Ένα video που δε θα δείτε στο CNN

Βίντεο από ελικόπτερο Apache σε νυχτερινή περιπολία στο Ιράκ

Επειδή το βίντεο είναι κάπως μεγάλο (4.65mb)δεν το ανεβάzω στο Indy αλλά βάζω το απευθείας link: http://www.bushflash.com/kills.mpeg Απλά ανατριχιαστικό.

από Khayman 21/01/2004 1:53 πμ.


To video αυτό είναι απο την θερμική κάμερα ενός Apache. Στο video διακρίνονται τρία οχήματα, το ένα εκ των οποίων ειναι τρακτέρ, και τρείς άνθρωποι. Τα οχήματα, και συγκεκριμένα το ένα απο αυτά φαίνονται να είναι αγροτικά. Οι δε άνθρωποι δεν φαίνεται να ανησυχούν απο την παρουσία του Apache, ούτε και να είναι οπλισμένοι, κάτι που πιθανώς να οδηγεί στο συμπέρασμα οτι πρόκειται για αγρότες. Ολα αυτά με κάθε επιφύλαξη, καθώς απο τα πλάνα δεν είναι δυνατόν να βγεί ξεκάθαρο συμπέρασμα. Σε κάποια στιγμή λοιπόν, ο/οι χειριστές του Apache γαζώνουν έναν απο αυτούς τη στιγμή που εκείνος περπατά εχοντας απ'οτι φαίνεται αγνοια του κινδύνου. Σημείωση : Στην περίπτωση ενός Apache, το "γαζώνω", οπως φαίνεται και απο τα πλάνα, σημαίνει απλά ακρωτηριάζω σε σημείο πέρα απο οποιαδήποτε πιθανή αναγνώριση του πτώματος. Στην συνέχεια, ενας εκ των δύο επιζώντων, φαίνεται να κουνάει κάτι που θα μπορούσε να είναι μια λευκή σημαία, αλλα γαζώνεται και αυτός και το όχημα δίπλα απο το οποίο βρίσκεται, με τον ίδιο τρόπο. Τέλος, ο τρίτος έχει προλάβει να κρυφτεί πιθανώς κάτω απο ένα οχημα. Το όχημα γαζώνεται και ακολουθεί έκρηξη απο την οποία τραυματίζεται και ο άνθρωπος. Οταν προσπαθεί να συρθεί και ώντας φανέρα σε κατάσταση στην οποία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, το τρίτο όχημα που βρίσκεται δίπλα του, γαζώνεται και αυτό, ακολουθεί ξανά εκρηξη η οποία λογικά αποτελειώνει και τον τρίτο. Σε κανένα σημείο δεν φαίνεται οτι οι τρείς άνθρωποι ήταν οπλισμένοι, και σε κανένα σημείο δεν αποτέλεσαν απειλή για το Apache. Ολα αυτά, με κάθε επιφύλαξη γιατι τα απο τα πλάνα δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Απο τη συνθήκη της Γενεύης 3-1 : Άτομα τα οποία δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες, συμπεριλαμβανομένων και μελών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αφήσει στο έδαφος τα όπλα τους ή έχουν καταστεί ανίκανοι να πολεμήσουν λόγω ασθένειας, τραυματισμού, σύλληψης, ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας, πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα, χωρίς να γίνεται καμμία διάκριση βασιζόμενη στη φυλή, το χρώμα δέρματος, τη θρησκεία ή την πίστη, το φύλο, την καταγωγή ή την περιουσία, ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κριτήριο.

από Animix 21/01/2004 2:04 πμ.


Α π ί σ τ ε υ τ ο . . .
Σωστές μου φαίνονται και οι παρατηρήσεις του Khayman.

από Tar 21/01/2004 3:56 πμ.


...είναι η ψυχρότητα με την οποία διαπράττουν το συγκεκριμένο έγκλημα απόλυτα εμφανής από τον τόνο της φωνής τους και το διάλογο μεταξύ τους. Μεταφέρω ότι μπορώ να καταλάβω: A - What range do you have? B – …… A – Go auto range B – Fuck A – Better A – Range auto A – All right, got auto range on it? B – Roger B – Roger A - Hit everything B – Got him A – Good, hit the other one B – Second one A – Hit the truck A – On the right, see if there’s any movement on the truck B – Hit the truck sir? A – Is there anybody on the truck? Wait for movement B – I ‘m not seeing any A – All right, store that, auto range, store B- Off the truck B - We’ve got movement right there A – Good B – Firing A – Hit him B – Target 4, do you want to take the other truck out? A – Roger A – Wait for movement by the truck. B – Moving right there A – Roger, he’s wounded A – Hit him B – Do you want me to hit the truck or him? A – Go forward of it and hit him B - Roger

από Συνασπιστήρι 21/01/2004 3:57 μμ.


Το συγκεκριμένο video το έχει δείξει και η ΝΕΤ σε βραδυνό δελτίο ειδήσεων, χτες ή προχθές. Δεν είδα το video εδώ, αλλά απ'ότι θυμάμαι από τους διαλόγους, πρέπει να'ναι το ίδιο.

από Κουλ Ουάχατ 21/01/2004 4:16 μμ.


Η ΕΤ1 τα πλαίσια των «ιστορικών» εκπομπών της παρουσίασε την ιστορία του ελικοπτέρου Black Hawk, Night Stalker με διάφορους ηρωϊκούς πιλότους να μας αφηγούνται τα πάθη τους από τον Πόλεμο του Κόλπου και τη Σομαλία. Δυστυχώς, δεν έδειξε κάνα γέρο Βεδουϊνο ή κάνα Σομαλό κατσαπλιά να μας πουν πόσο ωραία πέφτουν τα ρημάδια!

Ππππσσσσσσσσς!!! Πραγματικά το βίντεο είναι συγκλονιστικό, όπως και η οποιαδήποτε ανάλογη εικόνα όπου φονιάδες πιλότοι κλπ κλπ σκοτώνουν σαν σε παιχνίδι ανθρώπους «μυρμήγκια» από κάτω. Ας σκεφτούμε ότι δεν είναι μόνο αυτά που βλέπουμε…

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License