ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΜΠΟΥ ΝΙΝΤΑΛ

Ο Αμπού Νιντάλ βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στη Βαγδάτη, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, Ο Αμπού Νιντάλ, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ανταρτικής οργάνωσης Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο και αντίπαλος του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στην κατοικία του στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν σήμερα ανώτερες παλαιστινιακές πηγές στη Ραμάλα. Ο παλαιστίνιος ηγέτης, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Σάμπρι αλ-Μπάνα, είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με την ΟΑΠ το 1974, υποστηρίζοντας πως η παλαιστινιακή οργάνωση-ομπρέλα είναι υπερβολικά μετριοπαθής. Θεωρούνταν ένας από τους πιο σκληρούς διοικητές παλαιστινίων ανταρτών. Οι παλαιστινιακές πηγές επιβεβαίωσαν δημοσίευμα της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ-Αγιάμ, το οποίο ανέφερε σήμερα ότι ο θάνατος του Αμπού Νιντάλ φαίνεται πως οφείλεται σε αυτοκτονία και συνέβη πριν από τρεις ημέρες. Ήταν 65 χρόνων. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο παλαιστίνιος επιτετραμμένος στη Βαγδάτη δήλωσε πως δεν διαθέτει καμιά πληροφορία σχετικά με το θέμα αυτό. Το Ιράκ ουδέποτε παραδέχθηκε πως ο Αμπού Νιντάλ βρισκόταν στο έδαφός του. Η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ "Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο" είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για δεκάδες επιθέσεις σε 20 χώρες εναντίον μεσανατολικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών στόχων, οι οποίες είχαν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων αξιωματούχων της ΟΑΠ. Είχε καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο από στρατοδικείο της Φατάχ. Το 1982, η οργάνωσή του είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Βρετανία, δίνοντας την αφορμή για να εισβάλει το Ισραήλ στο Λίβανο. Η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχει ανακοινώσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

από apistos 19/08/2002 8:06 μμ.


ΒΕΒΑΙΑ. ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΙΟΡΔΑΝΟΙ ΕΞΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΤΟ 1989. ΜΟΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ ΑΝΤΑΛΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΛΙΡΑ.1ΔΡΧ=4ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ. ΕΔΩ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ. ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ.ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΤΣΟΥΖΕΙ.

από Ουαλίντ Τζουμπλάτ 19/08/2002 8:28 μμ.


Ρε φίλε, να νοιαστούμε για τους Λιβανέζους, δε λέω, αλλά εσύ το μόνο λόγο που βρήκες να πεις είναι σε ποια αναλογία αλλάζανε τη δραχμή; Δηλαδή αν δίνανε 13 λίρες δεν θα τους συμπαραστεκόμαστε;

από apistos 20/08/2002 5:07 πμ.


ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ

από Trompeur 20/08/2002 1:40 μμ.


