Στο στρατό τα ναρκωτικά είναι μόνο η αφορμή

Φαντάροι από τρία τάγματα της Μυτιλήνης καταγγέλουν ότι η "αντιναρκωτική εκστρατεία" του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνει και το φακέλωμα των φαντάρων.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΦΟΡΜΗ

 

Εμείς, οι στρατιώτες που υπηρετούμε στις μονάδες, 296 ΤΕ, 221 ΤΕ και 264 ΜΙΚΤΕ, καταγγέλλουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, του υπουργείου και της στρατιωτικής ηγεσίας να φακελώσει όλη τη νεολαία, αξιοποιώντας τη συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, χρόνια τώρα, με το πρόσχημα της τοξικολογικής (υποχρεωτικής) εξέτασης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το καψώνι του Παπαντωνίου αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου που αφορούν τον πυρήνα της προσωπικότητάς του διαλύονται και ακυρώνονται στον ελληνικό στρατό. Η υποχρεωτική τοξικολογική εξέταση γίνεται σε κρατούμενους, ποινικούς κατάδικους και ύστερα από πολλές διαδικασίες κα σχετικά εχέγγυα.

Το μέτρο αυτό κινείται μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης αντίληψης για το ρόλο του στρατού στην κοινωνία. Ο στρατός θα συλλαμβάνει τον «κακό νέο» και η κοινωνία θα τον φυλακίζει μια ζωή, όχι μόνο με το στιγματισμό, αλλά και φακελώνοντάς τον. Είμαστε πολύ πιο υποψιασμένοι από το να θεωρούμε ότι σε αυτό το παιχνίδι του τρόμου, που στήνει και συνεχίζει η κυβέρνηση χρόνια τώρα, ο στρατός θα φυλάει τα αρχεία του. Αντίθετα, θα τα χαρίζει στην ΕΛ.ΑΣ. για να αποδεικνύει ότι παίζει καλά το ρόλο του στην καταπολέμηση του «εσωτερικού εχθρού» και των εσωτερικών προβλημάτων που είναι η βασική αποστολή του.

Παράλληλα, ένα δίκτυο χαφιέδων θα επεμβαίνει στη ζωή μας με το άλλοθι της καταπολέμησης των ναρκωτικών αφού μάλιστα το προεδρικό διάταγμα δίνει τη δυνατότητα της επανεξέτασης όταν κριθεί αναγκαίο! Με το μέτρο αυτό ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη χρήση των πειθαρχείων και των στρατιωτικών φυλακών, αφού μάλιστα τα κριτήρια για αναβολή δεν θα ελαστικοποιηθούν.

Ο υπουργός και όλοι οι υφιστάμενοί του προσπαθούν σαν Πόντιοι Πιλάτοι να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την έκρηξη της χρήσης ναρκωτικών στα στρατόπεδα. Γιατί το υπουργείο δεν μας λέει ποια άλλα προβλήματα οδηγούν στο πρόβλημα των ναρκωτικών στο στρατό; Γιατί ειδικά στο στρατό αυξάνεται η χρήση; Ποιες αξίες και ποιες πατρίδες υπερασπιζόμαστε, για να γεμίσουμε τη ζωή μας, στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία, το Κόσοβο, την Αλβανία; Ποια ενδιαφέροντά μας αγγίζει ο στρατός; Μήπως οι αξίες της υποταγής και της υπακοής που πιπιλάνε όλη μέρα, τα καψώνια, οι φυλακές και οι πάμπολες υπηρεσίες στέλνουν τους νέους στα ναρκωτικά;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

.

από FUCK NATION 17/06/2002 2:20 πμ.


New Page 1

ΣΩΣΤΑ!

 

από x.g.a 17/06/2002 4:55 μμ.


Ti na tin kaneis thn meiwsh ths thiteias an einai na sou peinoun to aima?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License