Κάλεσμα σε δράση υπέρ του Οτσαλάν

Σας προσκαλούμε εσάς και τις οργανώσεις σας να μείνετε μαζί μας για μια εβδομάδα και να λάβετε με τη σειρά σας μέρος στις βάρδιες των ακτιβιστών στο χώρο της δράσης. Σας ζητάμε να δράσετε για την ελευθερία του Οτσαλάν! Διαμονή και φαγητό θα προσφέρονται στις σκηνές και τις εγκαταστάσεις εκεί Θα διανείμουμε σύντομα ένα λεπτομερές πρόγραμμα για την καμπάνια «Η Ελευθερία θα Επικρατήσει» στο νέο ιστότοπο www.act-for-ocalan.com που βρίσκεται υπό κατασκευή. Οι διαφορετικές ομάδες θα μείνουν για τις ακόλουθες ημερομηνίες. Επιλέξτε τις ημερομηνίες που σας ταιριάζουν και ενημερώστε μας εάν θα μπορέσετε να συμμετάσχετε μαζί μας. 1η ομάδα 1000 ατόμων: 2-9 Οκτωβρίου 2η ομάδα 1000 ατόμων: 10-17 Οκτωβρίου 3η ομάδα 1000 ατόμων: 17-24 Οκτωβρίου 4η ομάδα 1000 ατόμων: 24-31 Οκτωβρίου Για να μάθετε περισσότερα και να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε με: Agir (Γερμανία): +49 15781462782 ή act.for.ocalan@gmail.com

post image

Κάλεσμα σε δράση υπέρ του Οτσαλάν Η Ώρα για Ελευθερία είναι Τώρα - Η Απελευθέρωση του Οτσαλάν θα Επικρατήσει!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Στο πλαίσιο της κουρδικής καμπάνιας «Dema Dema Azadiyê ye - Η Ώρα για Ελευθερία είναι Τώρα», θέλουμε να ξεκινήσουμε μια διαδικασία βασισμένη σε μια βασική αρχή την οποία πάντα ανέφερε ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Η Ελευθερία θα Επικρατήσει. Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα ότι θα επικρατήσει η ειρήνη. Πιστεύουμε ότι μέσω του κοινού μας αγώνα μπορεί επίσης να επικρατήσει η απελευθέρωση του.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κρατείται σε απομόνωση στο νησί των φυλακών Ιμράλι στην Τουρκία -υπό την παραβίαση των βασικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- εδώ και 22 χρόνια . Όπως θυμάστε, στις 25 Μαρτίου 2021, μετά τη διάδοση των φημών σχετικά με την υγεία του, οι τουρκικές αρχές του επέτρεψαν να έχει μια τηλεφωνική συνομιλία με τον αδελφό του, η οποία διήρκεσε μόνο 4-5 λεπτά. Σε εκείνη τη σύντομη συνομιλία, δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του και όλες οι προσπάθειες των δικηγόρων και των μελών της οικογένειάς του να επικοινωνήσουν μαζί του ή να λάβουν πληροφορίες για την υγεία του αποκλείστηκαν από τις τουρκικές αρχές. Τα δικαιώματα κράτησης του παραβιάζονται συστηματικά από το τουρκικό κράτος, το οποίο δεν του παρέχει υλικό γραφής αλλά και ανάγνωσης και τον εμποδίζει να λαμβάνει οικογενειακές/νομικές επισκέψεις. Η κατάσταση αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει ο Οτσαλάν παραμένει ζήτημα μεγάλης ανησυχίας.

Η σημασία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για τους Κούρδους και για την ευρύτερη Μέση Ανατολή είναι σαφής. Ως αναγνωρισμένος ηγέτης μεγάλου μέρους της κουρδικής κοινωνίας, αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης από μεγάλη μερίδα στην Τουρκία, μόνο η απελευθέρωσή του μπορεί να φέρει μια μακροπρόθεσμη ειρηνική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Οι θεωρίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν δείχνουν το δρόμο για έναν καλύτερο τρόπο κοινωνικής οργάνωσης σε αντίθεση με τις υπάρχουσες που καταστρέφουν αυτήν τη στιγμή τον πλανήτη μας.

Τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ/CoE) όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) στο Στρασβούργο είναι υπεύθυνες για την κατάσταση του Οτσαλάν, καθώς η Τουρκία είναι μέλος του ΣτΕ και επικύρωσε τη Σύμβαση που δημιούργησε την CPT πριν από 30 χρόνια. Στις 5 Αυγούστου 2020, η CPT δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση στη φυλακή της Νήσου Ιμράλι μετά από επισκέψεις στις τουρκικές φυλακές τον Μάιο του 2019 και δήλωσε, σχετικά με τις συνθήκες εκεί ότι «Κατά τη γνώμη της επιτροπής, μια τέτοια κατάσταση είναι απαράδεκτη . »

Τον Οκτώβριο του 2020, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με την καταστολή ομάδων τις αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Σε αυτό αναφέρει ότι «η Συνέλευση επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τη δημοσίευση της έκθεσης της CPT του 2016 και να εφαρμόσουν όλες τις υπόλοιπες συστάσεις της CPT, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την κατάσταση του κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλων κρατουμένων που παραμένουν αποκομμένοι από τις επαφές με τον έξω κόσμο στις κλειστές φυλακές υψηλής ασφάλειας τύπου F στη Νήσο Ιμραλί, όπως αναφέρεται ήδη στο ψήφισμα 2260 (2019). »

Η πρόσφατη έλλειψη εμπλοκής και η απουσία συνακόλουθων ενεργειών τόσο από το ΣτΕ όσο και από την CPT είναι πολύ επικίνδυνη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του Οτσαλάν σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κουρδικό λαό. Ο αυταρχικός Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεξάγει τώρα έναν ανοιχτό πόλεμο εναντίον των Κούρδων σε διάφορα μέτωπα, στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ. Για να πραγματοποιήσει τις νεο-οθωμανικές του φιλοδοξίες και για να εδραιώσει την εξουσία του, ο Ερντογάν επιδιώκει να δημιουργήσει και να διευρύνει ζώνες κατοχής σε περιοχές με κουρδικό πληθυσμό στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ και βλέπει τους Κούρδους ως το κύριο εμπόδιο στην επεκτατική στρατηγική του.

Παρόλο τον περιορισμό της φυλακής, ο Οτσαλάν διακρίθηκε ως η φωνή της ειρήνης και του διαλόγου. Η υγεία και η ευημερία του αποτελούν εθνική υπόθεση για τον κουρδικό λαό και έχει πολλές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο. Οι συστηματικές παραβιάσεις των πιο βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οτσαλάν συνεχίζονται, ενώ η παραβιάσεις των δικαιωμάτων γίνεται ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Δε μπορούμε να μείνουμε αδρανείς ενώ οι δυνάμεις της βίας επιδιώκουν να φιμώσουν τους καταπιεσμένους και να εξαλείψουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Οτσαλάν και η επαναστατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο Κουρδιστάν, αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ελπίδα για σοσιαλιστικά, δημοκρατικά, φεμινιστικά και οικολογικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ελπίδα δεν επιτρέπεται να εξαλειφθεί. Πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Για το λόγο αυτό, διοργανώνουμε καθιστική διαμαρτυρία 1.000 ατόμων μπροστά από το ΣτΕ και την CPT στο Στρασβούργο. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πολιτικά, διπλωματικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ενεργοί έως ότου οι αρμόδιες οργανώσεις, το ΣτΕ και η CPT, αντιμετωπίσουν αυτό το επείγον ζήτημα.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, η ενεργός συμμετοχή σας έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Η καθιστική διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι τοπική ώρα με συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο κοντά στο ΣτΕ.

Σας προσκαλούμε εσάς και τις οργανώσεις σας να μείνετε μαζί μας για μια εβδομάδα και να λάβετε με τη σειρά σας μέρος στις βάρδιες των ακτιβιστών στο χώρο της δράσης. Σας ζητάμε να δράσετε για την ελευθερία του Οτσαλάν!

Διαμονή και φαγητό θα προσφέρονται στις σκηνές και τις εγκαταστάσεις εκεί, εάν είναι απαραίτητο, η καμπάνια μπορεί επίσης να καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα.

Θα διανείμουμε σύντομα ένα λεπτομερές πρόγραμμα για την καμπάνια «Η Ελευθερία θα Επικρατήσει» στο νέο ιστότοπο www.act-for-ocalan.com που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Οι διαφορετικές ομάδες θα μείνουν για τις ακόλουθες ημερομηνίες. Επιλέξτε τις ημερομηνίες που σας ταιριάζουν και ενημερώστε μας εάν θα μπορέσετε να συμμετάσχετε μαζί μας. 1η ομάδα 1000 ατόμων: 2-9 Οκτωβρίου 2η ομάδα 1000 ατόμων: 10-17 Οκτωβρίου 3η ομάδα 1000 ατόμων: 17-24 Οκτωβρίου 4η ομάδα 1000 ατόμων: 24-31 Οκτωβρίου

Για να μάθετε περισσότερα και να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε με: Agir (Γερμανία): +49 15781462782 ή act.for.ocalan@gmail.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License