Τρία παιδιά κρατούνται στην Βάση Γκουαντάμο περισσότερο από ένα χρόνο παρά τις διεθνείς αντιδράσεις ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μετακινήσει τους μικρούς κρατούμενους ή να τους αφήσει ελεύθερους. Πρόκειται για τρία αγόρια ηλικίας 13 έως 15 ετών τα οποία κρατούνται ως μαχητές του εχθρού μαζί με τους άλλους 660 φυλακισμένους στην αμερικανική στρατιωτική βάση. Στέλεχος της οργάνωσης Human Rights Watch δήλωσε ότι τα παιδιά δεν έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους ενώ διευκρίνισε ότι και άλλοι ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών κρατούνται στο Γκουαντάναμο.

από ΜΑΒ 17/01/2004 12:11 πμ.


ένα από τα παιδιά του Γκουαντανάμο, είναι ένας 13χρονος Βρετανός, που συνελλήφθη γιατί είχε μια σφεντόνα, δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες, ξέρω όμως ότι η οικογένειά του έχει ξένη καταγωγή, Ασία ή Μ. Ανατολή, και μετά την επίσκεψη Μπους στην Αγγλία, διάβασα ότι "γίνονται ενέργειες, ώστε να δρομολογηθεί η απελευθέρωση του κρατουμένου, για να δικαστεί από αγγλικό δικαστήριο". Πράγματι, δεν έχουν επαφή ούτε με την οικογένεια τους ούτε και με δικηγόρο. Το θέμα το είχε αναδείξει ο Κούλογλου σ ένα "Ρεπορτάζ..." πριν πολύ καιρό. Τα συμπτώματα της τρομοϋστερίας, τελικά, δεν επηρεάζουν μόνο διαδηλωτές και ανυπάκοους πολίτες, αλλά και τα παιδιά, που παίζουν στο δρόμο. Μια άλλη είδηση, της περασμένης βδομάδας από Αμερική λέει ότι συλλάβανε και φυλακίσανε για 6 ώρες έναν 8χρονο, που έκοβε τα φύλλα ενός δέντρου στην πλατεία τάδε κάποιας πολιτείας!!! Οι ανεγκέφαλοι, σύντομα θα έρθουν κι εδώ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License