Τουλάχιστον 50 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Ισκανταρίγια

από in.gr

Περίπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε παγιδευμένο όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Ισκανταρίγια, 30 χλμ νοτίως της Βαγδάτης. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιρακινής αστυνομίας, από την έκρηξη κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα και συγκρότημα δικαστικών αιθουσών. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι ήδη έχουν αναγνωριστεί τα 30 εκ των 50 θυμάτων. Νωρίτερα, επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε έξω από την κατοικία του τοπικού ηγέτη Αμέρ Σουλεϊμάν στην πόλη Ραμαντί, δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις φρουροί του.

από Κουλ Ουάχατ 10/02/2004 6:49 μμ.


ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 10/02/2004-1746 Οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας νότια της Βαγδάτης έφθασαν τους 55 και οι τραυματίες τους 67, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 67 τραυματίστηκαν απο τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην ιρακινή πόλη Ισκεντιρίγια, σύμφωνα με νέο απολογισμό από νοσοκομειακές πηγές. "Στο νοσοκομείο μας έχουμε 50 νεκρούς και 29 τραυματίες", επιβεβαίωσε ο δόκτωρ Ράζακ Τζαμπάρ αλ-Τζανάμπι, διευθυντής του γενικού νοσομείου της πόλης Ισκαντιρίγια, 45 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Οι οικογένειες έχουν ήδη παραδώσει 30 πτώματα και άλλα 20 είναι στο νεκροτομείο, πρόσθεσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι νοσηλεύονται 19 άτομα, από τα οποία 3 γυναίκες ενώ δέκα άλλα επέστρεψαν σπίτια τους. Στην πόλη Χίλα, που απέχει 40 χιλιόμετρα, ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί πέντε νεκροί και 32 τραυματίες, ενώ έξι ακόμη τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μαχαουίλ, σύμφωνα με αξιωματούχο του. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί είναι 45 και οι τραυματίες 150.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License