ΚΑΛΕΣΜΑ

Όπως όλοι ξέρουμε με τους νέους νόμους επίθεσης στον κόσμο της εργασίας μεταξύ άλλων κλάδων και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν σε έμμεση μηνιαία περικοπή 80 ευρώ από τον μισθό τους προκειμένου να κάνουν δυο ραπιντ τεστ εβδομαδιαίως, τη στιγμή που υφίστανται κρατήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές για υγειονομική περίθαλψη όπως όλοι/ες. Η απείθεια εκπαιδευτικών στα μέτρα που έχουν εισαχθεί στο πλαίσιο της επιβολής ενός καθεστώτος πειθάρχησης, διακρίσεων και κατηγοριοποιήσεων μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ήδη συναδέλφους που πετάχτηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Διαπιστώνουμε ότι πριν καν αρχίσει να εφαρμόζεται ένα πειθαρχικό καθεστώς περικοπών σε όσους/ες αρνηθούν την αξιολόγηση έχουμε ήδη περικοπές κι ακόμα περισσότερο αναστολές εργασίας που εφαρμόζονται με fast-track διαδικασίες. (Οι αναστολές είναι ακόμα χειρότερο τιμωρητικό καθεστώς από τη διαθεσιμότητα όπου καταβάλλεται το 50% των αποδοχών, ενώ στην αναστολή περικόπτονται ακόμα και οι εισφορές!).Ας σημειώσουμε εδώ ότι το ίδιο καθεστώς διαχωρισμού σε «προνομιούχους» και αποκλεισμένους ισχύει και για τους/τις μαθητές/τριες από τη στιγμή που σε περίπτωση κρούσματος μέσα σε ένα τμήμα οι ανεμβολίαστοι μαθητές και μαθήτριες υποχρεούνται σε ράπιντ τεστ, ενώ οι εμβολιασμένοι/ες σε δωρεάν πρόσβαση σε σελφ-τεστ. Είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν δράσεις και παρεμβάσεις προς υπεράσπιση των συναδέλφων που εν μια νυκτί πετάχτηκαν εκτός δουλειάς, επειδή αρνήθηκαν τους κρατικούς εκβιασμούς.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τη Δευτέρα 27/9 στη Νομική Σχολή, Σόλωνος και Μασσαλίας στις 7μμ.(είσοδος από Μασσαλίας)

Να συνδέσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αξιολόγηση με τον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στις αναστολές και τον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς στο δημόσιο χώρο.

•Κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός και κανένα περιοριστικό μέτρο ή διάκριση !

• Όχι στην επιβολή υποχρέωσης των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να πληρώνουν με δικά τους έξοδα δύο rapid test την εβδομάδα ! • Δωρεάν πρόσβαση για όλους στις δομές Υγείας χωρίς αποκλεισμούς !

• Δωρεάν rapid test για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν !

• Κανένας εργαζόμενος να μην δείχνει ούτε να ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ. Καμία ανοχή στο σύστημα της ρουφιανιάς, που καταργεί το απόρρητο των ιατρικώνπράξεων !

• Συνδικαλιστική κάλυψη όσων συναδέλφων απειληθούν με απόλυση ή αναστολή εργασίας !

• 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες !

• Καμιά αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων !

• Δε θα ανεχτούμε κανένα λοκντάουν στις ζωές μας και στις ζωές των μαθητών μας

Εκπαιδευτικοί ενάντια σε όλους τους διαχωρισμούς και την αξιολόγηση 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License