Είχαμε ετοιμάσει αυτή την προκήρυξη προκείμενου να την μοιράσουμε στην πορεία στις 3 Ιουλίου ενάντια στο καμπ ντάρμπυ (νατοϊκή βάση κοντά στην Πίζα) μη μπορώντας να παρευρεθούμε στην πορεία στη Lucca. (Είμαστε μεταξύ των διοργανωτών/-τριών του αγωνιστικού καμπ ενάντια στην νατοϊκή βάση). Δεδομένου ότι η πορεία μεταφέρθηκε για τις 9 Ιουλίου, επιβεβαιώνουμε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή μας. Όπως σκοπεύουμε να είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία. Μια μεγάλη αγκαλιά στην Cinzia.

κολεκτίβα peppinabausch στην Πίζα
αντιστασιακός χώρος newroz στην Πίζα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:


Τιμωρείσαι!
(ένας βιασμός είναι ένας βιασμός είναι ένας βιασμός)

Συνέβη στη Lucca, αλλά το ξέρουν λίγ*.

Αυτό που συνέβη είναι ο βιασμός μιας κοπέλας επειδή είναι λεσβία. Τιμωρήθηκε για την ανώμαλη σεξουαλικότητα της, τιμωρήθηκε με μια αντεκδίκηση σωματική και συμβολική με σκοπό να τσακίσει το σώμα και τις ιδέες της, τιμωρήθηκε και προειδοποιήθηκε πως δεν υπάρχει χώρος για αυτούς που διαφέρουν, δεν υπάρχει ησυχία για όσους παραβιάζουν τα ιερά σύμφωνα της ετεροφυλοφιλιας και του σεβασμού σ' αυτή. Οποίος τα παραβιάζει θα βιάζεται, θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα αρκεστούν μόνο στους νόμους περί διακρίσεων μιας φασιστικής κυβέρνησης, και οι ιδιώτες θα αποτελέσουν εγγύηση του κανόνα ακόμα και με τη βία.

Σε μία πόλη που κινείται μεταξύ κηρυγμάτων και ρωμαϊκών χαιρετισμών δεν υπάρχει χώρος για οποίον παραβιάζει ανοιχτά τον καθεστωτικό κανόνα. Σε μια πόλη που κινείται μεταξύ κηρυγμάτων και ρωμαϊκών χαιρετισμών οι βιαστές παραμένουν άγνωστοι, προστατευόμενοι από ισχυρές οικογένειες. Η εκκλησία, οι φασίστες και η αστυνομία σφίγγουν τα λουριά της υπακοής, εδραιώνοντας νόμους, και υποκινώντας συγκροτημένες επιθέσεις που σε πολλά επίπεδα καθορίζουν τον κοινωνικό ιστό.

Μια κοπέλα στη Lucca βιάστηκε. Eπρόκειτο για ένα βιασμό-τιμωρία (εφόσον υπάρχουν βιασμοί μη-«τιμωρητικοί») προμελετημένο, οργανωμένο. Δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός, η είδηση συγκαλύφθηκε αρχικά προκείμενου να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες, αλλά ακόμα και όταν διαδόθηκε δεν προκάλεσε αντιδράσεις.

Ίσως επειδή το συμβολικό επίπεδο του βιασμού δεν αποτελεί ολίσθηση εν συγκρίσει με το όραμα της πατριαρχικής κουλτούρας. Ίσως επειδή η ιδέα της επιβολής του σώματος (του άνδρα) πάνω στο σώμα (της γυναίκας), του βιασμού ως πράξη αποκατάστασης ιεραρχιών και εξουσιών, επηρεάζει με τρόπο έρποντα τον δυτικό τρόπο σκέψης. Ίσως επειδή οι πρακτικές (όπως η οικονομία και η λογική) του πόλεμου και οι πρακτικές (όπως η οικονομία και η λογική) της ειρήνης πάνω στις οποίες βασίζεται η καπιταλιστική κοινωνία, είναι οι ίδιες, έτσι η εξουσία από τη μεριά της επιζητά να επισημοποιήσει, σε διαφορετικά επίπεδα, την εξαιρετικότητα της κατάστασης πόλεμου. Στη Lucca όμως, όπως και στη Βοσνία, όπως και στο Ιράκ, όπως και στη Σομαλία, η καταπίεση και η επιβολή στον άλλο πραγματοποιούνται και μέσω της σεξουαλικής βίας.


Συνέβη στη Lucca, αλλά το ξέρουν λίγ*.

Συμβαίνει κάθε μέρα και η σιωπή είναι συνενοχή

κολεκτίβα peppinabausch στην Πίζα
αντιστασιακός χώρος newroz στην Πίζα


www.peppinabausch.org


post image
ΚΡΕΜΑΛΑ!!!

Εικόνες:

..

από ρεντ-μπλακ γκερλ 04/07/2004 5:58 πμ.


απλα ο φασιστας διορθωσε το ''λαθος για το οποιο ευθυνεται ο καπιταλισμος'', ε Π.Ζ?

από partakias 05/07/2004 9:39 πμ.


krima gia thn kopela, krima.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License