Οι 15 Φιναλίστ των καλύτερων Αντί-Μπους Video Clips

Αποτελέσματα διαγωνισμού για βίνετοκλιπάκια κατά της κυβέρνησης Μπους.

post image

Στο link http://www.bushin30seconds.org/ θα βρείτε τα 15 καλύτερα κλιπάκια τα οποία και μπορείτε να δείτε αν έχετε εγκατεστημένο το quick-time, (διατίθεται δωρεάν και από το συγκεκριμένο site). Μεταξύ των κριτών είναι και οι Michael Moore, Donna Brazile, Jack Black, Janeane Garofalo, Margaret Cho and Gus Van San.

Εικόνες:

από Κουλ Ουάχατ 13/01/2004 5:28 μμ.


ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 13/01/2004-0805 ΗΠΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΕ -Γαλλ Πρακτ Ενα τηλεοπτικό διαφημιστικό, που δειχνει παιδιά να εργάζονται για να πληρώσουν το χρέος, νίκησε σε διαγωνισμό 'αντί- Μπους'. Ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό που δείχνει παιδιά να εργάζονται για να πληρωθεί το τεράστιο έλλειμμα προκρίθηκε μεταξύ εκατοντάδων άλλων για τον διαγωνισμό "Μπους σε 30 δευτερόλεπτα", που διεξήγαγε η αριστερή οργάνωση MoveOn.org για να καταγγείλει την πολιτική του αμερικανού προέδρου. Το διαφημιστικό επελέγη από το κοινό μέσω Ιντερνέτ και μία κριτική επιτροπή από πολλές προσωπικότητες, όπως οι σκηνοθέτες Μάικλ Μουρ και Γκας Βαν Ζάντ, ή ο τραγουδοποιός Μόμπι και θα μεταδοθεί στην τηλεόραση στα τέλη Ιανουαρίου, την ίδια εβδομάδα που ο Μπους θα εκφωνήσει τον λόγο για την κατάσταση στην Ένωση. Ο διαγωνισμός αυτός, που ήταν ανοιχτός στο κοινό, οργανώθηκε από το MoveOn.org με τη συνδρομή του Μόμπι και του Τζόναθαν Σόρος, γιού του εκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Περίπου 1000 διαφημιστικά υπεβλήθησαν σε μία διαδικασία, κατά την οποία εκατομμύρια ψήφοι δόθηκαν μέσω του Διαδικτύου. Η απονομή έγινε χθες σε θέατρο της Νέας Υόρκης. "Τα διαφημιστικά αυτά διαρκούν 30 δευτερόλεπτα` τον Νοέμβριο (την ημέρα των εκλογών) θα μας χρειασθούν μόλις δύο δευτερόλεπτα για να πούμε "στο καλό" στον Τζορτζ Μπους. Σε μία χώρα όπου η πλειονότητα των ανθρώπων τάσσονται υπέρ ενός προοδευτικού σχεδίου, είναι πιά καιρός να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας", τόνισε ο Μάικλ Μουρ, από σκηνής, η οποία ήταν καλυμμένη από αμερικανικές σημαίες. Από την πλευρά του ο Μόμπι καλεσε τους Αμερικανούς σε μία "απαραίτητη πολιτική και ειρηνική ανυπακοή". Το βραβευμένο διαφημιστικό δείχνει παιδιά, το ένα σαν καμαριέρα, το άλλο σαν εργάτης, ή σαν σκουπιδιάρης, και τελειώνει με το ερώτημα: "μπορείτε να μαντέψετε ποιός θα πληρώσει το έλλειμμα;", δείχνοντας ένα κοριτσάκι στη θέση της ταμία ενός σουπερμάρκετ. Άλλα διαφημιστικά, που επίσης προκρίθηκαν στους τελικούς, εστιάζονταν πότε στον πόλεμο στο Ιράκ, πότε στην Πατριωτική Πράξη και στον περιορισμό των ελευθεριών που αυτή συνεπάγεται. Ο διαγωνισμός είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις αρχές του μήνα εκ μέρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εβραϊκών οργανώσεων, επειδή δύο διαφημιστικά παρουσίαζαν τον Μπους ως Χίτλερ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License