Βολιβία: εξακολουθούν τα μπλόκα στο αλτιπλάνο

Οι αγρότες της La Paz εντείνουν τα μπλόκα σε διάφορους δρόμους στο αλτιπλάνο ελπίζοντας σε διάλογο με την κυβέρνηση

post image

Οι αγρότες εντείνουν τα μπλόκα που πραγματοποιούν σε διάφορους δρόμους στο αλτιπλάνο.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Αγροτικής Ομοσπονδίας της La Paz, Ρούφο Κάλιε, τα μπλόκα συνεχίζονται και "σήμερα εντείνουμε τα μέτρα, ιδιαίτερα στον δρόμο Τικίνα", παρ' όλα αυτά παραδέχτηκε ότι τώρα "υπάρχει πιθανότητα διαλόγου".

Σύμφωνα με τον Κάλιε, αναλύεται η πιθανότητα η συνάντηση με την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί στην Λα Πας, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες ζητάνε να γίνει στην περιοχή Ινγκάβι, όπου τα μπλόκα κρατάνε με δύναμη, ιδιαίτερα μετά την αστυνομική παρέμβαση που προκάλεσε συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών, της αστυνομίας και των οδηγών των οχημάτων.

Πρέπει να συζητηθεί η εθνικοποίηση των υδρογονανθράκων, οι πέντε ερωτήσεις του δημοψηφίσματος και η ασυλία των βορειοαμερικάνικων στρατευμάτων στην χώρα. "Επίσης πρέπει να γίνει ενας παραγωγικός διάλογος για το θέμα της ανάπτυξης της Λα Πας, με ηλεκτρισμό, πόσιμο νερό, δρόμους και διανομή αγαθών", συμπλήρωσε ο Κάλιε.

Καταμέτρηση ζημιών

Επιπλεόν οι αγρότες δεν ξεχνούν την βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας την περασμένη Τρίτη, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών στα μπλόκα και της αστυνομίας προκάλεσαν πολλούς τραυματίες.

"Έκαψαν σπόρους και σπίτια, και αυτό πρέπει να διευθετηθεί", σημειώνει ο Κάλιε στο τραπέζι του διαλόγου.

Χωρίς πρόσβαση παραμένουν οι περιοχές: Λος Άντες, Πακάχες, Ινγκάβι και Μπατάλιας. Την Τρίτη, 15 του Ιούνη, τα μπλόκα επεκτάθηκαν στην περιοχή Σαν Χουλιάν, απαιτώντας την εκπλήρωση της υπόσχεσης για τους τίτλους ιδιοκτησίας της γης. Στο Βιλιαμόντες, το μπλόκο που εμποδίζει την μετακίνηση προς την Σάντα Κρους, την ταρίχα, την Αργεντινή και την Παραγουάη συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα, η πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 30 του Μάη από την περιοχή Σαν Αλμπέρτο, έφτασε στην Σάντα Κρους και έχει σαν προορισμό την Λα Πας απαιτώντας συνάντηση με τον Μέσα. Ανακοίνωσαν ότι οι 120 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή, είναι απελπισμένες γιατί η πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras Bolivia κατέχει όλη την περιοχή. "Δεν μας δίνει δουλειά, δίνει νερό σε όποιον το ζητάει, εκμεταλλεύεται την γη μας και μας συμπεριφέρεται με τον χειρότερο τρόπο", καταγγέλουν.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License