Περί ασφάλειας δεδομένων......

Αναδημοσίευση από Lawnet.gr

'Eνας έφηβος από την Αυστρία, κατάφερε με επιτυχία να ξεπεράσει τα συστήματα ασφαλείας του αμερικανικού Πενταγώνου και να αποκτήσει πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα με πληροφορίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο των Η.Π.Α. Αν και μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου οι επενδύσεις για την προστασία των στρατιωτικών μυστικών των Η.Π.Α. έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ο 17χρονος M.H. κατάφερε να ξεπεράσει τα, αξίας 6 δισ. δολαρίων, αμυντικά συστήματα και να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως οι ακριβείς τοποθεσίες των πυρηνικών όπλων της Αμερικής. "Η είσοδος (cracking) στα (δεδομένα) του Πενταγώνου ήταν παιχνιδάκι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο M.H. και συνέχισε: "τα ξέρω τα κατατόπια στο Internet". Ο νεαρός Markus, ο οποίος μένει μόνος του στην Βιέννη μετά το χωρισμό των γονιών του, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν ξέρω κανέναν εδώ πέρα εκτός από τη γιαγιά μου, έτσι σερφάρω στο Internet όλη νύχτα". Κλιμάκια πρακτόρων του FBI έχει ήδη ξεκινήσει για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να ανακρίνει τον νεαρό "εισβολέα", καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας φοβούνται ότι είναι πιθανόν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η "Αλ Κάϊντα" να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητες πληροφορίες.

από yukik 29/06/2002 10:17 μμ.


οι αμερικανοι προσπαθουν να εντοπισουν καποιον ο οποιος καταφερε να μπει στα συστηματα τις NASA και πιθανον να εχει πλεον προσβαση σε αποριτες πληροφοριες. οι ερευνες επικεντρονονται στην πολωνια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License