ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Χ.Μ. - Συγκέντρωση, Δευτέρα 18/10, 12μ, Δικαστήρια σχολής Ευελπίδων

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, Δευτέρα 18/10, ώρα 12μ.

Το απόγευμα της Τρίτης 13/10, ο σύντροφος Χ.Μ. απήχθη βίαια από αστυνομικούς, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του και του παιδιού τους και οδηγήθηκε με την πρόφαση της «προσαγωγής» στη ΓΑΔΑ.

Εκεί, του αποσπάται εντελώς παράτυπα γενετικό υλικό και σκηνοθετείται το αδίκημα της «απείθειας» με σκοπό την κράτησή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Την επόμενη μέρα εκδίδεται τελικά ένταλμα σύλληψης του συντρόφου για ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής τον Φεβρουάριο του 2018 και η αστυνομία εμφανίζει ένα «ορφανό» δείγμα DNA από τότε, προσπαθώντας να το ταυτίσει με γενετικό υλικό του Χ.Μ. Πιστή στην κλασική σκηνοθεσία της, η αστυνομία επικαλείται και πάλι «ανώνυμο τηλεφώνημα» που δήθεν υπέδειξε τον Χ.Μ. ως δράστη της ληστείας και επικίνδυνο ένοπλο τρομοκράτη. Στις δεκάδες φορές που οι κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει αποδείξεις για τέτοιου είδους «τηλεφωνήματα», η απάντηση είναι πάντα πως αυτά δεν καταγράφονται. Αρκούν όμως για να απαχθεί με συμμορίτικο τρόπο ένας άνθρωπος. Με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο (και πάλι με την - αποδεδειγμένα σαθρή- μέθοδο της ταύτισης γενετικού υλικού που έχει καταρριφθεί πολλές φορές σε πολλές δικές) ο σύντροφος κατηγορείται και για συμμετοχή σε εμπρησμό αντιπροσωπείας αυτοκινήτων το 2009. Αυτή τη φορά η αστυνομική σκηνοθεσία επέλεξε ένα γάντι που υποστηρίζει πως βρέθηκε κοντά στην αντιπροσωπεία.

Οι λεπτομέρειες και αυτής της υπόθεσης την συνιστούν ένα πιστό αντίγραφο δεκάδων υποθέσεων σε βάρος δεκάδων αγωνιστών τις τελευταίες δεκαετίες. Το κράτος επιχειρεί ασταμάτητα και με κάθε τρόπο, ανασύροντας ολοένα και περισσότερο πλέον και υποθέσεις που αφορούν το μακρινό παρελθόν, να στοχοποιήσει και να πλήξει τον κόσμο του αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Να στείλει, όντας πλέον εξοπλισμένο τεχνικά και θωρακισμένο νομικά, το μήνυμα του εκφοβισμού σε αυτές που αγωνίζονται και αυτούς που θα επιχειρήσουν να αγωνιστούν στο μέλλον, στον εσωτερικό του εχθρό. Εμείς, ο εσωτερικός του εχθρός, ακόμα και σε αυτή τη ζοφερή συγκυρία της επέλασης κράτους και κεφαλαίου σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, οφείλουμε να μην κάνουμε πίσω. Απέναντι στις κατασκευασμένες κρατικές διώξεις να απαντήσουμε και πάλι με αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο σύντροφος Χ.Μ. δεν είναι μόνος.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, Δευτέρα 18/10, ώρα 12μ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License