Απόφαση των φοιτητικών συλλόγων(Ενιαίου, ΜΠΔ,ΗΜΜΥ,ΧΗΜΗΠΕΡ,ΑΡΜΗΧ,ΜΗΧΟΠ) για έλεγχο φοιτητών από την ασφάλεια Χανίων

Απόφαση των φοιτητικών συλλόγων(Ενιαίου, ΜΠΔ,ΗΜΜΥ,ΧΗΜΗΠΕΡ,ΑΡΜΗΧ,ΜΗΧΟΠ) για έλεγχο φοιτητών από την ασφάλεια Χανίων

post image

Παρακατω ακολουθεί η απόφαση όλων των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που αφορά τον τραμπουκισμό φοιτητών μελών των διοικητικών συμβουλίων του ΜΠΔ και του ΗΜΜΥ από την ασφάλεια των Χανίων. Η ασφάλεια των Χανίων συνεχίζει με τις ίδιες χουντικές πρακτικές με τις οποίες νωρίτερα αυτή τη χρονιά εισέβαλλαν σε σπίτι φοιτητή , ακολούθησαν και απήγαγαν άλλους στη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν φοιτητές και νεολαία. Ενώ μέλη των φοιτητικών συλλόγων και των διοικητικών συμβουλίων τραμπουκίζονται από την ασφάλεια ,η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγει να ψηφίσει λευκό κλείνοντας τα μάτια στην αστυνομική τρομοκρατία.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ (Ενιαίου,ΗΜΜΥ,ΜΠΔ,ΜΗΧΟΠ,ΧΗΜΗΠΕΡ,ΑΡΜΗΧ)

Το πρωί στις 27/09, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη των ΔΣ των ΦΣ ΗΜΜΥ και ΜΠΔ, ήρθαν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με την τρομοκρατία της ασφάλειας των Χανίων. Χωρίς καμία αφορμή, 4 αστυνομικοί με πολιτικά, εκ τον οποίον μόνο ο ένας υπέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα όπως οφείλει, τους σταμάτησαν, τους περικύκλωσαν στη μέση του δρόμου και τους υπέβαλαν σε έλεγχο. Μάλιστα παρά τον “τυπικό” έλεγχο, δεν έλειψαν οι ερωτήσεις γύρω από την φοιτητική τους ιδιότητα αλλά και την πολιτική τους δράση. Ενώ μάλιστα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας με φωνές και τραμπουκισμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ασφάλεια Χανίων ήδη από το πρωί είχε περικυκλώσει σχολεία της περιοχής δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε μαθητές και μαθήτριες που κινητοποιούνται αυτήν την περίοδο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, αλλά και ενάντια στην καταστροφική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής της Κεραμέως που πέταξε έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Το ίδιο κλίμα παρακολούθησης μετέφεραν οι αστυνομικοί στους φοιτητές που περνούσαν στο δρόμο με «ανακρίσεις» στη μέση του δρόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ασφάλεια των Χανίων, κάνοντας της δουλειά του νέου σπουδαστικού της ασφάλειας, βγαλμένο από μαύρες σελίδες της ιστορίας, στοχοποιεί -και μάλιστα απροκάλυπτα- φοιτητές και νεολαία. Δεν ξεχνάμε την εντελώς αναίτια εισβολή στο σπίτι συμφοιτητών μας, την απαγωγή μελών του ΦΣ Αρχιτεκτονικής και το καρτέρι που έστησαν άντρες της ασφάλειας έξω από το σπίτι ενός ακόμα φοιτητή μετά από κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου. Η δράση της ασφάλειας είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι μετέρχονται μεθόδους παρακολούθησης της κοινωνικής ζωής, της πολιτικής δράσης, κάθε δραστηριότητας της νεολαίας στην πόλη των Χανίων και πρέπει να καταγγελθεί ως εκτροπή προς τον αυταρχισμό και παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων από όλους και όλες και πρωτίστως από την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι φοιτητές και οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες!

Ο αυταρχισμός της Νέα Δημοκρατία δεν έχει τέλος!

Η εκστρατεία τρομοκράτησης φοιτητών δεν πρόκειται να τους περάσει!

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται με τέτοιες μεθοδεύσεις να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και το μαθητικό κίνημα. Όπως οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, καταφέραν να παγώσουν το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι και σήμερα ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν πρόκειται να σταματήσουν τους νικηφόρους αγώνες μαθητών και φοιτητών ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβερνησης της ΝΔ στην εκπαίδευση που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας, θα νικήσουν!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License