Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ - Ένταση στην Τσετσενία

.

post image

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ σκότωσε 9 και τραυμάτισε περίπου 50 επιβάτες λεωφορείου. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν στρατιώτες που γυρνούσαν στις βάσεις τους μετά από άδεια. Μάρτυρες της επίθεσης δήλωσαν ότι άραβες που περνούσαν από την περιοχή έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες ισραηλινούς στρατιώτες. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ακύρωσε όλες τις συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί με παλαιστίνιους αξιωματούχους και υποσχέθηκε ”μάχη χωρίς έλεος» εναντίον των ανταρτών. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χαμάς. Επίσης ένας παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινού σταθμού ελέγχου, σκοτώνοντας έναν ισραηλινό. Στην οδομαχία που ακολούθησε σκοτώθηκε ο δράστης και άλλος ένας παρευρισκόμενος παλαιστίνιος. Εφτά τσετσένοι αντάρτες, κάποιοι τραυματισμένοι, συνελήφθησαν σε γεωργιανό έδαφος από γεωργιανούς συνοριοφύλακες. Η σύλληψη έρχεται μετά από μια βδομάδα έντασης στις σχέσεις Γεωργίας – Ρωσίας. Σύμφωνα με τη Ρωσία, την προηγούμενη βδομάδα τσετσένοι αντάρτες σκότωσαν 8 ρώσους συνοριοφύλακες και κατέφυγαν σε γεωργιανό έδαφος. Επίσης η Ρωσία κατηγορεί την Γεωργία ότι φιλοξενεί στο έδαφός της τους τσετσένους αντάρτες, ενώ η Γεωργία διαμαρτύρεται για τις περιπολίες ρωσικών μαχητικών πάνω από γεωργιανό έδαφος με πρόφαση τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Ο υπουργός εθνικής ασφαλείας της Γεωργίας δήλωσε ότι οι 4000 τσετσένοι που κρύβονται στα σύνορα Γεωργίας – Τσετσενίας θα έχουν μεταχείριση ίδια με τους απλούς πρόσφυγες, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν τα όπλα. Η Γεωργία έχει αρνηθεί επανειλημμένα την επέμβαση ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός της, ενώ αυτήν την περίοδο ο γεωργιανός στρατός εκπαιδεύεται από αμερικάνους, μιας και υπάρχουν φήμες για συμμετοχή μελών της Αλ-Κάιντα στις επιχειρήσεις των τσετσένων.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License