Σε δίκη παραπέμπονται και οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΛΑ

από in.gr

Στο εδώλιο θα καθήσουν πιθανότατα το Φεβρουάριο του 2004 και οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΛΑ. Στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται ότι η ανάκριση πρέπει να συνεχιστεί για τους Επαμεινώνδα Σκυφτούλη και Γιάννη Σερίφη.

από f 19/12/2003 12:38 μμ.


Με το βούλευμα (αριθμός 2994/2003), το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους Αγγελέτο Κανά, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστο Τσιγαρίδα , Κώστα Αγαπίου και Μιχάλη Κασίμη για συμμετοχή στον ΕΛΑ και για αδικήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, 17 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 59 εκρήξεις. Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών διατάσουν, παράλληλα, τη συνέχιση της ανάκρισης για τους Γιάννη Σερίφη και Επαμεινώνδα Σκυφτούλη, για τους οποίους ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Μύτης έίχε ζητήσει την απαλλαγή τους. Οι εφέτες αποφαίνονται, επίσης, πως πρέπει να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, λόγω παραγραφής, για περίπου 101 πράξεις. Ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της δίκης, που θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον Κορυδαλλό, θεωρείται η Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Για να δούμε τι είπε:
  • παραπέμπονται οι "5" με τον προπέρσινο τρομονόμο για ενέργειες που έγιναν πολύ πριν από την ψήφισή του, αφού ο ΕΛΑ έχει να δράσει από το 1995 - αναδρομική εφαρμογή νόμου, είπατε;
  • παραπέμπονται χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πέρα από την ομολογία ενός (σε ό,τι αφορά τη δική του συμμετοχή) και τις καταγγελίες μιας κυρίας - εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς, είπατε;
  • η εν λόγω κυρία έχει προσωπική εμπάθεια για τον πρώην σύζυγό της και έχει ήδη καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση (είδηση που "περιέργως" θάφτηκε από τα ΜΜΕ) - αμφίβολη αξιοπιστία μάρτυρα, είπατε;
  • πάντα η εν λόγω κυρία, ανάμεσα στα πολλά, έχει υποστηρίξει ότι η ίδια είχε ενταχθεί στον ΕΛΑ, όμως δεν παραπέμπεται, έστω και ως μεταμελημένη (βλ. Τσελέντης και άλλοι ρουφ) - δυο μέτρα και δυο σταθμά, είπατε;
  • πέρα από την παραπομπή των 5, συνεχίζεται η ανάκριση για συμμετοχή του Γιάννη Σερίφη και του Νώντα Σκυφτούλη, που είναι προφανές ότι για κάτι πρέπει να είναι ένοχοι: δεν τους έκατσε η AEG παλαιότερα, δεν τσούλησε η συμετοχή του Σκυφτούλη στα Σεπόλια αργότερα, ο Σερίφης απαλλάχτηκε για τη 17Ν (αλλά ο Λάμπρου συνεχίζει τις εργώδεις προσπάθειες), ίσως μια ιδέα θα ήταν να διερευνήσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ - "περίεργη" εμμονή και εμπάθεια των διωκτικών αρχών, είπατε;
Κατόπιν όλων αυτών, ανακράζω: ναι, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη! Όχι, δεν έχει καμία σχέση με το κυνήγι μαγισσών!! Προσδοκούμε ευπειθώς τη δίκαιη κρίση των αρίστων εκ των δικαστών!!!

από Κούμε 19/12/2003 2:18 μμ.


Για να μην συνηθίζουμε: H σύνθεση του δικαστηρίου (που θα είναι βεβαίως Τριμελές Εφετείο, θα στελεχώνεται από επαγγελματίες δικαστές μόνο, χωρίς ενόρκους που αποτελούν τον φυσικό δικαστή τέτοιων πράξεων), θα προκύψει από κλήρωση στις 7/1/2004, αλλά από περιορισμένο αριθμό εισαγγελέων και δικαστών - κοινώς, κρατάμε ένα δημοκρατικό πρόσχημα επιλέγοντας από τους 300, τους 30 που "θα κάνουν τη δουλειά"...

Η πλήρης είδηση από το in.gr:

«(...)με απόφασή της η Ολομέλεια [του Συμβουλίου Εφετών;] όρισε τους 10 εισαγγελείς που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση της 7ης Ιανουαρίου 2004, από την οποία θα προκύψουν οι δύο εισαγγελείς της δίκης των φερόμενων ως μελών του ΕΛΑ.

