Νέες κινητοποιήσεις στη Βολιβία από ιθαγενείς

Περίπου 4000 ιθαγενείς guarani, εδώ και μέρες κατέλαβαν εκτάσεις πετρελαιοφόρας γης των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην περιοχή Camiri (Tarija) στη Βολιβία.

Ιθαγενείς κατέλαβαν πετρελαιοφόρες εκτάσεις στην Βολιβία

Αυτά τα εδάφη εκμετάλλευσης και οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις τους που ανήκουν στις εταιρίες REPSOL, MAXUS και PLUSPETROL, καταλήφθηκαν από τους Guarani που απαιτούν, ανάμεσα σε άλλες διεκδικήσεις την ανάκτηση του υδρογονάνθρακα και τη χρησιμοποίησή του προς όφελος των ιθαγενικών λαών και των φτωχών κοινωνικών τάξεων της χώρας. Οι εξεγερμένοι ιθαγενείς δηλώνουν πως αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, από την επόμενη Δευτέρα θα κλείσουν τις βαλβίδες που στέλνουν αέριο στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Κάτι τέτοιο εμπεριέχει τον κίνδυνο καταστολής από τον στρατό, προκαλώντας σύγκρουση ή ακόμα και σφαγή.

Ακόμα, από σήμερα, 1 Μαΐου οργανώνονται μεγάλες κινητοποιήσεις και καταλήψεις δρόμων μετά από κάλεσμα διαφόρων φορέων (κυρίως από την COB και από την Εθνική Αγροτική Συνομοσπονδία CSUTCB).

Τα πάντα δείχνουν ότι ο λαός της Βολιβίας ετοιμάζεται για μια καινούρια εξέγερση ενάντια στην μεταβίβαση κυριότητας των φυσικών πόρων που σφετερίστηκαν και εκμεταλλεύονται πολυεθνικές εταιρίες.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΕΡΙΟΥ

Επιτροπή ενεργής δράσης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License