Νέο μέτωπο σύγκρουσης στη Βολιβία

Παραγωγικές μονάδες σε πτώχευση διαδηλώνουν για να ζητήσουν την εφαρμογή του Νόμου για την χρεωκοπία βρίσκουν την υποστήριξη των ενεργών δυνάμεων στη Βολιβία. Αρχίζουν πορεία από το Patacamaya της La Paz στο τμήμα του Sagredo

Κι άλλο μέτωπο σύγκρουσης στη Βολιβια

Μπροστά στην τραπεζική κρίση σχηματίστηκε το Κίνημα για τον Αγώνα Ενάντια στην Τοκογλυφία και τον Ανατοκισμό. Μαζί με το Εργατικό Κέντρο του El Alto συγκεντρώθηκαν και απαίτησαν την έγκριση του Νόμου για την Χρεοκοπία

Το μεσημέρι της 21ης Απριλίου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας της Οργάνωσης των Χρεοφειλετών σε εθνικό επίπεδο από την περιοχή της Patacamaya με αντιπροσώπου από Oruro, La paz, Potosi, Santa Cruz και Chuquisaca στο σύνολο 65 άτομα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πιέσουν το εθνικό κοινοβούλιο για να επικυρώσει το νόμο για τη χρεοκοπία που θα βοηθήσει να αποφευχθεί η τραπεζική κρίση.

Η Ana Brigida Sagredo, νομική σύμβουλος αυτής της οργάνωσης χρεοφειλετών είπε ότι "είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε ακραία και ριζοσπαστικά μέτρα αν οι βουλευτές δεν ξεκινήσουν την εφαρμογή αυτού του νόμου, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε το επόμενο νομοσχέδιο" κατέληξε ότι έφτασε ο καιρός να ξεκινήσουμε και προσδιόρισε την έναρξη της κινητοποίησης για την επόμενη Τρίτη.

Παράλληλα οργανώθηκε το Κίνημα Αγώνας ενάντια στην Τοκογλυφία και τον Ανατοκισμό με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις του με όλες τις ενεργές οργανώσεις της χώρας. Έτσι υποστηρίζει το κάλεσμα του Επαρχιακού Εργατικού Κέντρου στο El Alto, της Eργατικής Συνομοσπονδία Εργαζομένων, των Συντεχνιών χειροτεχνίας, εμπορίου ορυχείων και πωλητών της Βολιβίας, τη σύμπραξη με τη Συνομοσπονδία Οδηγών και τη Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζόμενων Αγροτών της Βολιβίας.

Η νέα αυτή οργάνωση καλεί όλες τις παραγωγικές ενώσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης και τα σωματεία όλων των παραγωγικών τάξεων να εναντιωθούν στην εκδίωξη και την κρίση που προκαλούν οι οικονομικοί κύκλοι, οι συνεταιρισμοί, οι τράπεζες κλπ.

Ο Julio Quispe, μέλος αυτής της οργάνωσης κάλεσε σε μια έκτακτη συνέλευση στις 23 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Επαρχιακού Εργατικού Κέντρου του El Alto, όπου θα καθοριστούν οι τρόποι πίεσης για την έγκριση του νόμου από τη βουλή και για εκλογή αντιπροσώπων για τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License