Βουλγαρία: Σύλληψη 20χρονης αναρχικής για διακίνηση φυλλαδίων

Η διανομή φυλλαδίων και περιοδικών της Ομοσπονδίας Αναρχικών Βουλγαρίας θεωρείται "έγκλημα κατά της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας"

Στα μέσα Ιουλίου, συνελήφθη στο Dobrich της βορειοανατολικής Βουλγαρίας η 20χρονη αναρχική Elitsa κατηγορούμενη για "εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας". Το «έγκλημά» της δεν είναι άλλο από τη διανομή φυλλαδίων στην πόλη της και η πώληση παλιών τεύχων του αναρχικού περιοδικού Svoboden Misl (Ελεύθερη Σκέψη).

Το περιοδικό αυτό, ένα από τα λίγα αντιεξουσιαστικά έντυπα στη Βουλγαρία, εκδίδεται νόμιμα στη Σόφια από την Ομοσπονδία Αναρχικών Βουλγαρίας και διανέμεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το άρθρο 108 του Ποινικού Κώδικα της Βουλγαρίας, με βάση το οποίο κατηγορείται η Elitsa, μιλάει για διάδοση "φασιστικής ιδεολογίας και τρομοκρατίας".

Ένα πρωινό του Ιούλη, στις 5:00 π.μ. η τοπική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της, κατέσχεσε φυλλάδια, το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της και άλλα «αποδεικτικά στοιχεία» και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ανακρίθηκε εξαντλητικά για 6 ώρες, χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Η Elitsa, αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης και επιβολή περιοριστικών όρων, οι οποίοι προβλέπουν ότι για οποιοδήποτε έντυπο επιθυμεί να διανείμει απαιτείται έγκριση από αστυνομικό επιθεωρητή. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Το τηλεφωνό της και το e-mail της παρακολουθούνται από την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας, που προσπαθεί να βρει τους «συνδέσμους» της στη Βουλγαρία και το εξωτερικό! Το password της αλλάχτηκε εν αγνοία της.

Το κατάστημα Na Tumna στο Dobrich που είχε στα ράφια του διάφορα τεύχη του περιοδικού Svoboden Misl αντιμετωπίζει και αυτό καθημερινή αστυνομική παρακολούθηση και παρενόχληση.

Τον Απρίλιο, αντίστοιχο περιστατικό αστυνομικής παρενόχλησης και παρακολούθησης αναρχικών, εξαιτίας δημόσιας έκφρασης των απόψεών τους, σημειώθηκε στο χωριό Kochan στη νοτιοδυτική Βουλγαρία.

από @ 28/07/2004 4:53 μμ.


ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Το αναρχικό κίνημα στη βουλγαρία δεν φοβάται τίποτα. Με την εμπειρεία του από την μεγάλη ιστορία αγώνων και θυσιών θα απαντήσει και σήμερα σε αυτή τη νέα πρόκληση η οποία είναι βούτηρο στο ψωμί του λαμβάνοντας υπόψη το τι πέρασε από τις κόκκινες μαρξιστικές δικτατορίες των περασμένων δεκαετιών. ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ELITSA

από redgreen 28/07/2004 6:02 μμ.


θα την άφηνε άραγε την κοπέλα ανενόχλητη η Αστυνομία και θα της έλεγε "μπράβο παιδί μου, συνέχισε να μοιράζεις" ?? Οχι βέβαια !!

από kati 28/07/2004 9:17 μμ.


kokinoiprasinoi... san tis pordes ena pragma petagonte na poun ta sopsixa tous...

από MARIA SIRAKOVA 30/07/2004 11:24 πμ.


ΣΥΜΕΩΝ,ΠΑΡΒΑΝΩΒ,ΑΝΤΡΕΕΒ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! SYMEON ,PARVANOF,ANDREEF I OSTANALI STALINOFASHISKI I MAFIOSKI BOKLIUTSI ,SYTENIORI I NARKOTRAFIKANTI PEETE VASHATA MOLITVA IDVAME!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License