Σήμερα δημοσιεύτηκε η κάτωθι διάψευση του θανάτου του Αμπού Νιντάλ. Τώρα τι να πω κι εγώ... ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 20/08/2002-1229 Ο Αμπού Νιντάλ είναι ζωντανός, δήλωσε εκπρόσωπος της Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο. Ο ηγέτης της οργάνωσης Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο Σάμπρι αλ Μπάνα ή Αμπού Νιντάλ, ο οποίος, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στη Βαγδάτη, είναι ζωντανός, δήλωσε σήμερα από τη Βηρυτό εκπρόσωπος της οργάνωσής του. «Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον θάνατο του Σάμπρι αλ Μπάνα, Αμπού Νιντάλ, γενικού γραμματέα της Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο, στερούνται βάσης. Ο Αμπού Νιντάλ είναι καλά και συνεχίζει την αποστολή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Οι πληροφορίες αυτές κατασκευάσθηκαν από εχθρικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπηρεσίες αυτές αποπειρώνται να διαδώσουν φήμες για να επιτύχουν αισχρές συμφωνίες», πρόσθεσε αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Κυριακή ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ και η οποία προβλέπει την ισραηλινή αποχώρηση από παλαιστινιακές περιοχές που έχουν ανακαταληφθεί μετά την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα, αρχής γενομένης από τη Γάζα και τη Βηθλεέμ. Η λιβανική εφημερίδα Αν Νάχαρ και η αραβόφωνη εφημερίδα Αλ Χαγιατ δημοσιεύουν επίσης δηλώσεις αξιωματούχων της Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο που διαψεύδουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπού Νιντάλ σκοτώθηκε από σφαίρες στο διαμέρισμά του στη Βαγδάτη. Αντίθετα η αραβόφωνη εφημερίδα Ασαρκ αλ Αουσατ, που εκδίδεται στο Λονδίνο, αναφέρει ότι ο Αμπού Νιντάλ δολοφονήθηκε όταν οι ιρακινές αρχές ανακάλυψαν ότι η οργάνωσή του διατηρούσε σχέσεις με ξένα καθεστώτα, υπονοώντας τις αρχές του Κουβέιτ. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες πηγής στη Ραμάλα, ο Αμπού Νιντάλ δολοφονήθηκε με τέσσερφις σφαίρες την περασμένη Παρασκευή στη Βαγδάτη, ενώ δύο ακόμη μέλη της οργάνωσής του τραυματίσθηκαν. Οι ιρακινές αρχές έχουν συλλάβει οπαδούς του Αμπού Νιντάλ, ενώ άλλοι αναζητούνται, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στη Δυτική Οχθη, ο Αμπού Νιντάλ αυτοκτόνησε. Το πτώμα του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες. Το Ιράκ δεν είχε ποτέ παραδεχθεί την παρουσία του Αμπού Νιντάλ στο έδαφός του.

από αχ 20/08/2002 4 μμ.


Το Ιράκ επιβεβαιώνει το θάνατο του Αμπού Νιντάλ, σύμφωνα με το CNN. Ανώτερος αξιωματούχος της ιρακινής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα σε υπεύθυνο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN που επισκέπτεται τη Βαγδάτη το θάνατο του παλαιστίνιου τρομοκράτη Αμπού Νιντάλ. Όπως εξήγησε ο εν λόγω αξιωματούχος, ο Αμπού Νιντάλ είχε τεθεί σε "κατ' οίκον επιτήρηση" επειδή συνωμότησε εναντίον του ιρακινού καθεστώτος και αυτοκτόνησε.

από PSILOENHMERWMENOS 21/08/2002 4:46 μμ.


DIALEXTE SENARIO KAI PARTE O 65 xronos abu nidal einai telika nekros sumfwna me irakines alla kia palaistiniakes phges.O 65 xronos feretai na autoktonhse sto diamerisma tou sth vagdath.Oi apopseis einai oi ekshs. 1 Einai gegonos oti epasxe apo karkino kai giauto htan eksarthmenos apo pausipona.Se kapoia fash sen ton pianane kai... 2 Strimwx8hke apo irakinous praktores...(giati htan orkismenos kata tou arafat) kai autoktonhse 3 Ton fagane Alla mallon 1 h 2 paizei giati palaistinioi kai irakinoi eipan pws autoktonhse. Sumfwna me dutikes phges, eu8umetai gia peripou 900 8anatous an8rwpwn se 20 xwres ana ton kosmo, metaksu autwn kai gia vomvistikh epi8esh se club sto verolino to 85 opou skotw8hkan 2 amerikanoi ka8ws kai gia aeropeirateies vevaiws vevaiws.Auta...

από Σαγιέντ Κοτμπ 21/08/2002 7 μμ.


άπιστε μήπως είσαι φαλαγγίτηs?θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο Λίβανος είναι ένα φτιαχτό κράτος.Το κατασκέυασαν οι Γάλλοι για να έχουν πρόσβαση στη Συρία.Ο Λίβανος ήταν ανέκαθεν μέρος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.Επίσης οι μουσουλμάνοι που ήταν πλειοψηφία στην χώρα υφίσταντο τεράστια καταπίεση από τους χριστιανούς.Οι Παλαιστίνιοι τους βοήθησαν να απελευθερωθούν ταξικά!Το πιο τίμιο κομμάτι του λαού του Λιβάνου(μουσουλμάνοι,αριστεροί)βοήθησαν τους Παλαιστίνιους στον δίκαιο αγώνα τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License