ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΡΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ), για την την απαιτηση των ΗΠΑ να στέιλουν ενοπλο στρατιωτικο-αστυνομικο τμημα τις ημερες της Ολυμπιαδας και τις "χλιαρες" και αποπροσανατολιστικές διαψευσεις της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση -Καταγγελία Οι «διαρροές» και οι ανακοινώσεις για την επικείμενη έλευση δεκάδων ένοπλων αμερικανών πρακτόρων -και ίσως εκατοντάδων αμερικανών κομάντος- με πρόσχημα τη φρούρηση της Ολυμπιακής Αποστολής των ΗΠΑ, θέτουν πελώριο ζήτημα για την ασφάλεια των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας, για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας, για την ίδια τη χώρα μας που απειλείται από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των αρχι-φονιάδων της υφηλίου. Οι χλιαρές και έμμεσες διαψεύσεις του Γ.Βουλγαράκη δεν πείθουν, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο του Μάρτη που η κυβέρνηση της ΝΔ βάφτισε ως «ΝΑΤΟϊκές» τις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν και «ασκήθηκαν» στη χώρα, ξανά στο όνομα της Ολυμπιάδας, παραβιάζοντας ακόμα και το αστικό σύνταγμα. Γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο φανερό ότι το τρομοκρατικό σκηνικό που στήνεται για τη φύλαξη της φιέστας του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών (ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, AWACS, στρατός στην Αθήνα και στον Πειραιά, κάμερες, πράκτορες, zeppelin...), στοχεύει πολύ πιο μακριά από την ημερομηνία λήξης της Ολυμπιάδας. Στοχεύει στην αναβάθμιση της επικυριαρχίας των αμερικανονατοϊκών στη χώρα, στην εγκαθίδρυση όρων αποτροπής-τρομοκράτησης-καταστολής κάθε δραστηριότητας, κάθε αγώνα του λαϊκού εργατικού κινήματος. Οι διαδηλώσεις και εκδηλώσεις καταγγελίας και εναντίωσης στην Ολυμπιάδα του ιμπεριαλισμού, της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 22/7 σε μια σειρά πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά), απαιτείται ακόμα πιο έντονα να πλαισιωθούν από κάθε δημοκράτη εργαζόμενο, από κάθε νεολαίο. Μόνο έτσι μπορεί να σπάσει η ψεύτικη και άνωθεν επιβαλλόμενη εικόνα «εθνικής ομοψυχίας», η διατεταγμένη σιωπή των επίσημων ΜΜΕ και να ακουστεί η εναντίωση και η οργή του λαού για τον «εθνικό στόχο» της υποτέλειας, της ανεργίας, της φτώχειας και της τρομοκρατίας. Αθήνα: Προπύλαια, 7μ.μ. Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 7μ.μ. Χανιά: Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, 9μ.μ. 21/7/04

από ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΑΣ 22/07/2004 μεσάνυχτα


post image
ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ

Εικόνες:

από COMMEDIA DIVINA 22/07/2004 12:21 πμ.


ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ {ΒΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ)ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΑ *ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ* ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΘΑ ΔΕΙΞΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ.

από γαυριστάν 22/07/2004 12:50 μμ.


post image
αυτή είναι η σωστή φωτό, μαλακοπίτουρα πότε θα μάθεις επιτέλους;

Εικόνες:

από γαυριστάν 22/07/2004 12:55 μμ.


post image
σου θυμίζει τίποτα;

Εικόνες:

από redgreen 22/07/2004 5:04 μμ.


Δεν σας φτάνει που σκλαβώσατε 1,5 δισ ανθρώπων και τούς μαντρώσατε μέσα στην Κίνα ?? Οι Μου-λούδες, ως υποστηρικτές του μεγαλύτερου εγκλήματος στην Απω Ανατολή, της "Πολιτιστικής Επανάστασης", δηλαδή της φρενήρούς εκκαθάρισης εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, δεν έχουν δικαίωμα να λένε "Εξω οι Ράμπο", αν προηγουμένως δεν απαιτήσουν να φύγουν οι Κίνέζοι από το Θιβέτ. Εσείς που ασκείτε κριτική στην Κίνα όχι επειδή δεν σέβεται τα ανθρώπινα διακιώματα αλλά επειδή ....δεν είναι τόσο καταπιεστική όσο εσείς θα θέλατε (αφού είστε νοσταλγοί του Μάο), εσείς που υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσετε και στο Νεπάλ, εσείς που είχαε διεισδύσει μέχρι και στη μικροσκοπική Ζανζιβάρη (νησάκι απέναντι από την Τανζανία), εσείς που αιματοκυλίσατε το Περού ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΞΩ ΜΕΝ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ αλλά και ΚΑΤΩ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΟΪΣΜΟΣ των διαφόρων Μ-Λ.