Οι εισαγγελείς που ορίστηκαν είναι: Μιχάλης Δέτσης, Γιώργος Βλάσσης, Θεόδωρος Στρογγύλης, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Πρίαμος Λεκκός, Κωνσταντίνος Νίκας, Γιώργος Καλογερογιάννης, Κωνσταντίνος Βομπίρης, Ανδρέας Ζύγουρας και Ελευθέριος Πατσής.

Επίσης, ορίστηκαν οι δέκα πρόεδροι εφετών και οι 30 εφέτες, τα ονόματα των οποίων θα μπουν σε κλήρωση, προκειμένου να βγει η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία στις 9 Φεβρουαρίου θα δικάσει την υπόθεση του ΕΛΑ.

Οι δέκα πρόεδροι εφετών που ορίστηκαν για την κλήρωση είναι οι εξής: Ελισάβετ Μουγάκου - Μπρίλη, Γεώργιος Καλαμίδας, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Δημήτρης Δαλιάνης, Ρένα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Κούκλης, Ηλίας Γιαννακάκης, Σωτήριος Ρέππας και Πλαστήρας Αναστασάκης. Από τους προαναφερθέντες θα κληρωθούν δύο πρόεδροι για να καλυφθεί η θέση του προέδρου του δικαστηρίου και του αναπληρωτή του.

Οι 30 εφέτες που ορίστηκαν είναι: Βιολέτα Κυτέα, Ελευθέριος Μάλιος, Γεωργία Λαλούση, Γρηγόρης Κουτσόπουλος, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Βασιλική Θάνου, Βασίλειος Ανδρόνικος, Παναγιώτα Κομνηνάκη, Δημήτρης Μουστάκας, Γεώργιος Σακάς, Παναγιώτης Ρουμπής, Κωνσταντίνος Φράγκος, Γεώργιος Μανωλίδης, Νικόλαος Καλογήρου, Γεώργιος Αδαμόπουλος, Παρέσσα Τσαντεκίδου, Μαρίνος Ιωακείμ, Δήμητρα Λεοντάρη, Ανδρέας Ξένος, Ευφημία Λαμπροπούλου, Αντώνιος Ζευγόλης, Ερωτόκριτος Καλούδης, Ασπασία Καρέλου, Γεράσιμος Φουρλάνος, Χαράλαμπος Ζομένος, Ζωή Κομποτιάτη, Ιωάννα Πετροπούλου, Ευφροσύνη Τσελεχοβίτου, Ευρυδίκη Μανωλοπούλου και Ιωάννης Αγγέλης.

Εξ αυτών θα κληρωθούν τα δύο μέλη του δικαστηρίου και οι δύο αναπληρωτές τους. Η κλήρωση τόσο για τους εφέτες όσο και για τους εισαγγελείς εφετών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου».

Eιδικό δικαστήριο, είπατε;

To αρχείο του Ιndymedia Athens για το θέμα του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (για να μην επαναδημοσιεύουμε τα ίδια, και για μια πιο σφαιρική εικόνα για την οργάνωση αυτή):

από g. 19/12/2003 2:42 μμ.


Ευσεβάστως προτείνω:
  1. Στην Ολομέλεια των Εφετών να προσθέσουν (έστω και με κοοπτάτσια) στον κατάλογο των 10 προέδρων, τον κ. Μαργαρίτη -τι λέω, να τον βάλουν από τώρα (αριστίνδην) πρόεδρο του νέου δικαστηρίου. Ο άνθρωπος έδωσε (όπου χρειαζόταν) εξετάσεις και πέρασε with flying colors κατά που λένε και οι νέοι συμπατριώτες του ΝYer
  2. Στο υπουργικό συμβούλιο (ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος) να ανακαλέσει -ή έστω να αναστείλει- την προαγωγή του κ. Λάμπρου σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε ο εν λόγω να ανακαταλάβει την αγαπημένη του θέση και να πει μερικές ακόμη από τις παροιμιώδεις νομικές του σοφίες (π.χ. για ό,τι ξέχασα ένοχοι και το ανάλογο για ό,τι ξέχασα ισόβια).
Κάντε το, καλέ, και σας υπόσχομαι να μη περνάω επί ένα τρίμηνο με κόκκινο...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License