Κολομβία: στρατιωτικές περιπολίες με κουκουλοφόρους

Στην περιοχή Κορεχιμιέντο δε Πάνσε στο δήμο Κάλι της Κολομβίας, οι στρατιωτικές περίπολοι έχουν και 2 κουκουλοφόρους. Με την άφιξή του ο Εθνικός Στρατός, επέβαλε φόρους στα τρόφιμα και απειλούσαν τους κατοίκους ότι αν δεν τους δώσουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι αντάρτες, θα θεωρηθούν κι αυτοί αντάρτες.

Στρατιώτες του τάγματος Πιτσίντσα περιπολούν με κουκουλοφόρους


04.06.2004
Daniel Santamaria
ANNCOL

Κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλουν τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των κατοίκων της πόλης Κορεχιμιέντο δε Πάνσε στο δήμο Κάλι, από την πλευρά των στρατιωτών του τάγματος Πιτσίντσα, που ανήκει στο ΙΙΙ Σώμα Στρατού.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν από τις 28 Μαΐου, μετά τις συγκρούσεις του κυβερνητικού στρατού και του FARC. "Με το που έφτασε ο Εθνικός Στρατός δεν επέτρεπε στους πολίτες να ψωνίζουν τρόφιμα και οι στρατιωτικοί έλεγαν στους κατοίκους πως αν δεν τους έδειχναν τις θέσεις των εθνοφρουρών και των ανταρτών, θα θεωρούνταν και αυτοί αντάρτες, ενώ μέλη της κοινότητας επιβεβαιώνουν ότι μέσα στις περιπολίες των στρατιωτών βρίσκονταν δύο κουκουλοφόροι". Αυτά αναφέρονται στο γράμμα προς τον κολομβιανό λαό και τη διεθνή κοινότητα.

Παρακάτω υπογραμμίζουν ότι στις 29, 30 και 31 Μαΐου ο Εθνικός Στρατός εκκένωσε διάφορα σπίτια των κατοίκων της περιοχής και συνέλλαβε έξι άτομα, τους: Βίκτορ Ούγο Αρογιάμπε 35 χρονών, τον σαραντάχρονο Αλίριο Μπααμόν, τον Χόρχε Ισαία Σάμπαρο Ρομέρο 22 χρονών, τον Λουίς Κάρλος Σάμπαρο Ρομέρο 25, που εκείνη την ώρα ασχολούνται με γεωργικές εργασίες και άλλους δύο με ψυχοσωματικα προβλήματα.

Οι συλληφθέντες εξαναγκάστηκαν να κάνουν διάφορες δουλειές με την επίβλεψη των στρατιωτών, και μετά από ανακρίσεις αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη Τετάρτη στις 2 Ιουνίου.

Η Επιτροπή για την Έρευνα και την Κοινωνική Δράση (Nomadesc), η Επιτροπή για την Κοινωνική Ανάπτυξη (Ecate) και το συνδικάτο των εργαζομένων στην εταιρία των Κρατικών Ορυχείων MINERCOL (Sintraminercol), με καταγγελία τους απαιτούν από τον πρόεδρο Ουρίμπε, να προστατεύσει τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της Κολομβίας. Αναφερόμενοι στα τμήματα του ΙΙΙ Σώματος στρατού, ζητούν να σταματήσουν τους φόρους στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τον προσωπικό γιατρό, και να πάψουν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην κοινότητα του Κορεχιμιέντο δε Πάνσε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License