Βραζιλία: MST και καταλήψεις γης

Ηγέτες του MST ανακοινώνουν πως άν δεν προχωρήσει η αγροτική μεταρρύθμιση θα συνεχίσουν με νέες καταλήψεις γης

Το ΜST ελπίζει να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις

Ηγέτες του αγροτικού Κινήματος Χωρίς Γη (MST), προειδοποίησαν ότι οι καταλήψεις γης που δεν καλλιεργείται θα ξαναρχίσουν, στην περίπτωση που ο πρόεδρος Lula δεν εφαρμόσει τις υποσχέσεις του σχετικά με την Αγροτική Μεταρρύθμιση. Ο Lula da Silva υποσχέθηκε ότι για το χρόνο αυτό, θα δώσει γη σε 115.000 οικογένειες για να δουλέψουν. Το αγροτικό κίνημα όμως αναφέρει ότι πέρισι εκπλήρωσε αυτή την υπόσχεση σε 36.000 οικογένειες από τις 60.000 που είχε υποσχεθεί αρχικά.

Ο υπουργός γεωργικής ανάπτυξης, Miguel Rossetto, βεβαίωσε ότι οι υποσχέσεις θα εκληρωθούν και σχετικά με αυτό ανέφερε ότι η κυβέρνηση έφερε στο Κογκρέσο μια αίτηση για πρόσθετους πόρους με σκοπό να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών από τις προβλεπόμενες.

Ο Joao Paulo Rodrigues ηγέτης του MST απάντησε πως αν μέχρι το πρώτο εξάμηνο αυτού του χρόνου δεν υπάρξει λύση για τουλάχιστον 47.000 οικογένειες θα ζητήσει την παραίτηση των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για το θέμα από το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και από το Ινστιτούτο Αποικισμού και Αγροτικής Μεταρρύθμισης (INCRA).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License