Στα χέρια των γαλλικών Αρχών ένας από τους ηγέτες της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ

Συνελήφθη για δεύτερη φορά Στα χέρια των γαλλικών Αρχών ένας από τους ηγέτες της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ

post image

Μαδρίτη Τη σύλληψη του Ιβόν Φερνάντεθ Ιράδι, γνωστού με το ψευδώνυμο «Σούσπερ», ανακοίνωσε την Παρασκευή η γαλλική αστυνομία. Ο 32χρονος θεωρείται εκ των ηγετών της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ και είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2002, ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Μοντ-ντε- Μαρσάν συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- οι οποίοι επίσης είναι μέλη της ΕΤΑ. Κανείς δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Ανχελ Αθέμπες δήλωσε ότι μετά την απόδρασή του, ο 32χρονος «Σούσπερ» είχε αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της οργάνωσης, ωστόσο, οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού με ένα ακόμα άτομο. «Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν μαζί με τον βασικό ύποπτο, λειτουργούσαν ως ομάδα στήριξης σε έναν από τους ηγέτες της οργάνωσης και αναλάμβαναν τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση νέων μελών» δήλωσε ο Ισπανός αξιωματούχος. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός και υπενθύμισε ότι οι επιχειρήσεις της γαλλικής αστυνομίας διεξάγονται σε συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές. Σημειώνεται ότι η απόδραση του Ιβόν Φερνάντεθ Ιράδι το Δεκέμβριο του 2002 ήταν πραγματικά κινηματογραφική. Ο νεαρός Βάσκος δραπέτευσε από τον αγωγό εξαερισμού του κελιού, στη συνέχεια περπάτησε έως την έξοδο του αστυνομικού τμήματος και επιβιβάστηκε σε όχημα που τον περίμενε για να τον μεταφέρει στο Παρίσι. Κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Εικόνες:

από sintrofissa 05/12/2003 11:04 πμ.


Δεύτερη φορά σύλληψη,ελπίζουμε και δεύετρη φορά απόδραση!!! Καλή τύχη...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License