Ηλεκτρονικό Σαμποτάζ στο Σένγκεν

Μία από τις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Νο Βοrder Camp στο Στρασβούργο!

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου μια ομάδα ερευνητών από τη No Border Silicon Valley στο Στρασβούργο πήγε στην τοποθεσία του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν(SIS). Σκοπός της ομάδας εργασίας ήταν να αναπτύξει ένα σύστημα που θα έκανε τισ βάσει δεδομένων του Σένγκεν προσιτές σε όλους και όλες. Με τη συνοδεία μιας ομάδας από τη γαλλική τηλεόραση και άλλων δημοσιογράφων, η ομάδα έσκαψε μια τρύπα δίπλα στο δρόμο που πηγαίνει στο SIS. Oι εργασίες της ομάδας σύντομα τράβηξαν την προσοχή της αστυνομίας που δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς γινόταν με όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μαζεμένοι εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μιας ομάδας ερευνητών που επισκέφθηκαν το σημείο λίγες μέρες πρίν, ένα καλώδιο βγήκε από το έδαφος και συνδέθηκε σε έναν φορητό υπολογιστή. Μετά από κάποια "μαγικά" (booting the system and logging in on the SIS system)άλλαξαν τα δεδομένα χρήσης της βάσης δεδομένων του Σένγκεν (chmod 777 *) και έτσι από τώρα όλοι και όλες έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων για τα στοιχεία που τις/τους αφορούν και επίσης να αλλάζουν ή να σβήνουν τα δεδομένα αυτά. Μετά από αυτό εγκαταστάθηκε το No Border pluggin (apt-get install noborder) που δίνει δυνατότητα πρόσβασης από οπουδήποτε χωρίς περιορισμό. Το πρωτόκολο επικοινωνίας άλλαξε σε TCP/IP για εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο. Σύντομα θα εγκατασταθεί και ένα εύκολο στη χρήση webportal.

Τo σύστημα έκλεισε για ένα συνολικό reboot και ετοιμάζεται για ένα free-communication compiling.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.dsec.info και για να κατεβάσετε το noborder plugin δείτε το http://www.noborder.org

Φωτογραφίες από τη δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License