ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 5.30 η ώρα το πρωί, την ώρα που μαζεύονταν στο καθημερινό τους ραντεβού, οικοδόμοι πρόσφυγες και μετανάστες στην οδό Ανδρέα Μεταξά, για να πάνε στην δουλειά τους, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση, αρχικά λεκτική, από γνωστό ρουφιανοκάτοικο πολυκατοικίας ονόματι Νίκο Π, (είναι πολύ εύκολο να δοθεί το όνομά του σε όποιον ενδιαφέρεται όπως και να καταλάβει κανείς για ποιον πρόκειται) την δουλειά του οποίου συνέχισαν τα ΜΑΤ που εμφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά και μέσα σε δευτερόλεπτα, χτυπώντας με την σειρά τους άγρια, τους μετανάστες εργάτες.

Ο Νίκος Π, κατέβηκε με ενα σφυρί, κι άρχισε να βρίζει τους πρόσφυγες, ουρλιάζοντας τους με φράσεις όπως «Μπήκατε στα σπίτια μας» και « Τι κάνετε εδώ;» κι άλλα τέτοια , με επιθετικό τρόπο. Με το που ξεκίνησε η λεκτική αυτή αντιπαράθεση, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, εμφανίστηκαν 3 ματατζήδες, και άρχισαν αν χτυπούν άγρια τους εργάτες, ενώ παράλληλα συνόδευσαν τον Νίκο Π, μέχρι την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας του.

Αφού ολοκλήρωσαν την επίθεση τους οι τρεις ματατζήδες αποχώρησαν γρήγορα προς την Χαριλάου Τρικούπη, όπου βρίσκεται μόνιμα η διμοιρία.

Τα αποτελέσματα από τον ρατσιστικό ξυλοδαρμό ήταν ένας από τους μετανάστες να μην μπορεί να δουλέψει μέχρι και τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, λόγω τραυματισμών που υπέστει στα χέρια του, ενώ οι υπόλοιποι δέχτηκαν δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι στην πλάτη, και ένας στο πόδι.

Καταρχάς υπάρχουν κάποια ερωτήματα που προκύπτουν από το εν λόγω ρατσιστικό περιστατικό

1) Πως γίνεται, χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα λεπτό από τον ρατσιστικό τραμπουκισμό του Νίκου Π, να εμφανίζονται 3 ματατζήδες, ξέχωρα από την διμοιρία τους που βρίσκεται δύο δρόμους πιο πάνω; Και χωρίς να επιχειρήσουν να μάθουν πρώτα τι συμβαίνει, να συνοδεύουν παράλληλα τον εν λόγω ρατσιστή σπίτι του, και μετά να εξαφανίζονται;

2) Πως γίνεται με το που εμφανίζονται,να μην ζητάνε καμία εξήγηση για το τι συμβαίνει, και να εξαπολύουν επίθεση κατευθείαν στους μετανάστες, ξεχωρίζοντας τον Νίκο Π, τον οποίο όχι μόνο δεν χτύπησαν, αλλά τον συνόδευσαν στο σπίτι του;

3) Το ότι είναι και αυτοί ρατσιστές, όπως ο Νίκος Π, σίγουρα είναι μια εξήγηση, αλλά είναι άραγε αρκετή για να αιτιολογήσει ενα τέτοιο περιστατικό;

Στο παρελθόν ο Νίκος Π έχει ξανακάνει αντίστοιχη λεκτική ρατσιστική επίθεση σε κατάληψη των εξαρχείων, χρησιμοποιώντας ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο «μπήκατε στα σπίτια μας», ενώ παράλληλα φροντίζει να αυξάνει την παρουσία των αστυνομικών στην περιοχή, με συχνές κλήσεις προς αυτούς και καταγγελίες για ελέγχους για τυχόν παραπτώματα προς γειτονικό συνεργατικό καφενείο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω ρατσιστής παρευρίσκονταν και συμμετείχε σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό σε πολιτικές διαδικασίες της περιοχής, σε διάφορες συλλογικότητες. Αυτό απλά επιβεβαιώνει την κατάσταση σήψης στην οποία ζούμε, όπου βρίσκουν χώρο τέτοιοι μισάνθρωποι να συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο βγάζοντας τον οχετό τους αισθανόμενοι κυρίαρχοι, και μετά να παριστάνουν ακόμα και τους αγωνιστές. Ειδικά όσον αφορά τα εξάρχεια, η σήψη αυτή εργαλειοποιείται από το κράτος, ώστε μετά την υποτίμηση να έρθει ο λεγόμενος εξευγενισμός της περιοχής. Ωστε να γίνουν τα εξάρχεια, η χαρά των ιδιοκτητών ακινήτων, των ρουφιάνων της αστυνομίας, και των κάθε είδους ρατσιστών.

Σκοπός του κειμένου αυτού είναι καταρχάς να καταγγείλουμε δημόσια την ρατσιστική επίθεση του Νίκου Π, προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, την ρουφιάνικη συνεργασία του με τα ΜΑΤ, και να ενημερώσουμε τους ανθρώπους και τις πολιτικές διαδικασίες της γειτονιάς. Από δω και στο εξής, όλοι στην γειτονιά αυτή, θα γνωρίζουν το ποιόν του, και θα (πρέπει να) πάρουν θέση. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Να μην σωπάσουμε στις καθημερινές απειλές των ρουφιάνων και των ρατσιστών της διπλανής πόρτας, ούτε στα εξάρχεια, ούτε και πουθενά.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι των εξαρχείων


https://athens.indymedia.org/post/1614294/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License