Δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα;;;

μέσα στον τρομο-χαμό ούτε που το πήραμε πρέφα

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό www.venezuelanalysis.com: «(Καράκας, Δευτέρα 15 Μαρτίου)Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση σήμερα, το Εκλογικό Επιμελητήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας εξέδωσε μια απόφαση που αντιστρέφει την απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) που ζήτησε από τους πολίτες να επαν-πιστοποιήσουν τις υπογραφές τους στις εκατοντάδες χιλιάδες των υποθέσεων όπου οι υπογραφές εμφανίστηκαν ύποπτες. Δηλαδή το εκλογικό δικαστικό σώμα είπε ότι πάνω από 800.000 υπογραφές όπου τα προσωπικά στοιχεία εμφανίστηκαν να συμπληρώνονται με παρόμοιο γραφικό χαρακτήρα θα έπρεπε να μετρηθούν ως έγκυρες και φέρνει κατά συνέπεια το συνολικό αριθμό υπογραφών υπέρ ενός προεδρικού δημοψηφίσματος ανάκλησης σε 2,7 εκατομμύρια, τα οποία θα υπερέβαιναν τα 2,4 εκατομμύρια που απαιτούνται για να συγκαλέσουν ένα δημοψήφισμα ανάκλησης.» Η αντιπολίτευση εξέδωσε μια δήλωση, λέγοντας ότι η απόφαση αποτέλεσε "μια επιστροφή στη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της διαδικασίας δημοψηφισμάτων ανάκλησης" και πολλοί οπαδοί της αντιπολίτευσης βγήκαν στο δρόμο και πανηγύριζαν. Απ’ότι φαίνεται όμως το θέμα δεν έχει κριθεί μιας και έχουν προκύψει δύο αντίθετες αποφάσεις από δύο διαφορετικά δικαστικά σώματα. Στο ίδιο άρθρο του παραπάνω σάιτ: «Είναι ασαφές προς τα που το ζήτημα θα πάει από εδώ. Σύμφωνα με τους περισσότερους εμπειρογνώμονες, όταν για ένα ζήτημα υπάρχει διαφωνία μεταξύ δύο δικαστικών σωμάτων, πρέπει να πάει στην ολομέλεια του δικαστηρίου. Στην ολομέλεια, το δικαστήριο λέγεται ότι είναι λίγο πολύ ομοιόμορφα διαιρεμένο μεταξύ των δικαστών που είναι φιλικοί προς την κυβέρνηση Chavez και εκείνων που αντιτάσονται στην κυβέρνηση, καθιστώντας κατά συνέπεια την έκβαση απρόβλεπτη.» Πάντως το in.gr αναφέρει το θέμα ως μάλλον τελειωμένο : «Το «πράσινο φως» του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας έλαβε η αντιπολίτευση για να ζητήσει και επίσημα πλέον τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του προέδρου από την εξουσία. Οι τελευταίες (και απαραίτητες) 876.000 υπογραφές κρίθηκαν έγκυρες. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή νά κάνει δεκτές και τις τελευταίες 876.017 υπογραφές, για τις οποίες είχε γίνει ένσταση. H αντιπολίτευση έχει και επίσημα πλέον συγκεντρώσει 2,7 εκατομμύρια υπογραφές, ενώ το Σύνταγμα ορίζει ότι για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απαιτούνται τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια υπογραφές, δηλαδή το 20% του εκλογικού σώματος. Το ερώτημα στο οποίο φαίνεται ότι θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι: Συμφωνείτε ή όχι να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Ούγκο Τσάβες; »

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License