Η e-food στέλνει τελεσίγραφο σε όλους τους διανομείς!

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το μήνυμα- τελεσίγραφο της E-food προς διανομείς της. Η εταιρεία ανακοινώνει τη νέα "παραγωγικότερη" στρατηγική της που βασίζεται στο freelancing.

post image

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το μήνυμα- τελεσίγραφο της E-food προς διανομείς της. Η εταιρεία ανακοινώνει τη νέα "παραγωγικότερη" στρατηγική της που βασίζεται στο freelancing.

Το μήνυμα: 

"Αγαπητέ Rider,

Στα πλαίσια της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρίας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο όχημα συνεργασίας Freelancing. Θέλουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer.

Θα έχεις την ευελιξία να διαμορφώσεις τις ώρες εργασίας σου και να αυξήσεις τις αποδοχές σου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης.

Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσεις άμεσα μέσω ticket για την αποδοχή του παραπάνω, προκειμένου να σε ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα."

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Οι εργαζόμενοι/ες ενημερώνονται στην ουσία πως απολύονται, καθώς δε θα ανανεωθεί η σύμβαση τους και ως λύση τους προτείνεται να γίνουν "συνεργάτες" της εταιρείας. Περνά δηλαδή από την εξαρτημένη εργασία στο γνωστό παραμύθι με το μπλοκακι, μεταφέροντας έτσι ολο το κόστος των εργοδοτικών εισφορών στους/στις εργαζόμενους/ες.

Η εταιρεία αφού κατάφερε, εκμεταλλευόμενη την καραντίνα να γιγαντώσει το δίκτυο των υπηρεσιών της, αποφάσισε να κερδοσκοπήσει ακολουθώντας το ακραία εκμεταλλευτικό μοντέλο άλλων εταιριών του κλάδου όπως η wolt.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τους/τις διανομείς να κινητοποιηθούν άμεσα μέσω των σωματείων και των συνελεύσεων βάσης να οργανώσουν άμεσα την απάντηση τους σε αυτή την πολιτική.Ως λέσχη επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα και θα στηρίξουμε με τα μέσα που διαθέτουμε τις/τους διανομείς που βρίσκονται εκ των πραγμάτων με το μαχαίρι στο λαιμό.

-Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License