Η ιδεολογία της θυματοποίησης και ο ντεμέκ αντιφασισμός

Σε καμιά περίπτωση δεν μειώνουμε καμιά αντιφασιστική δράση, αντιθέτως χειροκροτούμε το τσάκισμα αυτών των σκουπιδιών. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως τα μαλακισμένα με τις σβάστικες και τα μαχαίρια δεν εμφανίστηκαν, ούτε πήραν θάρρος από μόνα τους. Το κράτος τους το έδωσε και θα εξακολουθεί να τους το δίνει όσες φορές και αν τα τσακίσουμε (και καλά θα κάνουμε. Σκοπός λοιπόν δεν είναι να εστιάζουμε μόνο σε αυτούς αλλά να κοιτάμε και την συνολική εικόνα αλλιώς η ιστορία θα επαναληφθεί εις βάρος μας.

Δύο βδομάδες τώρα ακούμε συνεχώς για φασίστες που βγήκαν από τις τρύπες τους μετά από κάτι χρόνια, πήραν θάρρος και πάτημα (κάθε 2 χρόνια τα ίδια γαμώ, τι θα γίνει;), στρατολογούν μαθητές (χμμμμ, τι μας θυμίζει αυτό άραγε;) και χτυπούν αριστερούς. Τι διάολο έχει γίνει πάλι;

Ας τα πιάσουμε με την σειρά:

28/9 έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης λαμβάνει χώρα επίθεση φασιστών σε αριστερούς οι οποίοι παρεβρίσκονταν στο σημείο για αντιφασιστική διαδήλωση με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας (τίποτα πρωτάκουστο). Την επόμενη ακριβώς ημέρα καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη, με τις συμμετέχουσες/ντες να ξεπερνούν τα χίλια άτομα. Υπήρξε προσπάθεια φασιστών να προκαλέσουν φασαρίες αλλά μετά από κυνήγι ξανακρύφτηκαν στις τρύπες τους.

22/9 φασίστες επιτίθενται σε φοιτητές που μοίραζαν φυλλάδια σε μαθητές σχετικά με την ΕΒΕ

2/10 ο Ιερός Στόκος καλεί προκλητικά σε συγκέντρωση στην ίδια ακριβώς πλατεία. Το αίμα των “δικών μας” βράζει καθώς θεωρούν προσβολή το να κάνουν κάλεσμα οι φασίστες στην ίδια ακριβώς πλατεία μερικές μέρες μετά και συνεπώς γίνεται κάλεσμα για αντισυγκέντρωση. Τα υπόλοιπα φανταζόμαστε τα ξέρετε, οι φασίστες ήταν με τα βίας 80 άτομα ενώ οι αντιφασίστες πάνω 2000, προφανώς οι μπάτσοι δεν επέτρεψαν να γίνει επαφή, εξαρχής άρχισαν τις προκλήσεις και μετέπειτα ξεκίνησαν να βαράνε αντιφασίστες, να πετούν δακρυγόνα και να κάνουν συλλήψεις.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, μέλη της ΚΝΕ επιχειρούν να αφισοκολλήσουν στην Ηλιούπολη όπου τις τρώνε από φασίστες με ρόπαλα και taser. Ο εξοργισμός για το θράσος των φασιστών είναι μεγάλος από μερικούς, άλλοι βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο με “την μαλακία των κνιτών, που πάνε απροστάτευτοι μέσα στη φωλιά του λύκου” ενώ άλλοι και τα δυο ταυτόχρονα.

Εμείς κατανοούμε απόλυτα όλα αυτά τα συναισθήματα, παρ’ όλα αυτά ο κυνισμός μας δεν μπορεί παρά να στρέψει την σκέψη μας μερικά βήματα παρακάτω. Τι εννοούμε:

  1. Όποια/ος έχει συμμετάσχει έστω και μισή πορεία γνωρίζει πως το ΚΚΕ έχει μία από τις καλύτερες περιφρουρήσεις και οργανώσεις. Πως γίνεται να στέλνει μέλη του στην φασιστοφωλιά δίχως την παραμικρή προστασία;
  2. Όταν τις φάγανε έξω από το ΕΠΑΛ μπορούσαν να κάνουν κάλεσμα και δεδομένου της μαζικότητας που έχουν, 200 άτομα να έστελναν έξω από το σχολείο οι φασίστες δεν πρόκειται να πλησίαζαν.
  3. Σε κάθε κάλεσμα το ΚΚΕ φάνηκε σαν μια άπειρη συλλογικότητα παρά σαν κόμμα με χρόνια εμπειρία.
  4. Σε περίπτωση αμφισβήτησης όλων των παραπάνω, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες την χρόνια εμπειρία που έχουν τα ΚΝΑΤ στο να προστατεύουν το μπλοκ τους από σίστες, αλλά και ταυτόχρονα να δέρνουν φοιτητούδια και αναρχικούς.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, γεννιούνται πολλά περισσότερα ερωτήματα απ’ όσες είναι οι απαντήσεις. Μην στεναχωριέστε όμως καθώς απ’ ό,τι μας έχει δείξει η τελευταία 30ετία κάθε δυο-τρία χρόνια όλο και κάποιοι “μάχιμοι” φασίστες εμφανίζονται, το κίνημα τρελαίνεται μαζί τους και ξεχνά όλα τα υπόλοιπα, κάνουν τις μαλακίες μέχρι να φάνε μαζικό πέσιμο και μετά ξανακρύβονται στις τρύπες τους (οι οποίες τρύπες φυσικά είναι γνωστές σε όλους μας και ένας θεός ξέρει γιατί δεν έχουν βουλωθεί μ’ αυτούς μέσα) μέχρις ότου να εμφανιστεί κάποια “καινούργια κρίση” (ωιμέ!) για να τους ξαναβγάλει.

ΥΓ. Επειδή είμαστε σίγουρες/οι ότι το κείμενο θα παρεξηγηθεί από πολλούς “καλοθελητές” οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μειώνουμε καμιά αντιφασιστική δράση, αντιθέτως χειροκροτούμε το τσάκισμα αυτών των σκουπιδιών. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως τα μαλακισμένα με τις σβάστικες και τα μαχαίρια δεν εμφανίστηκαν, ούτε πήραν θάρρος από μόνα τους. Το κράτος τους το έδωσε και θα εξακολουθεί να τους το δίνει όσες φορές και αν τα τσακίσουμε (και καλά θα κάνουμε. Σκοπός λοιπόν δεν είναι να εστιάζουμε μόνο σε αυτούς αλλά να κοιτάμε και την συνολική εικόνα αλλιώς η ιστορία θα επαναληφθεί εις βάρος μας.

https://prasinoieleutheriakoi.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License