από το ρεπορτάζ της Εξέγερσης την Παρασκευή αλλά και σήμερα φαίνετε ...

από Χο τσι μινχ 03/08/2004 4:36 μμ.


Ρουφιανάκο επιτέλους πέταξες τη μάσκα. Πολύ θα το γούσταρες να καταδικάζονταν σε ΙΣΟΒΙΑ , ( σύμφωνα με το σενάριο CIA, Διώτη, Νασιάκου και Τελολαμπροπαπαχελάδων) ο Κανάς ως Τζωρτζ , ο Τσιγαρίδας ως Άντριου και ο Αγαπίου ως Φιλίπ. Ήθελες να αναπτύξεις περισσότερο το Κίνημα. Να καρφωθούν κι άλλα παιδιά ώστε να αυξηθεί ο ρουφιανομισθός σου. Ήρθαν , όμως, την τελευταία στιγμή τα δημοσιεύματα του Βορίνα και ανέτρεψαν τα σχέδια αποκαλύπτοντας την πραγματική ταυτότητα του «βομβιστή Τζώρτζ» Επί τρεις μέρες έδιναν μάχη στο δικαστήριο ο Κανάς με τον Αγαπίου , προκειμένου να εξετασθεί ως μάρτυρας ο Βορίνας και να τινάξει στον αέρα το κατηγορητήριο. Πρωτοπόρος στο αίτημα αυτό και ο δικηγόρος του Τσιγαρίδα,, Σταμάτης Καμπάνης. Για δικαστικό πραξικόπημα, εξάλλου, έκανε λόγο ο Δημήτρης Τσοβόλας , ( συνήγορος της Αθανασάκη) όταν η πρόεδρος Μπρίλλη αρνήθηκε να δώσει στους κατηγορούμενους αντίγραφα των εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στην «Αυριανή». Αλλά εσύ ρουφιανάκο το τροπάρι σου. Ασφαλίτικα παιχνίδια διαδίδεις ότι παίζει ο Βορίνας . Λασπολογείς εναντίον του, τον στοχοποιείς και τον προβοκάρεις με κάποια υποτιθέμενα σκίτσα τρομοκρατών που τάχατες έλεγε στην αίθουσα Τύπου ότι έχει στη διάθεσή του ( αλήθεια εσύ ρουφιανάκο ήσουν μέσα και εκτελούσες υπηρεσία; ) . Έλα τώρα πες την αλήθεια, γιατί φοβάσαι τόσο πολύ τις αποκαλύψεις του Βορίνα.

από ένας 03/08/2004 6:41 μμ.


Παραδίδομε!!! Με αποκάλυψες!!! Η βλακεία όντως είναι ανίκητη!

από Χο τσι μινχ 03/08/2004 8:09 μμ.


Ωραία "ξύπνιε". Τρέξε τώρα να κρυφτείς. Για την ταμπακιέρα, όμως κουβέντα ...Έτσι;

από μπορεί_και_δύο 03/08/2004 11:15 μμ.


Βρε "ένας" μπας και αληθεύουν αυτά που γράφει ο "Χο τσι μινχ"; Γιατί η απάντησή σου θα πρέπει να σου πω ότι μάλλον με παραδοχή μοιάζει. Και να πάμε και στην ουσία του θέματος, γιατί εμένα προσωπικά λίγο με νοιάζει αν είσαι η δεν είσαι ρουφιανάκος. Δικό σου πρόβλημα και αυτών που σε κάνουν παρέα. Όμως, βρε "ένα" επειδή αναφέρεσαι σε <<νέα σκίτσα "τρομοκρατών" που κυκλοφόρησε με τα παπαγαλάκια της η "αντιτρομοκρατική" >>, όπως γράφεις μπορείς να μας πεις ποιά ήταν τα...ΠΑΛΙΑ σκίτσα "τρομοκρατών" που εμφάνισε η "αντιτρομοκρατικη" στο δικαστήριο όταν γινόταν η δίκη της 17Νοέμβρη ; Και σε ποιό ακριβώς φάκελλο της δικογραφίας της υπόθεσης της 17Ν βρίσκονταν αυτά τα ...ΠΑΛΙΑ σκίτσα; Γιατί για να υπάρχουν "ΝΕΑ", όπως λες, πρέπει να υπάρχουν και ΠΑΛΙΑ. Σωστά;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License