Ενημέρωση για σύλληψη συντρόφου

Ενημέρωση για σύλληψη συντρόφου

Στις 13 Οκτωβρίου, 16:15 το μεσημέρι, "προσάγεται" βίαια κάτω από το σπίτι του ο Χ.Μ. . Η προσαγωγή έγινε μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, του παιδιού τους και ολόκληρης της γειτονιά που είχε βγει στα μπαλκόνια αντιδρώντας εντόνως στον μαφιόζικο τρόπο δράσης των αστυνομικών. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση σε δικηγόρο αλλά ούτε και στη σύντροφό του που ρωτούσε τους αστυνομικούς που θα τον πάνε.

Εκεί του πάρθηκε το DNA, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, και κατηγορήθηκε με το αδίκημα της απείθειας για να κρατηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα το πρωί και ενώ ήταν να γίνει η μεταγωγή του στην Ευελπίδων να εκδικαστεί το αδίκημα της απείθειας ενημερώνεται ότι θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ μέχρι το απόγευμα.

Τελικά το μεσημέρι εκδίδεται ένταλμα σύλληψης με το αδίκημα της ληστείας, για μια υπόθεση του 2018.Πιο συγκεκριμένα στη δικογραφία αναφέρεται ότι μετά από "ανώνυμο τηλεφώνημα" που έγινε στην αστυνομία, (το οποίο έλεγε πως ο Χ.Μ. είναι ο ένας δράστης της ληστείας, εμπλέκεται με τρομοκρατία και είναι επικίνδυνος και οπλισμένος) προχώρησαν στην προσαγωγή του με σκοπό την ταυτοποίηση "ορφανού" DNA που είχε βρεθεί το 2018 μετά από ληστεία σε χρηματαποστολή.

Ακολουθώντας την ίδια παράταιρη και μετέωρη συλλογιστική η υπηρεσία της αστυνομίας "ταυτίζει" το DNA του συντρόφου με ένα μείγμα που είχε βρεθεί το 2009 σε γάντι κοντά σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση.

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και 12:00 το μεσημέρι καλείται ο σύντροφος να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ας είμαστε όλοι εκεί.

Να μην αφήσουμε την αστυνομία να στήσει άλλο ένα κατηγορητήριο χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License