Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της ΕΣΕ Ιωαννίνων https://athens.indymedia.org/post/1613716/. Αναφέρονται δήθεν ότι έχει η κριτική τους προλεταριακή σκοπιά – διαφωνούμε, είναι μικροαστική η σκοπιά τους.

Η πανδημία θερίζει με 13.000 νεκρούς συνανθρώπους μας και οι αναρχοσυνδικαλιστές της ΕΣΕ δεν βγάζουν άχνα για αυτήν. Αντιθέτως πρόκειται για «κρατική προπαγάνδα» μάλλον κι αυτό. Δεν γνωρίζουμε τις θέσεις συνολικά της ΕΣΕ για την πανδημία και ποια θέση πρέπει να παίρνουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτήν. Ο κλάδος μας είναι ο πιο εκτεθειμένος στην κυβερνητική εγκληματική πολιτική λόγω τουρισμού. Μας έριξαν στα κάτεργα να δουλεύουμε χωρίς καμιά προστασία και οι σύντροφοι της ΕΣΕ μας λένε τι… Να πληρώνουν τα αφεντικά για τεστ, μεροκάματα όταν συνάδελφοι έχουν κόβιντ κλπ; Όχι βέβαια. Να καταργηθούν, μην είστε κορόιδα απαίσια στρουμφάκια. Τελικά να εμβολιαστούν ή όχι οι συνάδελφοι του κλάδου; Μήπως να κατέβουν και στα συλλαλητήρια με τους φασίστες; Οι αντιεμβολιαστές (χρήσιμοι στη κυβέρνηση) είναι σαν τους απεργούς και τους μετανάστες χωρίς χαρτιά; Μην τρελαθούμε.

Μας είναι αδιάφορα τα κωλομάγαζα τους, μας είναι αδιάφοροι και οι «αντισυστημικοί»-αντιεμβολιαστές φασίστες, μας είναι αδιάφοροι οι αντικοινωνικοί μικροαστοί. Μας ενδιαφέρει η υγεία της τάξης μας. Απ’ ότι φαίνεται το να διεκδικούμε μέτρα και μέσα προστασίας στις δουλειές είναι «πειθάρχηση» και «συμμόρφωση με το κυρίαρχο» σύμφωνα με τους ριζοσπάστες της ΕΣΕ. Εμείς ως σερβιτόρες και μαγείρισσες διεκδικούμε εμβόλια, αποστάσεις, και κάθε τι που βοηθά να μη κολλήσουμε τον ιό μέσα στις τρύπες που μας στοιβάζουν για το καλό του τουρισμού…

Ας πάνε για δουλειά τα αφεντικά και οι αρνητές χωρίς να παίρνουν μέτρα. Ας σερβίρουν αυτοί. Εμείς και το εργατικό κίνημα πρέπει να επιβάλουμε το δικαίωμα στην ζωή.

Σερβιτόρες-Μαγείρισσες από Αθήνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License