Βενεζουέλα: ο Τσάβες κάνει φάρσα στην αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την παραίτησή του, αλλά η ανακοίνωσή του ήταν φάρσα...

από το ΑΠΕ 29/12/2003-0203 Βενεζουέλα Καράκας ΑΠΕ -Γαλλ πρακτ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, που η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτησή του, με πολύ σοβαρότητα και ύφος λυπημένο ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι παραιτείται πρόωρα από τη θέση του και αμέσως μετά σκασμένος στα γέλια υπενθύμισε ότι η καθολική εκκλησία γιορτάζει κάθε τέτοια ημέρα του χρόνου τη "γιορτή των Αθώων"! Σημειώνεται ότι το έθιμο στη Βενεζουέλα είναι να δημοσιεύονται και να λέγονται αληθοφανή νέα κάθε 28 Δεκεμβρίου, όπως ακριβώς γίνεται στις άλλες χώρες κάθε Πρωταπριλιά. "Φεύγω, αποφάσισα να αποχωρήσω πριν την ώρα μου, πριν από το 2021" τόνισε σοβαρά ο κ. Τσάβες στο εβδομαδιαίο ραδιοτηλεοπτικό μηνυμά του προς το λαό. Το 2021 είναι η ημερομηνία που ο 49χρονος κ. Τσάβες έχει πεί ότι θα τελειώσει την πολιτική του καριέρα, η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1998. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα σιωπής, ο κ. Τσάβες ξέσπασε σε γέλια και υπενθύμμισε στο λαό ότι είναι η ημέρα των ψεμμάτων που τα συγχωρεί και η εκκλησία, η οποία -κατ έθιμο-την Ημέρα των Αθώων, αθωώνει κάθε ψεύτη. Ωστόσο ο κ. Τσάβες ενδέχεται να δοκιμαστεί το 2004, αφού μπορεί να διενεργηθεί στη χώρα δημοψήφισμα για το άν θα καθαιρεθεί ή όχι. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος αυτού.

από Winston Smith 29/12/2003 4:24 μμ.


..αν μη τι άλλο! Πάντως απ'όσο ξέρω για τη "γιορτή των Αθώων" το ίδιο έθιμο υπάρχει και στην Ισπανία στις 28/12. Μήπως συμβαίνει το ίδιο γενικά στις ισπανόφωνες χώρες?

από Κουλ Ουάχατ 29/12/2003 4:42 μμ.


Οπότε μάλλον από Ισπανία πήγε σ' όλη την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Σκέφτεσαι κωλοπιλάλα που θα βαρέσανε στην embassy;

από ΜΑΒ 29/12/2003 8:15 μμ.


Σχετικά όμως με τις υπογραφές, από άρθρο στην ισπανική el mundo (αναφέρω την εφημερίδα, γιατί νομίζω δεν έχει κανένα λόγο να είναι υπέρ του Chavéz) υπολείπονται πολλές ακόμα για το όριο των 2.450.000 υπογραφών που τους δίνει το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα. Επιπλέον από τις ήδη συγκεντρωμένες, πολλές θα ακυρωθούν είτε σαν διπλές είτε γιατί κάποιοι υπογράφοντες, κατήγγειλαν ότι τους εκβίασαν για να υπογράψουν. Όπως και να έχει υπολογίζεται ότι γύρω στο Μάρτιο θα έχουν τα αποτελέσματα του αριθμού των υπογραφών.

από km@ 30/12/2003 6:47 μμ.


στις 28/12 πρέπει να χαρώ μάλλον, ε;

από Animix 31/12/2003 4:14 πμ.


Κι εγώ έχω... πρωταπριλιά! (αλήθεια).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License