ΚΟΣΣΟΒΟ: επεισόδια με νεκρούς μεταξύ Σέρβων κι Αλβανών

Μαύρα τα μαντάτα! Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα. Τραυματίες 3 Γάλλοι στρατιώτες της KFOR.

post image

A Kosovo police officer picks up a discarded childs rain mac during a search for a missing child, after recovering two bodies earlier in the Ibar river near the village of Cabra, some 50 kilometres north of capital Pristina, March 17, 2004. Ethnic tension rose sharply in Kosovo on Wednesday as Albanians reacted angrily to the drowning of two children they think was provoked by Serbs inflamed over the shooting of a Serb teenager από το ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 17/03/2004-1506 Αυξήθηκε απότομα σήμερα η ένταση στο Κόσοβο καθώς οι Αλβανοί αντέδρασαν έντονα στον πνιγμό δύο μικρών Αλβανών για τον οποίο πιστεύουν ότι ευθύνονται Σέρβοι, οι οποίοι είχαν εξοργιστεί από τον πυροβολισμό και σοβαρό τραυματισμό ενός 18-χρονου Σέρβου πριν από τρεις ημέρες. Η αστυνομική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους Αλβανούς όταν ορισμένοι από αυτούς κατόρθωσαν να διασπάσουν τα σημεία ελέγχου και να προσεγγίσουν μία γέφυρα που οδηγεί στο βόρειο τμήμα της πόλης Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο οποίο διαμένουν κυρίως Σέρβοι, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την ίδια τρεις Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης KFOR τραυματίστηκαν. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στις οποίες έγινε χρήση πυροβόλων όπλων ενώ ρίχτηκε μία χειροβομβίδα και σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν. Το πρακτορείο Τανγιούγκ, επικαλούμενο νοσοκομειακή πηγή, μετέδωσε ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκε μία Σέρβα. Πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της. Τα δύο παιδιά πνίγηκαν κοντά στο χωριό Τσάμπρα, που βρίσκεται κοντά στην Μιτρόβιτσα, η οποία χωρίζεται από τον ποταμό Ιμπαρ σε ένα σερβικό και έναν αλβανικό θύλακο. «Βρήκαμε δύο πτώματα,ένα χθες το βράδυ και ένα σήμερα το πρωί και αναζητούμε ένα ακόμη παιδί που αγνοείται», ανέφερε η Τρέισι Μπέκερ, εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας 11 και 12 ετών, ενώ το τρίτο που αγνοείται είναι 9 ετών. Ενα τέταρτο, ηλικίας 13 ετών που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ποτάμι, δήλωσε προς τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι μετέφερε στην πλάτη του τον νεότερο αδελφό του πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Ανέφερε ακόμη ότι τα παιδιά, Αλβανοί του Κοσόβου, έτρεχαν να απομακρυνθούν από Σέρβους χωρικούς που τα καταδίωκαν με σκύλους. Η αστυνομική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του μικρού αγοριού.

Εικόνες:

από τον ίδγιο 17/03/2004 5:35 μμ.


ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 17/03/2004-1628 Σερβία-Μαυροβούνιο Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ΑΠΕ -Γαλλ.Πρακτ-Ρόιτερ. Πέντε νεκροί και πάνω από 250 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Συγκρούσεις και στην Τσαγκλάβιτσα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, τέσσερις από αυτούς Αλβανοί, και πάνω από 250 τραυματίστηκαν στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο, σε συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων, ανακοινώθηκε από νοσοκομειακές πηγές. Ο ραδιοσταθμός Β92, επικαλούμενος τοπικό ανταποκριτή, μετέδωσε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν και στο χωριό Τσαγκλάβιτσα κοντά στην Πρίστινα, μεταξύ Αλβανών, στρατιωτών του ΝΑΤΟ και ανδρών της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ και μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Πολλές εκατοντάδες Αλβανοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους Σέρβους που είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην ΠΓΔΜ, δύο χιλιόμετρα από την Πρίστινα. Οι Σέρβοι διαμαρτύρονταν επειδή ένας 18χρονος Σέρβος πυροβολήθηκε και τραυματίσηκε σοβαρά από αγνώστους το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό, οι Αλβανοί συγκρούστηκαν με άνδρες της KFOR και της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν τους Σέρβους. Η KFOR και η αστυνομική δύναμη του ΟΗΕ έκαναν χρήση δακρυγόνων, χωρίς όμως να μπορέσουν να σταματήσουν τους Αλβανούς που συγκρούστηκαν στην συνέχεια με τους Σέρβους. Εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερ αναφορικά με τις συγκρούσεις στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ότι πρόκειται για μία «τρελή κατάσταση» η οποία, όπως τόνισε, κάθε άλλο παρά βοηθάει την ειρηνευτική διαδικασία. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Οι πρώτοι θεωρούν υπεύθυνους τους δεύτερους για τον χθεσινό πνιγμό δύο μικρών αγοριών, στο ποτάμι που χωρίζει την πόλη σε αλβανικό και σερβικό τομέα.

από τον ίδιο 17/03/2004 6:50 μμ.


ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 17/03/2004-1814 Σερβία-Μαυροβούνιο Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα ΑΠΕ -Γαλλ.Πρακτ Ενδεκα γάλλοι στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Οι νεκροί στις συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών έφθασαν τους επτά. Ενδεκα γάλλοι στρατιώτες της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης(KFOR)τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους σοβαρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, που σημειώθηκαν σήμερα στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα (βόρειο Κόσοβο), ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της KFOR. "Πέντε γάλλοι στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν από εκρήξεις χειροβομβίδων και απο τις πέτρες που πέταξαν διαδηλωτές'', ανέφερε ο εκπρόσωπος Αθανάσιος Ζορμπάς. Τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την κατάσταση των οκτώ άλλων. Στις ίδιες συγκρούσεις σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, πέντε από τους οποίους Αλβανοί, και τραυματίστηκαν πάνω από 250. Η πόλη αυτή, στο βόρειο τμήμα της οποίας διαμένουν κυρίως Σέρβοι και στο νότιο κυρίως Αλβανοί, είναι η μεγαλύτερη του βόρειου Κοσόβου(80.000 κάτοικοι).

από Photo-δότης 17/03/2004 6:53 μμ.


post image
Σέρβων εν προκειμένω... A house of ethnic Serbs is set on fire during clashes between ethnic Albanians and Serbs in village of Caglavica, Kosovo, Wednesday 17 March 2004.At least six people were shot dead or blown up Wednesday as Kosovo flashpoints erupted in the worst clashes between Serbs and Albanians in four years under United Nations EPA/ERMAL META

Εικόνες:

από -->>-- 17/03/2004 6:56 μμ.


post image
UN police officers run during clashes between ethnic Albanians and Serbs in town of Mitrovica, northern Kosovo, Wednesday 17 March 2004.

Εικόνες:

από Jeggins 17/03/2004 8:18 μμ.


post image
Απο BBC http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/3520632.stm

Εικόνες:

...

από Jeggins 17/03/2004 8:19 μμ.


post image
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/photo_gallery/3520632.stm

Εικόνες:

από Σταλινικός Δημοκράτης 17/03/2004 9:21 μμ.


Οι διωγμοί των Σέρβων απ' το Κόσοβο συνεχίζονται. Οι Σέρβοι από 35 - 40 % του πληθυσμού του Κοσόβου πριν τον πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τώρα γίνηκαν 10 - 15 %. Ο πάνοπλος φασιστικός UCK, σύμμαχος των ΗΠΑ, συνεχίζει να έχει όπλα και να χτυπάει ανελέητα τους Σέρβους. Οι "συγκρούσεις" μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, δεν είναι συγκρούσεις εθνικιστικών ομάδων των δύο, είναι συγκρούσεις μεταξύ του UCK και ανθρώπων που προσπαθούν το βιος τους. Δεν είμαι καθόλου προκατειλημμένος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πάνω από 100 νεκρούς Σέρβους από τον UCk, από τη στιγμή που η εγκληματική KFOR πάτησε το ποδάρι της στο Κόσοβο (δηλαδή μετά την υποτιθέμενη "ειρήνη"). Οι Σέρβοι δεν έχουν καμία δυνατότητα αντίδρασης, και έχουν οδηγηθεί στη μαζική μετανάστευση, η κυβέρνηση του Τζίτζιτς (πρώην, μια που τώρα αυτό το ανδρείκελο κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα) αρνούνταν στους Σέρβους του Κοσόβου την είσοδο στη Σερβία. Το άρθρο περί του οποίου ο λόγος είναι εδώ : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=136035 Ο νεκρός Αλβανός είναι πολύ πιθανόν να είναι προβοκάτσια, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι εντελώς ανίσχυροι για να αντιπαρατεθούν ένοπλα στους Αλβανούς (αντίθετα με ότι ίσχυε πριν τον ΝΑΤΟϊκό πόλεμο). Όταν λέω Αλβανούς, για να μην παρεξηγούμαι, μιλάω για τους Αλβανούς εθνικιστές, και όχι για το λαό. Οι Σέρβοι κατασφάζονται στο Κόσσοβο. Και αυτή είναι η αλήθεια. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες, την ενημέρωση με φωτογραφίες από το Κόσσοβο για τους Αλβανούς εθνικιστές που κάτω από τη σιωπή της KFOR δολοφόνησαν παιδάκια επειδή ήταν Σερβάκια.

τα αλβανικα στρατα του ουτσεκα χτυπουν την ελληνικη στρατιωτικη μοναδα στο κοσσοβο. ο αλβανικος εθνικισμος ειναι δημιουργημα των αμερικανων ,που χρησιμοποιητε για να νομιμοποιηση νεες ανακαταταξεις στα βαλκανια με προβληματιζει αυτο γιατι ποτε δεν επαψαν να μιλουν (οι υοτσεκαδες)για την τσαμουρια. μακρυα απο μενα καθε προσπαθεια ρατσιστικου πυρετου παντως αυτη η περιεργη αναφλεξη στην περιοχη δεν ειναι απορρεια ενος τυχαιου γεγονοτος . ενα γεγονος που ελεγχετε για το ποσο ακριβες ειναι απο προβοκατσιες εχουμε χορτασει

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License