από Ναστρεντίν 22/07/2004 10:23 μμ.


Πέρα από το γεγονός ότι τα επιχειρήματα του είδους: "Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε γιατί και οι δικοί σας κάνανε τα ίδια και χειρότερα και γι' αυτό πρώτα μιλήστε γι' αυτά και μετά κάνετε κριτική" παραπέμπουν άμεσα στην εθνικιστική "επιχειρηματολογία" που λέει: "Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για τα εγκλήματα των Ελλήνων γιατί και οι Τούρκοι κάνανε τα ίδια και χειρότερα, και γι' αυτό πρώτα μιλήστε γι' αυτά και μετά κάνετε κριτική στους Έλληνες", λες και το Κ.Κ.Ε Μ-Λ ευθύνεται για την Πολιτιστική Επανάσταση κλπ., επειδή υποπτεύομαι ότι η αναφορά στο Περού υπονοεί το ηρωικό "Φωτεινό Μονοπάτι", συνιστώ σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τους λόγους που δημιουργήθηκε και για τους λόγους που απετέλεσε την μοναδική διέξοδο των Περουβιανών Ινδιάνων απογόνων των Ίνκας, αν όχι να διαβάσει την Ιστορία της Λατινικής Αμερικής του Πέντλ, εκδόσεις Πέγκουιν (ή Πέλικαν, δεν θυμάμαι ακριβώς), τουλάχιστον να διαβάσει τα δύο πρώτα μέρη της αριστουργηματικής πενταλογίας του Μανουέλ Σκόρσα για την πρόσφατη (δεκαετία του '60) σφαγή των Ινδιάνων του Περού, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά με τους τίτλους "Τα τύμπανα βροντάνε για το Ράνκας" και "Ιστορία του Γκαραμπόμπο του Αόρατου". Την σημασία αυτής της πενταλογίας διέγνωσε ο εκδότης της πρώτης μετά την μεταπολίτευση αναρχικής εφημερίδας στην Ελλάδα "Η Επίθεση", αείμνηστος Γιάννης Γαλανόπουλος, μεταφραστής του κλασικού "Κρατισμός και Αναρχία" του Μπακούνιν και άλλων κλασικών έργων του αναρχισμού και εκδότης του εξαιρετικού περιοδικού "Κείμενα", που έβγαινε στην Αθήνα κατά το τέλος της δεκαετίας του '70 και αρχές της δεκαετίας του '80 και περιείχε και κείμενα της ημιπαράνομης "Αντιπληροφόρησης". Ο αείμνηστος μπαρμπα-Γιάννης, μολονότι είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα της πενταλογίας, κατάφερε να βγάλει μόνο το δεύτερο μέρος και μετά τα παραχώρηση στον "Παρατηρητή" που έβγαλε το πρώτο. Ο Μανουέλ Σκόρσα (λόγω των σχέσεων του με τα αντάρτικο του Περού) δολοφονήθηκε μαζί με άλλους 64 Λατινοαμερικάνους συγγραφείς από βόμβα που έριξε το αεροπλάνο που τους μετέφερε από την Μαδρίτη στην Λατινική Αμερική. Λίγος σεβασμός στο ηρωικό "Φωτεινό Μονοπάτι", όπως και στους δεκάδες αντάρτες που ο Φουτζιμόρι σκότωσε, όταν αυτοί κατέλαβαν την Ιαπωνική Πρεσβεία του Περού, δεν βλάπτει.

από redgreen 23/07/2004 4:41 πμ.


το ότι ο Φουτζιμόρι ήταν ένας φασίστας εγκληματίας δεν αμφισβητείται από εμένα. Ομως οι μέθοδοι του Φωτεινού Μονοπατιού άγγιζαν και ξεπερνούσαν τα όρια της ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ. Οταν σκορπίζεται τόσο αίμα, δεν μπορεί να στεριώσει (πόσο μάλλον να ριζώσει) καμία εξέγερση.Το αίμα φέρνει μίσος, κλπ. Εχε δε υπόψη σου ότι τυχόν επικράτηση του αυταρχικού Γκουσμάν (που υφίσταται σήμερα όντως ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, και ως προς αυτό είμαι αλληλέγγυος) θα έφερνε απόλυτη δυστυχία στο Περού. Δεν θα οικοδομούσε ελευθεριακή αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία, αλλά ένα φιλο-μαοϊκό ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ καθεστώς. Οσο για τα αίτια, του φαινομένου, δέχομαι ότι έχεις δίκιο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License