Eισβολή ισραηλινών στην Τουλκαρέμ - Kηδείες - Εκρηξη στο Ιράκ, 4 νεκροί -

Χρόνια πολλά σε όλους εμάς τους Δυτικούς

post image

H φωτό είναι χθεσινή, από το στρατόπεδο της Ράφα στη Δυτική Οχθη. Σύμφωνα με τη λεζάντα του πρακτορείου, «παλαιστίνιοι μαχητές, μέλη της Φατάχ, σηκώνουν τα τουφέκια τους κατά τη διάρκεια της κηδείας των πέντε νεκρών παλαιστινίων, μετά τη εισβολή των Ισραηλινών»...

Σήμερα, όμως, 24/12, η ...ζωή συνεχίζεται:

Εισβολή του ισραηλινού στρατού
χθες τη νύχτα στον καταυλισμό
προσφύγων στην Τουλκαρέμ

Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στον καταυλισμό προσφύγων στην Τουλκάρεμ, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοινώθηκε από πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έφθασαν στον καταυλισμό με 25 τζίπ, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων τύπου Απάτσι κι αμέσως επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μολαταύτα, πυκνά πυρά ακούσθηκαν καθώς οι ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωναν αρκετές κατοικίες μέσα στον καταυλισμό, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια πηγή.

---------

Έκρηξη με νεκρούς στο βόρειο Ιράκ

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 20 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα μπροστά σε κυβερνητικό κτίριο στην πόλη Ερμπίλ του βορείου Ιράκ.

Η έκρηξη αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Νεκροί είναι ο οδηγός του οχήματος, δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο και ένας διερχόμενος. Το κτίριο σχεδόν καταστράφηκε από την έκρηξη ενώ έσπασαν όλα τα τζάμια των γειτονικών κτιρίων. Η πόλη Ερμπίλ ελέγχεται από το «Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν».

Εικόνες:

από Κουλ Ουάχατ 24/12/2003 2:45 μμ.


post image
Χτες δύο (μάλλον παλαιστίνιοι) διαδηλωτές πήγαν με το γαδούρι τους στο ισραηλινό τσεκπόιντ στη Βηθλεέμ, ντυμένοι έτσι! Σας θυμίζει τίποτε; Κάναν μαραγκό Ιωσήφ και την έγκυο Μαρία; Κάτι ιστορίες με κρίνα κλπ; Στόχος των διαδηλωτών ήταν βέβαια να διαμαρτυρηθούν για τα εμπόδια στην διακίνηση ανθρώπων. Ο ισραηλινός φαντάρος ακόμα απορεί... Two Palestinian demonstrators dressed as Mary and Joseph are stopped and turned away by an Israeli soldier as they try to enter the West Bank city of Bethlehem December 23, 2003. The two demonstrators were protesting the lack of freedom of movement for Palestinians, making virtually impossible to celebrate Christmas. REUTERS/Mahfouz Abu Turk

Εικόνες:


από το ΑΠΕ 24/12/2003-1433 Οι Παλαιστίνιοι ματαίωσαν συνάντηση κορυφής μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Ράφα. Οι Παλαιστίνιοι ματαίωσαν σήμερα τις συνομιλίες με το Ισραήλ που αποσκοπούσαν στην πραγματοποίηση μίας συνάντησης σε επίπεδο κορυφής για ένα ειρηνευτικό διακανονισμό στην Μέση Ανατολή μετά από την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό στην Ράφα, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Παλαιστίνιοι. ''Η συνάντηση ματαιώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους φόνους των Παλαιστινίων στην Ράφα'', ανέφερε ανώτερη παλαιστινιακή πηγή, αναφερόμενη στον προσφυγικό καταυλισμό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στον οποίο επιτέθηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις χθες Τρίτη για να εντοπίσουν, όπως ισχυρίστηκαν οι Ισραηλινοί, μυστικές σήραγγες. Οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν και των Παλαιστινίων Αχμεντ Κορέι αναμενόταν να συναντηθούν στην Ιερουσαλήμ σε μία προσπάθεια να οριστεί μία συνάντηση κορυφής και να αναβιώσει το ειρηνευτικό σχέδιο γνωστό ως ''οδικός χάρτης''.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License